Perfekt drink til julefesten: Granateplespritz

Drinken smaker friskt av ferskpresset granateplesaft.

Granateplespritz oppskrift
© Helén Pe

Slik lager du granateplespritz:

Tid: 15 min.
Antall drinker: 4

  • 2–3 granatepler
  • 2 ts agavesirup
  • 8 dl knuste isbiter
  • 4 dl prosecco eller annen musserende vin

Slik gjør du:

  1. Del granateplene i to, og grav ut kjernene. Legg ½ dl granateplekjerner til side til pynt.
  2. Blend resten med en stavmikser. Sil saften gjennom en finmasket sil og mål opp 2 dl saft.
  3. Ha 3 ss saft og ½ ts sirup i hvert glass. Fyll glassene halvveis opp med knust is og ½ ss granateplekjerner. Topp med prosecco. Rør det forsiktig sammen.
  4. Fyll på med mer isbiter og pynt drinkene med resten av granateplekjernene.
© Helén Pe