hytte til leie
Hyttedrøm til leie:

Utsikten fra denne hytta er upåklagelig!

© Produsentene

Norges mest unike utsikt får du fra disse hyttene

Lyst til å sove i tretoppene eller med nordlyset og sjøsprøyten rett på utsiden av soveromsvinduet? Utleiehyttene er som tatt ut fra en drøm!

12. april 2022 av Cecilie Espensen og Merethe Hommelsgård

Er du på utkikk etter en eventyrhytte? Visste du at rundt omkring i Norge finnes det helt unike utleiehytter – på få kvadrameter – med desto større naturopplevelser i vente? 

Vi har tatt en titt på hyttene med utsikten du kun trodde fantes i drømmene dine:

Hytte i tretoppen

En fantastisk plassering i vakre omgivelser. 

© Germund Øystese & Sindre Ellingsen

Hytte på Vestlandet 

Tretoppen i Odda 

Bli med opp i tretoppene i Odda, kom tett på naturen og opplev utsikten fra disse magiske hyttene. Hele Sørfjorden åpner seg foran hyttene og det er mulig å se store deler av Hardanger mellom grantrærne.

Tretopphyttene Woodnest ligger i Odda på vestlandet, ikke langt fra blant annet Trolltunga, Dronningstien, Låtefoss, Buerbreen, Folgefonna og Bondhusvatnet. Et perfekt pit-stop på en tur gjennom vestlandet. 

Woodnest bestå av to hytter på 15 m² som har toalett og totalt fire sengeplasser. Hyttene er innredet i delikate og naturlige materialer. Våkn opp til storslagen utsikt - rett fra sengen. Hyttene har også et kjøkken med to kokeplater, kjøleskap og vask. Det er også mulig å bestille frokost. 

Sted: Odda. Eierene av Woodnest ønsker å holde plasseringen så hemmelig som mulig. Derfor får gjestene en mail 7 dager før ankomst med mer spesifikk info. 

Pris: Pris fra 2.800 - 7.600 kroner. Se nettsiden for mer info. 

Booking: woodnest.no

Norsk hytte i toppen av et tre

I tretoppen er du helt trygg!

© Germund Øystese & Sindre Ellingsen
Hytte med fantastisk utsikt over fjord

Fantastisk utsikt over fjorden. 

© Germund Øystese & Sindre Ellingsen

Hytte i Vestfold og Telemark 

Magisk natur - en kort kjøretur fra Oslo 

Laagen ligger midt i naturen i Steinsholt, ikke langt fra Oslo. Laagen består av fem glasscontainere og en tretopphytte. Det er plass til 1-4 personer i hver hytte. 

Du kan oppleve panoramautsikt mot både skog og elv i hyttene. Laagen er bygget i norske materialet og det har vært fokus på enkle designprinsipper. Unn deg selv en unik opplevelse i naturen, hvor du kan innhente ny inspirasjon og nyte en god natts søvn omsluttet av norsk natur. 

I glasscontainerne er det skyvedører i glass fra gulv til tak, med et glasstak som gjør det mulig å nyte stjernehimmelen fra sengen. Skubb skyvedørene til side og få naturen inn i hytten. Hver glasscontainer har også en terrasse - perfekt plassering til å nyte morgenkaffen og lytte til fuglekvitter. Glasscontainerne rommer opptil fire personer og består av soverom, stue/kjøkken og bad med dusj og toalett. 

Tretopphytten er plassert over bakken med fantastisk utsikt til Numedalslågen. Hytten er ideel for familier med to to separate soveseksjoner, kjøkken til matlaging og bad med dusj og toalett fordelt på 30 kvadratmeter. Tretopphytten er bygget i massivtre-elementer som gir en følelse av å bo i ett med naturen. 

Sted: Steinsholt, en kort kjøretur fra Oslo. 

Pris: Pris fra 3.890 kroner. Se nettsiden for mer info.

Booking: visitlaagen.no

Hytte med glasstak

Tenk å sovne til stjernehimmel - og våkne opp til dette!

© Laagen
Tretopphytte med utsikt
© Laagen
Hytte med glass

Glasscontainerne smelter sammen med naturen takket være gjenspeilet. 

© Laagen

Sjøhytter i Nordland 

Panoramautsikt mot havet 

Hva med å dra til Leinesfjorden i Nordland? Her finner du Manshausens 7 sjøhytter som ligger rett ved vannkanten. Hyttene er designet av arkitekt Snorre Stinessen. Hver hytte har fire sengeplasser. 

I Steigen er det fokus på natur, lys og vær. Derfor har de prisbelønte Sjøhyttene blitt designet i et flott samspill med naturen rundt. Alle de 7 hyttene har panoramautsikt - uansett om du ligger i sengen, lager mat på kjøkkenet eller sitter i stuen. 

Naturen rundt gjør dette til den perfekte ferie destinasjonen hvor du kan leie kajakk, dykkeutstyr, havfiskeutstyr, båter, sykler og mye mer. 

Sted: Øyen Manshausen i Steigen i Nordland

Pris: 2.900 kr og oppover. Se hjemmesiden for flere priser.

Booking: manshausen.no

Sjøhytter i Nord Norge
© Manshausen
Sjøhytter med panoramautsikt

Panoramautsikt fra hvert rom. 

© Manshausen

Fordypningsrom i Finnmark

Hyttekollektiv med sjøsprøyt

Musiker Håvard Lund er initiativ-takeren til Fordypningsrommet i Fleinvær, et arkitekttegnet hytte-felleskap bestående av ti små bygninger ved Vestfjorden, med liggeplass til 11 personer, utført av TYIN tegnestue. Her er det ro og natur som råder – Fordypningsrommet Fleinvær er i utgangspunktet skapt for konsentrert arbeidsstid, men man kan også komme hit for feire eller bare for å slappe av. 

De har valgt å dele kalenderåret opp, i hovedsakelig tre deler, hvor de har en kunstnerperiode fra oktober til januar, en AirBnb-periode fra januar til juni, og hotell- periode fra juni til september. Du kan også leie hele landsbyen eksklusivt. 

Fordypningsrommet består av 10 små hus, hvor det er fire sovehus, en sauna, et badehus, et kjøkken og ulike hengesoner. Fra alle hyttene kan du selvsagt få med deg nordlyset uten lysforurensning fra august, høststormene fra november og mørketiden fra sent i november, som ikke bare er svart, men som byr på stjernespekket himmel, nordlys og måneskinn.

Sted: Øya Sørvær utenfor Bodø.

Pris: 39.000 kr for en uke (for hele hytte-fellesskapet). Men du kan også leie et sovehus med to senger i periodene (torsdag-søndag eller søndag-onsdag), mat inkludert for 11.100 kr. Se hjemmesiden for flere priser.

Booking: fordypningsrommet.no

Liten hytte med utsikt

ÅPENT: Hyttene ligger spredt i landskapet. 

© Kathrine Sørgård, Fredrik Asplin, Anne Bråtveit & Martin Losvik
Fellesskap hytte

Bryter: Ved å legge hyttene i ulike vinkler på hverandre vil lyset brytes på mange måter.

© Kathrine Sørgård, Fredrik Asplin, Anne Bråtveit & Martin Losvik
Hems på hytten

HYGGE: På hemsen er det akkurat plass til to personer i en seng – og du kan nyte all slags vær rett utenfor vinduet.

© Kathrine Sørgård, Fredrik Asplin, Anne Bråtveit & Martin Losvik

Trehytta i Agder

Eventyrhytte i de sørlandske skoger

I toppen av gamle furutrær, ute på en liten øy omringet av en innsjø finner du trehytta som er bygget for å gå i ett med naturen. Materialene er kortreiste og stammer fra områdene rundt hytta. Prosjektet har fått støtte fra innovasjon Norge, for alt er bevart så naturlig som mulig, noe mange av dagens moderne mennesker vet å verdsette. Nyt utsikten fra en grov furukvist på balkongen før du går til sengs mellom trekroner høyt oppe over skogbunnen. Sånn sovner tiuren i gammelfurua bortenfor hytta hver kveld, og nå er det din tur til å nyte freden og roen som råder i skogen langt borte fra en stressende hverdag.

Øy-Hytta har innlagt 12v strøm med lys på utedo, vedbod, vaskerom og kjøkken. Flammene fra peisovnen gir også et koselig blafrende lys når du kryper til køys, for her må du fyre med ved for å holde varmen i den kalde årstiden. TreeTop Fiddan bringer deg tilbake til naturen med unike tretopp opphold i dype sørlandske skoger omringet av ville dyr og stille skogsvann.

Og psst... Du kan også leie et Villmarkstårn, se hjemmesiden for mer info!

Sted: Fiddan, i de sørlandske skoger

Pris: Søndag til Torsdag 2.690 kroner pr natt. Se nettsiden for mer info.

Booking: TreeTop Fiddan

Eventyrhytte i tretoppen

Det er mulig å reise til hytta uansett om det er vinter eller vår. Hver årstid har sin sjarm, og det er en helt spesiell opplevelse å komme så tett på naturen som du gjør fra tretopp-hytta.

© TreeTop Fiddan
Hytte i tretoppen

Hytta på 18 kvadratmeter ligger på en plattform oppe mellom 3 grove furuer ute på ei bitte lita øy i et skogsvann.

© TreeTop Fiddan
Magisk utsikt fra tretopphytten

I stua er det bord, benk og stoler og en sofakrok som kan gjøres om til dobbeltseng. 

© TreeTop Fiddan

Unik hytteopplevelse i Oppland

Trehytte-pioner

For Frode Schei og og Ann-Mari Jahr er Tretopphytter en livsstil som begynte allerede i 2005 med byggingen av den første prototypen i almenningsskogen i Veldre. Nå leier de ut seks trehytter pluss en samisk lavvo til mennesker på jakt etter unike hytte- og naturopplevelser – i form av tilrettelagte aktiviteter i nærområdet som kanefart, hundekjøring, sparkkjøring, trugegange, fisking, skigåing, kanopadling, bading, sykling og bærplukking.

«Klatrehytta» på Helgøya er siste tilskudd i tretoppene som er bygget i samarbeid med Treehousemaster, Helgøya Klatrepark og Animal Planet – deg ble faktisk også laget en tv-dokumentar av byggingen av hytta, som ble vist i USA på kanalen Animal Planet. 

Hytta, som troner sju meter over bakken, er omkranset av voksen furuskog med flott utsikt over Mjøsa og til dyrelivet med fugl, ekorn og rådyr. Her er det innlagt strøm, vedfyring, biotoalett, dusj og en luftig veranda med grill og sitteplass til 10 personer. Inne i den koselige hytta er det sengeplass til åtte.

Sted: Ringsaker, mellom Hamar og Lillehammer samt på Helgøya.

Pris: Fra 1.999 – 4.999 kr per døgn avhengig av hytte og dag. Se nettsiden for mer info.

Booking: tretopphytter.no

Leie gytte i tretoppen

Høyt opp: Hytta ligger naturlig til mellom de lange trærne i skogen.

© Tree Top Hut
Unike hytte- og naturopplevelser

En utsikt du lengter til: Her kan du skue ut over et stille vann.

© Tree Top Hut
Utleie av hytter i tre

Hjemmekoselig: Alt du behøver for et herlig opphold!

© Tree Top Hut

Idyllisk hytte i Aust-Agder

Tre hytter i tretoppene

En overnatting i en av trehyttene til Frode Schei førte til at Jens og Åse Trydal og de tre barna deres bygde den første trehytta med utgangspunkt i deres egen gård. Det var i 2016. Våren 2017 teller Trehyttene tre krypinn i tretoppene. «Gjøkeredet» ligger idyllisk til i en li i Digerdal og svever syv meter over bakken, godt forankret i fire furutrær. 

Den fantastiske utsikten starter allerede når du går opp den lange trappen, og den kan du fortsette å nyte fra verandaen eller gjenom de store vinduene på hytta. Med seks til åtte sengeplasser og et romslig spisebord, er det en perfekt hytte for en større familie eller venninnegjeng. Er dere enda flere, kan dere booke dere inn på «Flåklypa» også. 

Det er kort vei mellom de to hyttene. Det yrende dyrelivet bestående av fugler, bever og vinterforet hjort og elg, kan beskues i varme omgivelser, enten i den vedfyrte hytta eller svøpt i skinnfell foran utepeisen på terassen.

Sted: Øvre Gjerstad i Aust-Agder.

Pris: Fra 2.499 – 3.999 kr per døgn avhengig av dag og hytte. Se nettsiden for mer info.

Booking: trehyttene.no

Peis på hytta

Varme: Hygg deg rundt varmen og lyset fra den originale peisen mens du nyter roen i skogen.

© Trehyttene
Hytte i naturen blant masse trær


© Trehyttene
Avslapping på hytta

AVSLAPPING: Den flotte utsikten innbyr til reflektering og avslapping.

© Trehyttene

Mikrohyttene i Telemark

Minihytter med maks utsikt

Drømmer du om nærhet til naturen med fisking, bålkos, padling og plukking av bær og sopp rett utenfor hytte-døren, bør du legge turen til Kragerø og Mikrohyttene. Her finner du stillhet og skogens ro – høyt over bakkeplan. Mikrohyttene består av fire forskjellige mikrohytter, i ulik stil. Kronen, Dristig, Torv og Laft. 

Kronen, formet som en skogskoie på 15 kvadratmeter, ligger helt på kanten av fjellet 100 meter over Tokevann, med spektakulær utsikt takket være vinduer på alle kanter. Småfugl, ekorn, hauk, rådyr, bever, elg og hjort erstatter tv-skjermen som underholdning. Hytta har plass til to mennesker og har hems, kjøkken med gasstopp, oppvarmet bad samt bålpanne med rist, kaffekjele og behagelige utemøbler på terrassen. 

Bare noen minutters gange unna, 7 meter over bakken, «henger» Dristig – en mikrohytte på 12 kvadratmeter med 360 graders balkong-/terrasse. Dette er en luksushytte for 2 personer – uten høydeskrekk – med interiør utenom det vanlige. Uansett værforhold kan vi garantere deg en fantastisk stjernehimmel i Dristig. Taket er nemlig malt med en svart maling som innholder små klittrende partikkler som gir deg stjernehimmel utenom det vanlige.

Torv er en liten hytte som er perfekt til familien med fire sengeplasser, det er også mulig å ta med de firbeinte. Hytten er inspirert av hjemmet til Hobbitene fra de populære filmene "Ringenes Herre" og "Hobbiten".

Den siste hytten og det nyeste tilskuddet er mikrohytten Laft. Hytten er en liten laftet tømmerhytte som byr på ekte og gammelt håndverk. 

Sted: Kurdøla i Kragerø.

Pris: Fredag til søndag, fra 1.990 kr per døgn. Se nettsiden for mer info.

Booking: mikrohyttene.no

Minihytte med fin utsikt

HØYT OPPE: Minihytta Dristig ligger helt uten innsyn. 

© Mikrohyttene
Mikrohytte inspirert av Ringenes Herre

HOBBIT: Ta familien med på et lite eventyr

© Mikrohyttene
Liten hytte med fantastisk natur

Kronen har fantastisk natur på alle kanter. 

© Mikrohyttene

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...