Her er oppskriften på verdens beste sommersuppe!

Kanskje det kan friste med en kald melonsuppe i sommervarmen?

© Lennart Weibull/Allt om Mat
Kald melonsuppe
© Lennart Weibull/Allt om Mat

Kald melonsuppe med yoghurt

Verdens beste sommersuppe! Fungerer både som dessert og som et mellommåltid.

Tid: 15 min.
Antall porsjoner: 4

Dette trenger du
2 små cantaloupemeloner (à ca. 350 g)
½ sitron 2 ss melis
1 ½ dl isbiter
1/4 potte sitronmelisse
Topping: 1 dl yoghurt naturell finhakket sitronmelisse

Slik gjør du
1.
Del og kjern ut melonene. Skrell og skjær fruktkjøttet i mindre biter. Legg bitene i en blender. 2. Skyll sitronen godt i lunkent vann. Riv 1 ss skall og press ut 2 ss saft. Ha sitronskall og -saft, melis, isbiter og sitronmelisse i blenderen og kjør det sammen til en glatt suppe.
3. Server suppen i skåler toppet med litt yoghurt og finhakket sitronmelisse. Server umiddelbart.