© Foto: Lena Evertsson // Hår: Hussein Ali, Christian Andersson, Stina Nyman/Wella // Makeup, Tomas Lenneryd og Robin Werner/Max Factor

Makeover: På tide med en ny stil!

Din beste tid er nå, ikke sant? Vi ga noen lesere nye frisyrer og lekker makeup – la deg inspirere av deres nye, stilige look!

13. november 2019 av Therése Hallberg

 En toning i en kaffefarget nyanse forsterker Luisas varme øyenfarge. 

© Foto: Lena Evertsson // Hår: Hussein Ali // Makeup: Tomas Lenneryd

1. Modell: Luisa Herlenius Von Essen (55) 

Håret

Luisa har tykt og naturlig krøllet hår som kan føles sprøtt og tørt. Frisøren Hussein Ali klippet av mye av lengden for å få et fyldigere og tykkere utseende. Deretter ble håret klippet opp både for å få det luftigere og for å få de vakre krøllene mer frem. Luisa ville, etter noen dårlige opplevelser, ikke farge håret. Ikke noe problem, håret hennes ble i stedet tonet i en kaffenyanse som matcher Louisas øyenfarge perfekt. Noen ganger trengs det ikke så mye fiksing og triksing for å gjøre en stor forskjell!

Tips! Krøllet hår trenger fuktighet i både pleie- og stylingprodukter for ikke å bli tørt og livløst. Og hopp gjerne over føningen, den tørker ut håret. 

Makeupen 

Luisas vakre hud kommer enda mer til sin rett ved hjelp av lysgivende basisprodukter. Makeupartist Tomas Lenneryd legger deretter et bronsepudder på kinnbena for å høyne gløden i huden litt ekstra. På øyelokkene får hun en beigegyllen øyenskygge for å gi en mer naturlig look.

For å gi øynene et ekstra løft legges også maskara bare på de øvre vippene og ikke på de nederste. En svart flytende eyeliner gir ytterligere hjelp til de svarte øyenvippene. På leppene legger Tomas to smigrende og naturlige nyanser som går ton-i-ton for ytterligere å forsterke Luisas naturlige skjønnhet og som er i samklang med re sten av makeupen.

Tips! En hvit kajalstrek på nederste øyelokk ser ofte unaturlig ut. Vil du ha et klarere blikk, sats heller på en beigefarget kajal i stedet. 

Tilpassede produkter: 

System Professional Smoothen Mask, fuktighetsgivende hårinnpakning som gir mykhet og kontroll, 200 ml, 399 kr. 

L’Oréal Paris Color Queen Oil Shadow i fargen Don’t Stop Me Now, pudderøyenskygge beriket med olje, 99 kr. 

Max Factor Radiant Lift Foundation spf 30, Lysgivende foundation med innebygget solfaktor, 30 ml, 179 kr. 

Keune Style Curl Cream, Stylingkrem som fremhever krøllene og motvirker krus, 200 ml, 189 kr.

Varme toner i håret og i makeupen fremhever Suzannes blå øyne. 

© Foto: Lena Evertsson // Hår: Stina Nyman/Wella // Makeup: Tomas Lenneryd

2. Modell: Suzanne Smith (48) 

Håret

Suzanne er lei av sitt tynne hår og blir ikke redd når frisøren Stina Nyman foreslår en skikkelig klipp. Tvert imot! Håret klippes i ulike lag for å gi volum og et tøffere utseende. Deretter blir det farget i en kobbernyanse og varme toner for å løfte frem Suzannes vakre blå øyne. Håret får en litt fyldigere bunnfarge mens lengdene får en glansgivende behandling. En stor forandring som er like flott som den er enkel å style.

Tips! Et kortklippet hår kan være vanskelig å variere når det gjelder ulike frisyrer. Så lek deg frem med ulike teksturer i stedet – blankt, matt, saltvannsstritt eller luftig med mye volum. Bare fantasien – og stylingproduktene du bruker – setter grenser. 

Makeupen

Suzanne ville ha en jevnere hudtone. Makeupartisten Tomas Lenneryd la derfor en foundation med en gjennomsiktig finish over huden og skjulte pigmenteringen ved hjelp av en kremet concealer som ble lagt punktvis. Suzanne har vakre, buede øyenbryn som får en jevnere farge ved hjelp av en myk øyenbrynspenn. For å fremheve de blå øynene litt ekstra, legger Tomas en sotet stripe i tobakksbrunt med en børste med rund tupp for en mykere finish. Leppene males med en kremet leppestift som bryter flott mot Suzannes nye kobberfargede frisyre.

Tips! Hvis du har korte øyenvipper og vil gi en illusjon om at de er lenger – la den nederste vipperaden være fri for maskara. 

Les også: 9 flotte hårfrisyrer for voksne kvinner

Tilpassede produkter: 

Glossier Lash Slick, maskara som gir lengde og definisjon, 150 kr.

Max Factor Radiance Lift Concealer, concealer som gir litt ekstra fargedekning der det trengs, 119 kr.

Björn Axén Color Stay Shampoo, fargebevarende og glansgivende sjampo som styrker håret, 250 ml, 125 kr.

Nioxin Diaboost Thickening Xtrafusion Treatment, fortykkende behandling som skal gjøre hårstrå ene sterkere, 100 ml, 479 kr.

Ved å tynne ut håret til Véronique litt, blir det enklere å holde styr på. 

© Foto: Lena Evertsson // Hår: Hussein Ali, Christian Andersson, Stina Nyman/Wella // Makeup: Robin Werner/Max Factor

3. Model: Véronique Girardet (43) 

Håret

Véronique har et friskt og sunt hår som vokser raskt. Dessuten er den vakre, sølvfargede nyansen helt naturlig og begynte å synes allerede da Véronique var 19 år. Håret tynnes ut med en såkalt effiler-saks for å få en lettere følelse. Véronique vil ikke bruke for mye tid på styling, og frisyren er litt asymmetrisk med kortere hår i nakken enn fremme ved ansiktet, det gir et tøffere utseende. Luggen er også litt lenger for enkelt å kunne variere den etter humøret. Til sist blir hårfargen forsterket med en hårtoning som gir en litt dypere farge og ekstra glans.

Tips! Korte og tykke hårstrå krever stylingprodukter som motvirker et altfor luftig utseende og i stedet gir definisjon og kontroll. 

Makeupen

Fordi Véronique bruker briller med markant innfatning er ikke makeupartist Robin Werner redd for å finne frem det tunge øyenskygge-artilleriet. Tvert imot trenger øynene farge for ikke å forsvinne bak brilleglassene. Øyelokkene får et fint, sotet lag av lilla- og gullfargede toner. Robin vil løfte frem og flørte litt med Véroniques kalde hårfarge. 

En svart kajal arbeides inn langs øvre og nedre vippekant for å gi en følelse av fyldige øyenvipper. Øyenbrynene får ekstra farge og fylde med en fiberberiket øyenbrynsmaskara mens munnen males i en myk og naturlig lipglossnyanse.

Tips! Legg alltid grunnlaget for øyenskyggemakeup med en kremet øyenskygge. Den både sitter bedre og smuler mindre enn den etterfølgende pudderskyggen. 

Tilpassede produkter:

Max Factor Brow Revival i fargen Black brown, øyenbrynsmaskara som gir både fylde og farge og som sitter lenge, 99 kr. 

Lancôme L’absolu Lacquer Gloss i fargen Nuit & Jour, lipgloss med lang holdbarhet, 280 kr.

Davines More Inside This Is A Strong Moulding Clay, formbar leirevoks som gir kontroll og et matt utseende, 75 ml, 279 kr. 

Wella Color fresh i fargen 8/81 Silver, glansvask som gir midlertidig farge og glans, 75 ml, 175 kr.

Glossing – en «lipgloss» for håret – gjør det skinnende blankt. 

© Foto: Lena Evertsson // Hår: Christian Andersson // Makeup: Tomas Lenneryd

4. Modell: Ulrika Nilsson (39) 

Håret

Ulrika har vært blond i flere år og kan absolutt ikke tenke seg noen annen farge. Frisøren Christian Andersson er med på notene og farger hele håret i en kremet, blond nyanse. For å gi hårstråene både glans og en bedre kvalitet får håret også en såkalt glossing, som er som lipgloss for håret. Lengden blir avkortet med flere centimeter og Ulrikas tidligere lange, etasjeklippede hår får en ny og mer kvadratisk form. En omfattende klipping som fremhever både Ulrikas høye kinnben og fine kjevelinje.

Tips! Et bleket hår kan lett begynne å få gule nyanser. Let etter hårprodukter med lilla pigment som hjelper til med å motvirke dette. 

Makeupen 

Ulrika har vakre grønne øyne, noe makeupartisten Robin Werner fremhever ved hjelp av øyenskygger i brunt og plomme. Den øvre og nedre vippekanten får også en sotet linje ved hjelp av en svart eyeliner. Ulrikas friske hud får litt ekstra glød ved hjelp av lysgivende foundation og fikseringspudder, mens kinnene får en enda friskere glød med et bronsepudder. Leppene får en myk og behagelige rosa nyanse som matcher resten av makeupen perfekt.

Tips! For å få leppestiften til å sitte lenger, bruk gjerne først en leppepenn i samme eller veldig lik nyanse over hele munnen. 

Tilpassede produkter:

It Cosmetics No-tug Gel Eyeliner i fargen Black Brown, kremet eyeliner med sunne ingredienser, 235 kr.

Budgle The Brass-kicking Silver Dry Shampoo, tørrsjampo som både gir volum og nøytraliserer gule toner, 200 ml, 129 kr.

Sebastian Professional Liquid Gloss, høyglansdråper som demper krus og gir en blank finish, 50 ml, 315 kr.

Max Factor Miracle Veil Radiant Loose Powder, glansgivende ansiktspudder som gir makeupen lenger holdbarhet, 159kr. 

Oppklippede sider gjør det lett å forme Lailas frisyre. Og lyse striper gir ekstra liv til håret. 

© Foto: Lena Evertsson // Hår: Christian Andersson // Makeup: Robin Werner/Max Factor

5. Modell: Laila Hedestig (50)

Håret

Frisøren Christian Andersson ville beholde mykheten i Lailas typisk nordiske hår, men samtidig få bort tyngden på sidene. Den skjeve luggen fikk være i fred. Hele håret ble farget i en klar sjokoladebrun nyanse samtidig som frontpartiet og luggen fikk noen blonde striper for å gjøre fargen mindre intens og også for å fremheve Lailas blå øyne. Resultatet ble en tøff og lettstelt frisyre som passer både til hverdags og fest.

Tips! En strukturgivende saltvannsspray gir umiddelbart volum og en velkommen struktur i
typisk tynt, nordisk hår. 

Makeupen

Laila bruker lite makeup til hverdags. Makeupartisten Robin Werner ville fremheve øynene hennes og brukte mursteinsfargede nyanser over hele øyelokket, noe som gir en fin kontrast til
Lailas blå øyne. En svart, sotet linjal ble brukt på både øvre og nedre vipperad og gir ytterligere intensitet. For å fremheve Lailas vakre, høye kinnben ble det brukt både et bronsepudder og en rosa rouge. Munnen får en mer nøytral fargeskala for ikke å stjele for mye oppmerksomhet fra resten av makeupen.

Tips! Nysgjerrig på contouring? For å markere fine kinnben legger du en rosa rouge på kinnets høyeste punkt, mens et mørkere bronsepudder legges i en rettere form rett under. 

Tilpassede produkter: 

Clarins Joli Blush Radiance & Colour Longwearing Blush i fargen Cheeky Peach, rouge som gir både fin farge og glans, 395 kr.

Max Factor Masterpiece Nude Matte Palett, øyenskyggepalett i vakre rustrøde nyanser, 199 kr.

Eleni & Chris Sea Salt Spray, volumgivende saltvannsspray for litt ekstra høyde, 200 ml, 289 kr.

Wella Natural Volume, hårmousse som gir håret et mykt volum, 300 ml, 219 kr.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...