Fyldig hår
© Getty Images

3 tips til vakkert hår

Hvordan gå fra tørt, trist og flatt hår til en vakker hårmanke? Se frisørens 3 beste tips.

20. mai 2022 av Cecilie Espensen

1. Rengjøring og fuktighet

Rengjøring og fuktighet er det første skrittet til vakrere hår. Et viktig skritt for at håret ditt både skal ha det bra og se fantastisk ut. Sjampo, balsam og hårkur rengjør, tilfører fukt og reparerer håret. Velg derfor hårpleieprodukter som er tilpasset din hårtype. 

Ønsker du for eksempel mer volum, bevare hårfargen eller reparere flisete hårtupper? Velg produkter som hjelper deg å oppnå det resultatet du ønsker deg. Ikke vær redd for å kombinere produkter dersom du har flere behov.

2. Styling i fuktig hår

En vanlig feil som mange gjør er å bruke stylingprodukter i tørt hår. For å bruke stylingprodukter på riktig måte, skal de verken brukes i vått eller tørt hår. Trikset er nemlig å bruke dem i håndkletørket hår slik at produktene absorberes best mulig og blir jevnt fordelt i håret.

Velg stylingprodukter basert på resultatet du ønsker å oppnå. Dersom du skal føne eller glatte ut håret ditt, er det viktig å bruke en effektiv varmebeskyttelse for å beskytte håret mot varmen. Ønsker du volum, er trikset å applikere produkter som stabiliserer hårbunnen, for eksempel en saltvannsspray eller en stylingkrem som gir håret et løft. Deretter kan du bruke skånsomme og pleiende produkter på hårlengdene for eksempel en smoothing milk med litt olje i. Dette legger et godt grunnlag for trinn tre og vil hjelpe deg å oppnå det resultatet du ønsker.

3. Styling i tørt hår

I det avsluttende trinnet kan du bruke hårprodukter sammen med blant annet hårbørste, hårføner og varmeverktøy for å skape den looken du ønsker deg. Her vil produkter som voks, hårspray og tørrsjampo vise hva de er gode for.

Et tips for å få til den perfekte finishen, er å ha litt tørrsjampo i hårbunnen etter at du har stylet håret ditt. La den virke i et minutt og børst eller dra deretter fingrene gjennom håret for å fjerne overflødig tørrsjampo. Dette er et enkelt frisørknep som kommer til å få frisyren din til å holde mye lenger.

Kilde: Björn Axén

8 effektive hårprodukter 

Korres Argan Oil Colorant Shampoo Korres Argan Oil Colorant Conditioner


© Produsenten

Sjampo og balsam til farget hår

Har du akkurat farget håret ditt? Korres Argan Oil Colorant Shampoo og Korres Argan Oil Colorant Conditioner er spesielt formulert for å fjerne rester av hårfarge, forlenge fargen og sørge for at hårfargen ikke falmer. Både sjampo og balsam er beriket med arganolje som tilfører håret både næring og glans. Sjampo koster 179 kr her og balsamen 179 kr her.

Maria Nila Sheer Silver Beauty Bag
© Produsenten

Sjampo og balsam for stripet og bleket hår

Har du gule toner i håret ditt? Nøytraliser dem effektivt med lilla pigmenter og bjørnebærekstrakt som også tilfører glans og styrke til håret i veganske Maria Nila Palette Shampoo Sheer Silver og Palette Conditioner Sheer Silver. I toalettmappen Maria Nila Sheer Silver Beauty Bag, som er laget av 100 % resirkulert mesh, får du sjampo og balsam i både full størrelse og i reisestørrelse som er perfekt til ferien. Prisen er 549 kr her.

The Body Shop Tea Tree Purifying & Balancing Shampoo
© Produsenten

Rensende sjampo til fett hår

Fett hår og fet hodebunn? The Body Shop Tea Tree Purifying & Balancing Shampoo balanserer den naturlige oljeproduksjonen i hodebunnen og etterlater håret luftig og styrket takket være vegansk silkeprotein og Fairtrade tea tree-olje. Den veganske sjampoen inneholder 93 % naturlige ingredienser og flasken er laget av 100 % resirkulert plast. The Body Shop Tea Tree Purifying & Balancing Shampoo koster 198 kr her.

ghd rehab advanced split end therapy
© Produsenten

Beskytter slitte tupper

Det er viktig å bruke et beskyttende produkt når du bruker varmeverktøy som hårføner, rettetang eller krølltang. ghd rehab advanced split end therapy påføres hårtuppene og aktiveres av varmen fra stylingverktøyet. Den pleiende og beskyttende hårkremen glatter ut og forsegler splittede tupper for å hindre at hårets skjellag løfter seg, slik at håret føles mykt og glatt. ghd rehab advanced split end therapy koster 399 kr her.

Nioxin Intensive Diaboost Thickening Xtrafusion Treatment
© Produsenten

Gir tykkere hår

Tynt og livløst hår? Nioxin Intensive Diaboost Thickening Xtrafusion Treatment får håret til å se tykkere og fyldigere ut. Produktet trekker seg inn i håret, beskytter mot brekkasje og lar det dermed få vokse lenger. Håret blir merkbart tykkere etter bare én gangs bruk takket være koffein, pantenol og niacinamid. Påføres direkte ved røttene i rent fuktig eller tørt hår, masser forsiktig i et minutt, gre igjennom håret og style som vanlig. Nioxin Intensive Diaboost Thickening Xtrafusion Treatment koster 489 kr her. 

Björn Axén Argan Oil Smooth Milk
© Produsenten

Anti-frizz

Krusete og uregjerlig hår? Litt Björn Axén Argan Oil Smooth Milk i hårtuppene gjør håndkletørket krusete hår mykt og glansfullt. Stylingkremen passer til fint/tynt og normalt hår og tynger ikke. Innholdet av arganolje og vegansk keratin pleier, beskytter og styrker håret når stylingkremen fønes inn. Prisen er 189 kr her.

System Professional Repair Mask
© Produsenten

Hårkur til skadet hår

Farging, bleking, sol og saltvann kan skade håret. Da er en intensiv hårkur løsningen for å få håret tilbake på rett spor igjen. System Professional Repair Mask reparerer og gjenoppretter skadet hår i dybden og forebygger både at hårstrå brekker og mekanisk slitasje fra hårbørste og varmeverktøy. Påfør en liten mengde hårkur i hodebunn og hår etter vask og la den virke i 5–10 minutter før du skyller hårkuren ut. Avslutt med balsam. System Professional Repair Mask koster 445 kr her.

R+Co BLEU Retroavtive Dry Shampoo
© Produsenten

Tørrsjampo til fett hår

En god tørrsjampo kan både erstatte hårvask på en travel morgen og brukes i hårbunnen etter styling for å få frisyren til å holde mye lenger. R+Co BLEU Retroavtive Dry Shampoo absorberer umiddelbart olje og urenheter fra hodebunnen samtidig som den tilfører håret volum. R+Co BLEU Retroavtive Dry Shampoo koster 544 kr her. 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...