Slik lager du havreflarn med steinsopp

Å bruke tørket sopp i småkaker er en ny vri, men du vil bli forbauset over hvor godt disse sprø småkakene smaker

Havreflarn med steinsopp
© Tone Solberg

Havreflarn med steinsopp

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 kjeks

  • 6¼ g meierismør
  • 6¼ g havregryn
  • 2½ g tørket steinsopp
  • ¼ egg
  • 10½ g sukker
  • ¼ ts bakepulver

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C. Legg bakepapir på et stekebrett.
  1. Finnhakk tørket steinsopp.
  1. Smelt smør og bland inn havregryn og steinsopp.
  1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  1. Vend inn havregryn- og steinsoppblandingen og bakepulver.
  1. Bruk en teskje og legg små deigklumper på ca. 2 cm i diameter på det bakepapirkledde stekebrettet. Ha god plass mellom, de flyter ut mens de steker. Rundt 8–10 på hvert brett.
  1. Stek midt i ovnen i ca. 5 minutter. Flarnene skal være gylne med litt mørkere kanter.
  1. Avkjøl flarnene på bakepapiret, flytt dem over til rist etter hvert, og la dem avkjøles ferdig.
  1. Legg avkjølte flarn i en kakeboks eller på glass.
Havreflarn med steinsopp
© Tone Solberg