Timian rum punch
Rum punch er egentlig en karibisk drink. Her har den fått smak av eple og timian. Den passer fint som en førjulsdrink, for eksempel når man begynner så smått å lage julepynt og trenger en dose kreativitet.
Du trenger:
4 cl mørk, lagret rom
1,5 cl presset sitronsaft
2 cl timian-sukkerlake
6 cl tørr eplecider
4 cl club soda
3 dråper Angostura bitters
frisk timian
isbiter
Slik gjør du: Fyll et høyt glass halvfullt med is. Hell alle ingrediensene i og rør godt. Pynt med timian.
Slik lager du timian-sukkerlake: 2 dl sukker 1,5 dl vann 6 timiankvister
Ha alle ingrediensene i en liten gryte, varm opp og småkok til sukkeret er oppløst, ca. 5 minutter. Avkjøl. (Det du ikke bruker opp kan du ha over på en flaske og oppbevare i kjøleskapet. Den holder seg i noen uker i en tett beholder.)