Server festlige julemojitos

Lag en julevariant av favorittdrinken din! Mojito med brunt sukker og tranebær er perfekt før eller etter maten.

© Inger Marie Grini

En frisk drink før eller etter middagen. Mojitoens hemmelighet er sukkeret. Tranebær sørger for en frisk farge og litt ekstra julestemning.

Mengde: 10 porsjoner

10 lime, skåret i 8 båter hver
friske tranebær
en liten bukett frisk mynte
10 ss demerarasukker
en stor pose is
500 ml god kvalitetsrom
club soda

Slik gjør du:

  1. Legg en limebåt, noen få tranebær, en klype sukker og noen mynteblader i hvert glass. Bruk en cocktailmuddler eller enden på en tresleiv for forsiktig å knuse lime, tranebær, sukker og mynte sammen i glasset til all juice har blitt klemt ut av limen og sukkeret har begynt å gå i oppløsning.

  2. Ta en pose med is ut av fryseren. Legg posen i et kjøkkenhåndkle og slå posen med en kjevle til alt er knust. Fyll hvert glass opp med is. 3. Hell 50 ml rom i hvert glass og topp med sodavann. Rør rundt i glasset til alt er godt blandet. Server med et par mynteblader og sugerør.

Tips:
Lag ferdig glassene med lime, trane­bær, sukker og mynteblader, og sett dem i kjøleskapet til du er klar til å lage drinkene.