Hårfarging
© Foto: Thomas Dahl / Hår: Liva Pedersen / Makeup: Mette Bundgaard

Makeover: Se Charlottes hårforvandling

Se før- og etter- bildene (og la deg inspirere) av Charlotte som satte seg i stolen og lot frisøren få frie tøyler.

24. august 2023

Charlotte vil ha ny frisyre og farge fordi:  

– I mange år har jeg hatt mørkt hår og en halvlang pasje. Men for et halvt år siden fikk jeg en makeover der jeg klippet håret kort og bleket det selv hjemme. Det hadde nemlig dukket opp en del grå hår, og de blir jo mindre tydelige i etterveksten når håret er lysere.

Dessuten var jeg veldig klar for noe nytt, og det er jeg fortsatt. Jeg synes det er morsomt å se hva en ekspert kan gjøre med håret mitt. Så lenge frisøren ikke barberer av meg håret, og jeg får en frisyre som er enkel å style med saltvannsspray og litt hårspray, er jeg åpen for det meste, sier Charlotte Lykke.

Makeover voksen dame

Charlotte FØR

© Thomas Dahl

Charlotte Lykke (53)

  • Prosjektleder
  • Gift 
  • Mor til Filip (19) og Sander (15).
Makeover voksen dame

FARGE: Den Nicole Kidman-inspirerte hårfargen legges fra rot til tupp.

© Thomas Dahl

Frisøren om Charlottes hår:  

– Den lyse hårfargen til Charlotte kler henne ganske godt. Likevel kunne jeg tenke meg å vri fargen i en litt mer gyllen jordbærblond retning, som en Nicole Kidman-aktig nyanse. Og så lager jeg en mørkere kant rundt ansiktet hennes for å ramme det inn og sette fokus på de vakre øynene og kinnbena hennes. 


– Når det gjelder selve klippingen ønsker jeg å underbygge den naturlige måten Charlottes hår faller på fremfor å tvinge det til å gjøre noe annet. Nå er pannehåret hennes dratt bakover og fiksert med hårspray, men Charlottes hår legger seg naturlig ned over pannen. Så det imøtekommer jeg ved å klippe en markant lugg og i det hele tatt lar håret hennes falle fremover.

Hårklipp

KLIPP: Det korte håret klippes med presisjon.

© Thomas Dahl

Dette bør Charlotte gjøre hos frisøren fremover: 

– Jeg har brukt en permanent hårfarge på håret til Charlotte. Den bør friskes opp hver fjerde til sjette uke hvis hun vil unngå ettervekst. Håret hennes bør klippes like ofte. Kort hår krever generelt mer vedlikehold fordi det ikke går så lang tid før det har vokst ut mye. Det kan fort ødelegge fasongen på frisyren. Til gjengjeld har Charlotte fått en frisyre som, så lenge den er velklippet, er superenkel å style. Håret kan rotes til, gres tilbake eller til siden. Uansett hva hun gjør, er frisyren flott til Charlotte.

Hår makeover

SISTE FINISH: Frisøren går over Charlottes korte frisyre en siste gang med saks.

© Thomas Dahl

... Og hjemme:

– Det lureste Charlotte kan gjøre, er å bruke stylingprodukter som sørger for å gi håret struktur og løft uten å gjøre det fett. Charlotte har fint og glatt hår som lett vil knekke hvis det ikke får riktig pleie. Derfor vil hun ha glede av pleieprodukter, som i tillegg til å være fargebevarende, også styrker håret. Og så er det jo viktig for kort hår at det blir klippet før det rekker å bli ordentlig slitt, sier frisør Liva Pedersen
Makeover voksen dame

Charlotte ETTER

© Foto: Thomas Dahl / Hår: Liva Pedersen / Makeup: Mette Bundgaard

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...