hytte til leie
Hyttedrøm til leie:

Utsikten fra denne hytta er upåklagelig!

© Produsentene

Norges mest unike utsikt får du fra disse hyttene

Lyst til å sove i tretoppene eller med nordlyset og sjøsprøyten rett på utsiden av soveromsvinduet? Utleiehyttene er som tatt ut fra en drøm!

3. desember 2018 av Cecilie Espensen og Merethe Hommelsgård

Er du på utkikk etter en eventyrhytte?

Visste du at rundt omkring i Norge finnes det helt unike utleiehytter – på få kvadrameter – med desto større naturopplevelser i vente? 

Vi har tatt en titt på hyttene med utsikten du kun trodde fantes i drømmene dine:

ÅPENT: Hyttene ligger spredt i landskapet. 

Nordland

Hyttekollektiv med sjøsprøyt

Musiker Håvard Lund er initiativ-takeren til Fordypningsrommet i Fleinvær, et arkitekttegnet hytte-felleskap bestående av 9 små bygninger ved Vestfjorden, med liggeplass til 12 personer, utført av TYIN tegnestue. Her er det ro og natur som råder – en opp-levelse Lund ønsket å dele med andre. Du kan ikke leie bare én hytte, du må booke hele området. Egentlig et genialt konsept for en venninne-gjeng eller en storfamilieopplevelse. Området med brygge består av 4 små sovehus, en badstue, et badehus, et kjøkken, et kreativt rom og en «tenkeboks» som er som en liten katedral – utført i samme materialer, men med ulikt uttrykk. Fra alle hyttene kan du selvsagt få med deg nordlyset uten lysforurensning fra august, høststormene fra november og mørketiden fra sent i november, som ikke bare er svart, men som byr på stjernespekket himmel, nordlys og måneskinn.

Sted: Øya Sørvær utenfor Bodø.

Pris: 30 000 kr for en uke (for hele hytte-fellesskapet).

Booking: fordypningsrommet.no

Bryter: Ved å legge hyttene i ulike vinkler på hverandre vil lyset brytes på mange måter.

HYGGE: På hemsen er det akkurat plass til to personer i en seng – og du kan nyte all slags vær rett utenfor vinduet.

Vest-Agder

Eventyrhytte i de sørlandske skoger. 

I toppen av gamle furutrær, ute på en liten øy omringet av en innsjø finner du trehytta som er bygget for å gå i ett med naturen. Materialene er kortreiste og stammer fra områdene rundt hytta. Prosjektet har fått støtte fra innovasjon Norge, for alt er bevart så naturlig som mulig, noe mange av dagens moderne mennesker vet å verdsette. Nyt utsikten fra en grov furukvist på balkongen før du går til sengs mellom trekroner høyt oppe over skogbunnen. Sånn sovner tiuren i gammelfurua bortenfor hytta hver kveld, og nå er det din tur til å nyte freden og roen som råder i skogen langt borte fra en stressende hverdag.

Øy-Hytta har ikke innlagt strøm og moderne lyskilder, kun stearinlys lyser opp når natten senker seg i skogen. Flammene fra peisovnen gir også et koselig blafrende lys når du kryper til køys, for her må du fyre med ved for å holde varmen i den kalde årstiden. TreeTop Fiddan bringer deg tilbake til naturen med unike tretopp opphold i dype sørlandske skoger omringet av ville dyr og stille skogsvann.

Sted: Fiddan, i de sørlandske skoger

Pris: Søndag til Torsdag kr. 2.390,- pr natt

Booking: TreeTop Fiddan

Det er mulig å reise til hytta uansett om det er vinter eller vår. Hver årstid har sin sjarm, og det er en helt spesiell opplevelse å komme så tett på naturen som du gjør fra tretopp-hytta.

Hytta på 18 kvadratmeter ligger på en plattform oppe mellom 3 grove furuer ute på ei bitte lita øy i et skogsvann.

I stua er det bord, benk og stoler og en sofakrok som kan gjøres om til dobbeltseng. Kjøkkenkroken har et gassbluss for matlaging, minikjøleskap drevet av solstrøm og fotpumpe som gir vann i krana.

Hedmark

Trehytte-pioner

For Frode Schei og og Ann-Mari Jahr er Tretopphytter en livsstil som begynte allerede i 2005 med byggingen av den første prototypen i almenningsskogen i Veldre. Nå leier de ut seks trehytter pluss en samisk lavvo til mennesker på jakt etter unike hytte- og naturopplevelser – i form av tilrettelagte aktiviteter i nærområdet som kanefart, hundekjøring, sparkkjøring, 

trugegange, fisking, skigåing, kanopadling, bading, sykling og bærplukking.

«Klatrehytta» på Helgøya er siste tilskudd i tretoppene som er bygget i samarbeid med Treehousemaster, Helgøya Klatrepark og Animal Planet – hvor tv-dokumentaren av byggingen av hytta vil bli vist her i Europa etter hvert.

Hytta, som troner sju meter over bakken, er omkranset av voksen furuskog med flott utsikt over Mjøsa og til dyrelivet med fugl, ekorn og rådyr. Her er det innlagt strøm, vedfyring, biotoalett, dusj og en luftig veranda med grill og sitteplass til 10 personer. Inne i den koselige hytta er det sengeplass til åtte.

Sted: Ringsaker, mellom Hamar og Lillehammer samt på Helgøya.

Pris: Fra 1999–4999 kr per døgn avhengig av hytte og dag.

Booking: tretopphytter.no

Høyt opp: Hytta ligger naturlig til mellom de lange trærne i skogen.

En utsikt du lengter til: Her kan du skue ut over et stille vann.

Hjemmekoselig: Alt du behøver for et herlig opphold!

Aust-Agder

Tre hytter i tretoppene

En overnatting i en av trehyttene til Frode Schei førte til at Jens og Åse Trydal og de tre barna deres bygde den første trehytta med utgangspunkt i deres egen gård. Det var i 2016. Våren 2017 teller Trehyttene tre krypinn i tretoppene. «Gjøkeredet» ligger idyllisk til i en li i Digerdal og svever syv meter over bakken, godt forankret i fire furutrær. Den fantastiske utsikten starter allerede når du går opp den lange trappen, og den kan du fortsette å nyte fra verandaen eller gjenom de store vinduene på hytta. Med seks til åtte sengeplasser og et romslig spisebord, er det en perfekt hytte for en større familie eller venninnegjeng. Er dere enda flere, kan dere booke dere inn på «Flåklypa» også. Det er kort vei mellom de to hyttene. Det yrende dyrelivet bestående av fugler, bever og vinterforet hjort og elg, kan beskues i varme omgivelser, enten i den vedfyrte hytta eller svøpt i skinnfell foran utepeisen på terassen.

Sted: Øvre Gjerstad i Aust-Agder.

Pris: Fra 2499–2999 kr per døgn avhengig av dag og hytte.

Booking: trehyttene.no

Varme: Hygg deg rundt varmen og lyset fra den originale peisen mens du nyter roen i skogen.

Utsyn: Fra sengen har du utsikt til tretoppene.

AVSLAPPING: Den flotte utsikten innbyr til reflektering og avslapping.

Telemark

Minihytter med maks utsikt

Drømmer du om nærhet til naturen med fisking, bålkos, padling og plukking av bær og sopp rett utenfor hytte-døren, bør du legge turen til Kragerø og Mikrohyttene. Her finner du stillhet og skogens ro – høyt over bakkeplan. «Kronen», formet som en skogskoie på 15 kvadratmeter, ligger helt på kanten av fjellet 100 meter over Tokevann, med spektakulær utsikt takket være vinduer på alle kanter. Småfugl, ekorn, hauk, rådyr, bever, elg og hjort erstatter tv-skjermen som underholdning. Hytta har plass til inntil fire mennesker og har hems, kjøkken med gasstopp, oppvarmet bad samt bålpanne med rist, kaffekjele og behagelige utemøbler på terrassen. Bare noen minutters gange unna, 7 meter over bakken, «henger» «Dristig» – en mikrohytte på 12 kvadratmeter med 360 graders balkong-/terrasse. Dette er en luksushytte for 2 personer – uten høydeskrekk – med interiør utenom det vanlige: Svart paneltak med diamantglitter, Norges kanskje høyeste seng med tilhørende stige, Nespresso kaffemaskin, kjøkkenlampe laget av rør, utekjøkken og tilgang til italiensk pizzaovn i det fri.

Sted: Kurdøla i Kragerø.

Pris: Fredag til søndag, fra 1190 kr per døgn.
Fra 790 kr per døgn på hverdager. Priser er utenom vinter-, påske-, jule- og ferie-ukene.

Booking: mikrohyttene.no

HØYT OPPE: Minihytta ligger helt uten innsyn. 

STILLE VANN: Fra soverommet på «Kronen» ser du rett ut på Tokevann og vakre furutrær. 

Original: Legg merke til den spesiallagde industrilampen over den velutstyrte kjøkkenbenken på «Dristig». 

Seneste

Kanskje er du også interessert i...