hårpleie hårtips myter
© Getty Images

6 overraskende myter om hår og hårpleie

Spiller det noen rolle hvilken sjampo man bruker? Er det vanskeligere å gro langt hår jo eldre man blir? Her får du svar på 6 overraskende myter om hår og hårpleie!

23. august 2022 av Maria Rothmar
kvinne vasker håret
© Getty Images

Myte 1: Sjampo er sjampo, så det spiller ingen rolle hvilken jeg bruker

USANT! – Mengden og konsentrasjonen av virkemidler i sjampo varierer. Dyr sjampo inneholder dyre ingredienser. En sjampo bør møte behovene til håret ditt. Hvis du har kort hår som ikke er farget, kan du nesten bruke hvilken som helst sjampo. Har du derimot langt hår som farges og fønes, vil det trenge ekstra pleie.

EKSPERT: Liva Pedersen, frisør

Myte 2: Flass og tørr hodebunn er en og samme ting

USANT! – Flass er en ubalanse i sopp- og bakteriekulturen i hodebunnen, som resulterer i en overproduksjon av hud og talg. Tørr hodebunn er en annen tilstand. Hodebunnen kan bli tørr og stresset av mange ting. For hyppig hårvask, harde stylingprodukter eller stress innenfra. Spør frisøren din om råd, for de to tilstandene krever ulik behandling.

EKSPERT: Liva Pedersen, frisør

Myte 3: Grått hår er tørrere enn hår som ennå ikke har blitt grått

SANT! – Produksjonen av hårstrå og dets fargepigmenter går saktere når vi blir eldre. Hårrøttene får næring fra blodet, og med tiden er blodet vårt ikke lenger så næringsrikt. Men med vitaminer innenfra og nærende produkter utenfra, kan du vedlikeholde den glansen og mykheten som håret hadde naturlig før det ble grått.

EKSPERT: Liva Pedersen, frisør

hårpleie myter grått hår
© Getty Images

Myte 4: Balsam og hårkur er det samme, og kan brukes på samme måte

USANT! – Det er faktisk som serum og dagkrem til ansiktet. Det er heller ikke samme produkt, selv om de begge pleier huden. Hårkuren er som et serum som virker i kjernen av håret, mens balsam pleier hårets overflate og lukker skjellaget. Bruk hårmaske før balsam hvis du bruker begge deler.

EKSPERT: Maria Rothmar, skjønnhetsredaktør

Myte 5: Jo eldre jeg blir, jo vanskeligere er det å gro langt hår

SANT! – Det skjer flere ting i hårsekkene når vi blir eldre. Noen av dem slutter å produsere hår, mens de som fortsatt produserer hår, jobber saktere. Til sammen betyr det at det krever tid og omsorg å få en lang og kraftig hårmanke.

EKSPERT: Maria Rothmar, skjønnhetsredaktør

Myte 6: Å farge håret selv er en dårlig idé

SANT! – Vi har alle sammen vært der – med hodet over håndvasken mens vi fordeler en tvilsom farge i lokkene. Og det blir sjelden helt bra. For vi er usikre på trekketiden, og om blandingsforholdet er riktig og om nyansen faktisk passer til håret. Farging av håret bør gjøres av en frisør for å være sikret er perfekt resultat.

EKSPERT: Maria Rothmar, skjønnhetsredaktør

Les også: Her er 10 fine korte frisyrer som kler alle

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...