london shopping
© Getty

Shopping i London

London har alt et shoppinghjerte begjærer, og Tara guider deg gjennom varehusene, handlegatene og markedene.

14. desember 2010 av redaksjonen

Shopping i London

I London finner du et guddommelig utvalg forretninger og varehus med et vareutvalg som kan gjøre øyet stort og vått.

På få dager kan kredittkortene gå varme, men hva gjør vel dét når man kan fly dit så billig, og pundet, i skrivende stund, ligger på 9,4.

Varehus og shoppingsentre

© Getty

Harrods

Harrods er særdeles eksklusivt; her omsetter de for mer enn 15 millioner hver dag.
Bortsett fra de store motedesignerne så kan Harrods også tilby den mest delikate mat og vin, te, kaffe og sjokolade. Gå rundt i store saler fylt med de lekreste delikatesser, og riktig nyt synet og luktene.

Harrods ligger i Brompton Road i Knightsbridge, og nås enkelt med undergrunnens Piccadilly-linje og et stort antall busslinjer.

Selfridges

Her finner du også mat og dyr mote i tillegg til elektronikk, interiør og leker.

Selfridges ligger i Oxford Street, og hit kan du ta deg med undergrunnen til Bond Street eller Marble Arch.

Marks & Spencer

På Marks & Spencer er det ikke like dyrt som i de andre varehusene, og spesielt undertøyet her er bra og billig.
I tillegg til klær kan du få med deg interiør, kjøkkenutstyr, elektronikk og gaver.

Marks & Spencer har over 700 varehus i Storbritannia, og det største ligger på Marble Arch. Hit kan du ta undergrunnens Central-linje.

Harvey Nichols

Tvers over gaten for Harrod's finner du Harvey Nic's (som londonerne selv sier). Her finner du også alle de store moteskaperne, samt hudpleie og makeup, mat og vin.

Primark

På Primark er det veldig(!) billig. Her kan du få et par sko for 30 kroner. Kom gjerne tidlig, før alle klærne ligger hulter til bulter.

Primark ligger i Oxford Street.

Besøk også Debenham's og House of Frasier i Oxford Street.

One new change

One new change er Londons nyeste handlesenter-tilskudd. Her finner du butikker som Topshop, Banana Republic, Mango, H&M, Guess, Next, og Gap, og spisesteder som Jamie Olivers Barbecoa. Våren 2011 åpner også Gordon Ramsey egen restaurant her.

One new change finner du i London sentrum, rett ved St. Paul-katedralen.

Westfield London

Det tok 13 millioner timer å bygge dette store shoppingsenteret som rommer 265 butikker. Her finner du også skøytebane og kino.

Westfield ligger i Sherpherd's Bush, og du kommer deg dit med bl.a. undergrunnens Central-linje.

 

Handlegater

london shopping
© Getty

Oxford Street

Når du er i London kommer du ikke utenom 2,5 kilometer lange Oxford Street. I tillegg til de store varehusene finner du butikker som Next, River Island, Gap, French Connection, H&M, Zara, Topshop, Urban Outfitters, Aldo og Waterstone's. Og mange suvenirbutikker.

Det er flere undergrunnslinjer som kan ta deg til Oxford Street. Hit kjører også mange busslinjer. På grunn av all trafikken og alle fotgjengerne kan bussene til tider komme seg saktere frem enn du gjør til fots, så buss i Oxford Street er ikke å anbefale.

Bond Street

I Bond Street finner du mer luksuriøse moteforretninger enn i Oxford Street, f.eks. Alexander McQueen, Mulberry, Chanel, Prada og Louis Vuitton.

Til Bond Street kan du ta undergrunnen og hoppe av på Bond Street, Oxford Circus eller Green Park. Hit kjører også mange busslinjer.

Regent Street

I Regent Street er også vareutvalget eksklusivt: Her finner du bl.a. Burberry, Armani, Guess, Karen Millen og Tommy Hilfiger.

I Regent Street ligger også Hamley's; en av verdens største lekebutikker. Til 250 år gamle Hamley's kommer det 5 millioner besøkende hvert år, og den 6 etasjer store butikken er en attraksjon i seg selv.

Til Regent Street går flere av undergrunnslinjene.

Markeder

Hyde Park Winter Wonderland

© Getty

Portobello Road Market

Portobello Road Market ligger i Notting Hill, og er et av verdens mest berømte markeder. Det er også verdens største antikkmarked. Butikkene holder åpent 6 dager i uken, mens markedet har åpent på lørdager.

For å komme til Portobello Road Market kan du ta undergrunnslinjene Central, Circle og District og gå av på Notting Hill Gate. Også mange busser kjører til Portobello.

Eller du kan ta undergrunnen til Ladbroke Grove og rusle mot Notting Hill Gate. På denne måten går du mot turiststrømmen - de fleste går motsatt vei, og du kommer først til småtingene, så til klærne, grønnsakene, kunsten, og så antikvitetene.

Et annet verdenskjent antikkmarked er Bermondsey Square Antiques Market. Her er det ikke turistene som er målgruppa, så hvis du virkelig er ute eter kupp bør du komme klokken 5 om morgenen.

For å komme til Bermondsey tar du undergrunnen til London Bridge Station.

Camden Market

Camden Market er en samling markeder som selger varer rettet mot yngre mennesker. Hver helg kommer det rundt 200.000 besøkende til Camden Market, noe som gjør dette markedet til Londons fjerde meste besøkte attraksjon.
På Camden Market får du kjøpt mye billig juggel, men du kan også finne ett og annet originalt klesplagg.

Fra sentrum av London tar det ca. 10 minutter å komme seg til Camden Marked med undergrunnens Northern-linje til stasjonene Camden Town eller Chalk Farm. Flere busslinjer kjører også til Camden Market.

Wembley Market

Wembley Market er et av de største og morsomste søndagsmarkedene. Markedet, som består av over 500 boder, holder til på parkeringsplassen utenfor Wembley Stadium, og her selger de "alt".

Til Wembley Market kan du ta undergrunnslinjene Metropolitan og Jubilee til Wembley Park. og det er flere busser som også stoppe her.

Petticoat Lane Market

Petticoat Lane er åpent hele uka, men på søndager er det over 1000 markedsboder her. Her kan du gjøre gode kleskupp, for selgerne kjøper inn overskuddsvarer fra kjedebutikkene som de selger svært billig.

For å komme deg til Petticoat Lane tar du undergrunnen til Liverpool Street, Aldgate eller Aldgate East.

Hyde Park Winter Wonderland

Hyde Park er en av Londons største parker, og fra 21. november til 3. januar huser parken Londons største julemarked kombinert med fornøyelsespark. Inngang til parken er gratis, men attraksjonene koster noen pund.

Til Hyde Park tar du deg enklest med undergrunnens Piccadilly-linje til Hyde Park Corner.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...