© Inger Marie Grini

Egglikør

En amerikansk favoritt som seiler opp som en ny favoritt her i Norge. Kan lages på forhånd slik at den er klar til servering.

18. november 2019



En flaske

4 eggeplommer

2 ½ dl sukker

½-1 vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker

1 ½ dl kokt kald melk

2 dl cognac

Visp sukker og eggeplommer til eggedosis. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt. Hell over på flaske og legg i fryseren i minst 2 timer. La det være igjen litt plass i flasken så vesken får plass til å ekspandere. Serveres i glass eller i krus.

Tips: Bruker du vaniljestang isteden for vaniljesukker blir den ekstra fin med sine små prikker, og den smaker enda bedre. Bruker du Bourbonvanilje holder det med en halv vaniljestang.

Tips: Denne kan også barna smake på hvis du lager versjon uten cognac.

© Inger Marie Grini

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...