© Getty Images

Musikk kan være bra for kjæledyr

Har du katt eller hund? En skreddersydd spilleliste basert på kjæledyret ditt sine egenskaper og din musikksmak kan bidra til mindre stress og mer lykkefølelse.

24. januar 2020 av Cecilie Espensen

8 av 10 tror at kjæledyr liker å høre på musikk, viser en ny studie fra strømmetjenesten Spotify som har lansert «Pet Playlists» – en funksjon hvor du kan lage en spilleliste basert på kjæredyret ditt sine egenskaper og dine personlige musikkpreferanser. 

Reduserer stress hos Pus og Fido

Den globale undersøkelsen ble gjort blant 5000 respondenter som streamer musikk og som har et kjæledyr og viser at 71 prosent av de med kjæledyr pleier å spille musikk for sine kjæledyr, og 8 av 10 tror at dyrene liker å lytte til musikk. De tror musikk er positivt for å redusere stress og bidrar til lykkefølelse og til å holde kjæledyrene med selskap. I undersøkelsen kommer det frem at 50 prosent svarer også at deres kjæledyr har klarer preferanser på både sjangere – her er klassisk musikk og rock de mest populære sjangerene.

Utviklet i samarbeid med musikkforsker

Musikkforsker David Teie, cellist ved Amerikas nasjonale symfoniorkester og en pioner innen artsspesifikk musikk, har gitt Spotify råd om generelle preferanser/ikke-preferanser for hvert dyr - for eksempel at hunder ikke responerer godt på musikk i det nedre registeret da det ofte blir sett på som en trussel. Algoritmene er derfor programmert med utgangspunkt i Teies ekspertise.

Slik lager du en spilleliste til kjæledyret ditt:

1. Gå til Spotify.com/pets på mobil eller desktop.

2. Velg ditt kjæledyr. Har du hund, katt, fugl eller hamster?

3. Fortell om kjæledyret ditt - er hunden eller katten din bedagelig eller energisk, sjenert eller vennlig eller apatisk eller nysgjerrig. Egenskapene vil bidra til å gjøre spillelisten til kjæledyret ditt mer personlig.

4. Legg til navn og bilde av kjæledyret ditt for å få et personifisert «sharecard og spillelisten din er ferdig! 


Seneste

Kanskje er du også interessert i...