© Inger Marie Grini

Server festlige julemojitos

Lag en julevariant av favorittdrinken din! Mojito med brunt sukker og tranebær er perfekt før eller etter maten.

17. november 2013 av Linda Elmin

En frisk drink før eller etter middagen. Mojitoens hemmelighet er sukkeret. Tranebær sørger for en frisk farge og litt ekstra julestemning.

Mengde: 10 porsjoner

10 lime, skåret i 8 båter hver
friske tranebær
en liten bukett frisk mynte
10 ss demerarasukker
en stor pose is
500 ml god kvalitetsrom
club soda

Slik gjør du:
1. Legg en limebåt, noen få tranebær, en klype sukker og noen mynteblader i hvert glass. Bruk en cocktailmuddler eller enden på en tresleiv for forsiktig å knuse lime, tranebær, sukker og mynte sammen i glasset til all juice har blitt klemt ut av limen og sukkeret har begynt å gå i oppløsning.

2. Ta en pose med is ut av fryseren. Legg posen i et kjøkkenhåndkle og slå posen med en kjevle til alt er knust. Fyll hvert glass opp med is. 3. Hell 50 ml rom i hvert glass og topp med sodavann. Rør rundt i glasset til alt er godt blandet. Server med et par mynteblader og sugerør.

Tips:
Lag ferdig glassene med lime, trane­bær, sukker og mynteblader, og sett dem i kjøleskapet til du er klar til å lage drinkene.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...