Woman and moisturizer
© Getty Images

Er huden din klar for høsten? Slik holder du den fin og fuktet

Hvordan tar du best vare på huden din i årets kalde måneder? Det er faktisk ganske enkelt – og det trenger bare ta noen få minutter av tiden din i løpet av en dag.

12. september 2022

Høst og kjøligere vær er rett rundt hjørnet, og det kan for mange bety tørr og sårbar hud. Les videre og få fire enkle tips til hvordan du kan holde huden myk og godt fuktet i vinterhalvåret og samtidig redusere synligheten av porer og fine linjer.

1. Velg hudpleie tilpasset hudtypen din

Det finnes ikke bare én, men mange forskjellige hudtyper. Hvis du vil ha best mulig effekt av hudpleien, er det derfor viktig å finne produkter som passer til dine behov. Skal de gi fuktende førstehjelp? Lindre irritasjoner? Eller noe helt annet?

Skjønnhetsmerket L'Occitane har relansert sin ikoniske ansiktspleieserie Immortelle Precious med en ny og enda mer effektiv formula til deg som har normal til kombinert hud. De pleiende produktene er utviklet med 95% naturlige ingredienser – blant annet ekstrakt fra blomsten immortelle, som er rik på antioksidanter og bidrar til å gjenopprette og øke elastisiteten i huden. Serien fukter i dybden, samtidig som de aktive ingrediensene er kjent for å redusere hudens første tegn på aldring.

Visste du at immortelle superekstrakt, som produktene i Immortelle Precious-serien er beriket med, er et 100% naturlig alternativ til syntetisk retinol?

© L'Occitane

2. Dropp den varme dusjen

Vakre farger på bladene og lange gåturer i naturen etterfulgt av en deilig, varm dusj. Herlig! Slike høstdager er bare helt fantastiske! Men sesongens skiftninger, og spesielt de varme minuttene under dusjen, kan være hard kost for huden din.

Varmt vann har en uttørkende effekt på huden. Hvis temperaturen er for høy, kan det til og med føre til varmeskader. Så selv om det er fristende å øke temperaturen på kalde dager, er det altså lurt å holde litt igjen hvis du ønsker å bevare huden myk og gjennomfuktet.

Woman and soap


© Getty Images

3. Tilfør fuktighet – og hold på den

Generelt trives ikke huden vår med de store temperatursvingningene som høsten og vinteren vanligvis byr på. De konstante skiftningene mellom et tørt og lunt inneklima og kaldt og vindfullt vær utendørs kan føre til nedsatt fuktighet, spesielt i områder som ansikt, hender og ben, og gjøre hudens barriere mer sårbar overfor ytre påvirkninger.

Sørg derfor for å tilføre huden rikelig med fuktighet i vinterhalvåret – og gi den gjerne også en hjelpende hånd for å holde på fuktigheten. I tillegg til Immortelle Precious-serien har L'Occitane utviklet Immortelle Precious Emulsion, som er multifunksjonell og kan brukes som serum, sammen med andre produkter eller alene. Produktet inneholder hyaluronsyre, som både gir og holder på fuktighet, og er dessuten beriket med linseekstrakt, som bidrar til å redusere synligheten av porer. Et lite trinn i hudpleien med stor effekt!

Immortelle Precious Emulsion er multifunksjonell og kan brukes som serum, sammen med andre produkter eller alene.

© L'Occitane

4. Vær sparsom med såpen

De fleste av oss tenker nok at såpe er en god ting for huden vår. Selvfølgelig – for vi vil jo gjerne være rene og pene. Det er imidlertid lurt å se på mengden du bruker når du vasker ansiktet eller står i dusjen.

Såpe står nemlig også på listen over faktorer som kan ha en uttørkende effekt på huden og være en vesentlig årsak til at huden blir tørr. Unngå derfor overdreven bruk, og velg gjerne milde såper med hudvennlig pH-verdi.

Fuktighetsgivende anti-age-favoritter

L'Occitanes nye ansiktspleieserie, Immortelle Precious, tilfører huden fuktighet, minimerer porer og forbedrer hudens elastisitet. Produktene inneholder immortelle vannekstrakt og immortelle superekstrakt, som sammen er kjent for å redusere hudens første aldringstegn. Serien er velegnet til normal til kombinert hud og består av ansiktsrens, ansiktsvann, serum, dagkrem og øyekrem, som alle inneholder mer enn 95% naturlige ingredienser og er utviklet med en vegansk formula.

Les mer om Immortelle Precious her

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...