Tytterbærsaft
En god saft som passer til både store og små til julematen. Holder seg ca. 2 uker i kjøleskapet.
Vanskelightesgrad: 1
Tid: 20 min.
Mengde: ca. 1½ liter
1 liter vann
1 kg tyttebær (friske eller fryste)
5 dl sukker
Slik gjør du:
1. Kok sammen vann, tyttebær og sukker. La alt småkoke i ca. 15 min.
2. Mos tyttebærene mot kanten av kasserollen slik at saften får mye smak og farge.
3. Sil saften gjennom kjøkkenhåndkle, finmasket dørslag eller saftsil.
4. Fyll på rene glassflasker. Oppbevar kaldt.
Tips!
Den som sparer den har! Hvis du bruker godt rengjorte glass og flasker forlenger du holdbarheten på godsakene vesentlig. Det aller beste er først å vaske dem i oppvaskmaskin eller for hånd, og deretter plassere glassene og flaskene i en 100° varm stekeovn i ca. 15 min. Saften, som har kortest holdbarhetstid, kan også fryses ned i plastbokser hvis du vil gjøre den ferdig i god tid før jul.