© Per Heimly // Fin Serck-Hansen // Gregor Hohenberg // Johanna Siring // Scanpix // Trude Westby // Anne Valeur

Podkast: "Slik ble jeg meg - veien til sangene"

Kari Slaatsveen møter åtte av våre mest tydelige artister i denne podkastserien. Her finner du alle 8 episodene i Taras podkast med norske kvinnelige artister.

15. april 2020

Episode 1: Kari Bremnes

Hun kommer over scenegulvet og en fullsatt sal går bananas. År etter år, scene etter scene, plate etter plate, sang etter sang, etter sang. Hva ER det med Kari Bremnes?

Episode 2: Ingrid Bjørnov

– Jeg forsøker å styre unna sanger jeg har skrevet før. hvor mange triks har jeg i ermet, liksom? Spør Ingrid Bjørnov og røper under denne samtalen med Kari Slaatsveen at når hun kommer i platestudio går hun rett i Dollie-modus.

– Det vokser filler ut av håret på meg, og det må jeg utfordre, sier Ingrid på Taras podkast "Slik ble jeg meg – veien til sangene." Lytt til den her:

Episode 3: Frida Ånnevik

Med rolig innlandsblikk og et flir på lur, en musikalsk påle i denne sesongens "Hver gang vi møtes". I denne episoden av podkast-serien "Slik ble jeg meg - veien til sangene", har Kari Slaatsveen møtt artisten Frida Ånnevik.

Episode 4: Tuva Syvertsen

Tuva Livsdatter Syvertsen er vokalist, hardingfelespiller, låtskriver, rapper, frontfigur i Valkyrien Allstars. Tuva har spilt med de fleste, er kjent som en stor tolker av andres sanger og hun har sin solide del av æren for at denne vinterens utgave av TV 2´s "Hver gang vi møtes" sannsynligvis er den beste så langt.

– Jeg kommer til å holde på med musikk så lenge kroppen funker og hjertet dunker, sier Tuva.

Episode 5: Mari Boine

Mari Boine er en kraft og en nødvendighet i norsk og internasjonal musikk. I Taras podkast "Slik ble jeg meg – veien til sangene" forteller hun om hvordan raseriet ga henne det motet hun trengte for å stå på en scene.

– Så jeg er evig takknemlig for raseriet, sier hun i denne samtalen med Kari Slaatsveen.

Episode 6: Karin Krog

Karin Krog er en av Norges fremste jazzsangere, internasjonalt anerkjent, pioner og forbilde for så mange talentfulle jazzsangere som har kommet til siden.

– Hun sto i mine foreldres platehylle, minnes Kari Slaatsveen som har møtt henne i Taras podkast "Slik ble jeg meg – veien til sangene". Plata het Joy og Karin Krog har kastet hodet bakover i et lykkelig flir. 58 år senere finner denne samtalen sted.

Episode 7: Susanna Wallumrød

Susanna Wallumrød er en prisbelønt musiker, sanger, låtskriver, produsent med tretten album utgitt så langt. Hør hennes møte med Kari Slaatsveen her!

Episode 8: Fay WIldhagen

Musikken hennes er beskrevet som ærlig, upretensiøs, grenseløs, storslagen og pustende. Slik kunne vi også beskrive en skog. Fay er en skogsperson.

Derfor møtte Kari Fay ved utkanten av en skog, og så gikk de inn i den. Hør hele podkasten her:

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...