Berit Nordstrand tipser: leskende antioksidantbombe

Ingenting slår en iskald frisk iste på en varm sommerdag. Gjør som Berit Nordstrand og tilsett denne ingrediensen, som gjør sommerdrikken enda bedre!

30. juni 2017 av Kommersiell redaksjon

Tilsetter du litt gurkemeie i isteen, blir den i tillegg full av antioksidanter og betennelsesdempende stoffer. Det gule krydderet inneholder curcumin og andre curcuminoider, som er kraftige antioksidanter med antiflammatoriske (betennelsesdempende) egenskaper. Antioksidanter beskytter kroppen vår mot frie radikaler som skader cellene. Frie radikaler dannes naturlig i kroppen i prosessen som kalles oksidasjon. Dersom kroppen har for lite antioksidanter til å bekjempe de frie radikalene, oppstår det vi kalles oksidativt stress.

Oksidativt stress kan føre til kroniske betennelsestilstander. Små kostholdsendringer, som å innføre mer gurkemeie i kostholdet, bidrar altså til en sunnere og friskere kropp, som eldes tregere. Berit Nordstrand bruker gurkemeie i matlagingen så ofte som mulig, og krydderet passer perfekt i alt fra currygryter til energishots og iste.

Urtene og krydderet fra Santa Maria er renset i flere omganger så grener, pinner og frø er møysommelig fjernet, på denne måten får du får rene urter og krydder – ingenting annet.

Regulerer blodsukkeret

Gurkemeie er dessuten med på å regulere blodsukkeret. I India bruker de gjerne litt ekstra gurkemeie i curryen til mennesker med diabetes type 2. Gurkemeien tas best opp i kombinasjon med en fettkilde. En fullverdig lunsj kan for eksempel bestå av et par brødskiver med smør og egg og en iskald iste med gurkemeie i.

Iste med krydder

Ingredienser:

Varmt vann

Saften av 1/2 sitron

Litt kaldt vann

1/4 - 1/2 ts Santa Maria Gurkemeie

En klype Santa Maria Cayennepepper

1/2 ts revet ingefær

1 ts honning

Slik gjør du:

1. Kok opp vann.

2. Ha sitronsaften i en liten mugge, og hell i litt kaldt vann. Drikken bør ikke bli rykende varm.

3. Ha gurkemeie og honning i muggen, og hell over det varme vannet. Rør rundt til gurkemeien og honningen har løst seg opp.

4. Sett kaldt i kjøleskapet.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...