halloween muffins
Halloween snacks:

Hva med å servere skrukkete heksefingre og blodige muffins?

© Getty Images

La deg inspirere av disse skumle ideene til Halloween-maten!

Kjeks som ser ut som fingre, djevelegg, uggent gresskar og blodige-muffins... Leken, spennende og akkurat passe skummel mat til Halloween-festen.

27. oktober 2018 av Merethe Hommelsgård

Tips til halloween-festen

Halloween, eller allehelgensaften som det heter på norsk, feires alltid den 31.oktober. Tradisjonene er mange på denne dagen, spesielt når det kommer til å feire det okkulte. Blant både gamle og unge har det stadig blitt mer populært å arrangere halloween-fest med skumle  kostymer, dekorasjoner og mat. 

Under har vi laget en liste over den mest oppsiktsvekkende maten.

Halloween gresskar

Gresskar er populært til Halloween, som mat eller til pynt utenfor døra med en lykt. Du kan også bruke gresskaret som en del av koldtbordet slik som på bildet under. Hul ut et gresskar, la det få et skummelt uttrykk, og plasser det strategisk foran fatet med guacamole-dip, noe som får det til å se ut som det er ganske uggent...!

NB! Husk at gresskar-innmat smaker utrolig godt, så ikke kast det! 

Halloween muffins

Disse muffinsene ser skarpe og farlige ut! Det knuste glasset og den blodige toppingen er skremmende stilig, men enkelt å få til. 

"Glasset" lager du av smeltet sukker i en langpanne. Knus det i biter som ligner på glasskår og stikk dem inn i muffinsen du har toppet  med deilig smørkrem. La konditorfarge eller kirsebærsaus renne over til slutt.

Blodige heksefingre

Disse smørkjeksene ser virkelig ut som gamle skrukkete fingre, med sprukne blodige negler! Du kan bruke den kjeksoppskriften du selv ønsker, men det er lurt å huske på at kjeksene vil sige litt utover, så lag fingrene som små tynne pølser før du steker dem.

"Neglene" får du til ved å skrelle mandler og blodet kommer fra rød konditorfarge du børster over med en liten pensel.

Råtne djevelegg

Denne versjonen av djevelegg med grønn kremet wasabi- og avokadofyll er verdt å prøve! Det skumle spindelvev-aktige mønsteret på egget lager du ved å hardkoke egg sammen med frosne blåbær. Lag sprekker i egget når det er ferdig kokt og hell en blanding av mørk konditorfarge og de kokte blåbærene over. La stå i kjøleskapet til eggene er helt nedkjølte. 

Skrell eggene og fjern den hardkokte plommen - den blander du sammen med avokado, litt wasabi, sitron saft og salt. Ha den grønne blandingen i egget og topp med sorte sesam frø.

PS. Du kan droppe wasabien om du synes det blir for spicy!

Hjemmelaget gelemark

Denne kaken ser ut som noen bestemte seg for å servere en bit av plenen! Men de glatte røde markene er laget av gele, og kaken er laget av deilig sjokolade med knuste oreokjeks som "jord". Bruk enten en ferdig rød gele-mix eller lag din egen med gelatin og konditorfarge. Ta en stor bunt sugerør som du binder sammen med en hyssing eller et strikk. La sugerørene stå i en stor vase eller glass og hell gele-blandingen oppi sugerørene. 

(NB! Ikke hell gele-blandingen over sugerørene når den er for varm, og ikke bruk veldig smale sugerør). 

Sunn halloween-mat

Uskyldig men søtt... Og ikke minst sunt! I løpet av Halloween-tiden kan det fort bli mye godteri og snacks. Del baner i to og trykk på plass små sjokoladekuler til øyne og munn. For å gjøre det enda sunnere er det også mulig å bruke rosiner til øyne. Klementinene ser ut som små gresskar takket være den grønne rabarbra stilken. Dersom du ikke får tak i rabarbra kan du bruke en smal bit av et grønt eple i stedet.

Skinke og ost - skrekkfilmversjonen!

Denne måten å servere skinke og ost vil definitivt skape oppmerksomhet på koldtbordet! Dekk en enkel glatt plast-maske med klingfilm. Legg flere lag tynt skåret skinke som serrano, parma (eller en annen spekeskinke du liker), over masken. Stikk hull til øynene og plasser to fylte oliven i hullene. Server med ost og kjeks.

Pølse-mumier

Disse søte innbakte pølsene er lett og få til! Bruk pizzadeig eller paideig du fletter rundt pølsene. Du kan også lage kjøttkake-ruller hvis du vil ha noe annet enn pølser. De morsomme øynene er kjøpt inn, og trolig opprinnelig til kakepynt, men øynene kan også lages med å smelte en liten bit ost, for så å putte en enda mindre bit av oliven i midten til pupill.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...