KlompeLOMPE Snøsøsteren strikkebok Mors cardigan strikkeoppskrift gratis

STRIKKEOPPSKRIFTER TIIL JUL: KlompeLOMPE har latt seg inspirere av Maja Lundes magiske tekst og Lisa Aisatos nydelige illustrasjoner i «Snøsøsteren» og samlet strikkeoppskrifter til plaggene fra julefortellingen i den nye boken « Snøsøsteren strikkebok». Oppskriften på «Mors cardigan» (t.v.) får du her!

© Hanne Andreassen Hjelmås

Strikkeoppskrift: «Mors cardigan» fra KlompeLOMPE

KlompeLOMPE har bergtatt en hel verden av strikkere med sine fine oppskrifter til små og store. Nå er KlompeLOMPE ute med sin 10. strikkebok og den er inspirert av Maja Lundes populære «Snøsøsteren». Her får du oppskriften på «Mors cardigan», som moren til Julian har på seg i julefortellingen.

22. oktober 2020 av Cecilie Espensen

– Det er en enkel og praktisk kosejakke som samtidig får et eksklusivt preg siden den er strikket i tynn silk mohair. Den er enkel å strikke, lages i ett stykke og sys sammen i sidene. Et perfekt prosjekt for den som vil prøve seg på sitt første «egostrikk», sier Torunn Steinsland og Hanne Andreassen Hjelmås som står bak strikkefenomenet KlompeLOMPE.

LompeLOMPE Torunn Steinsland og Hanne Andreassen Hjelmås

STRIKKEGRÜNDERE: Torunn Steinsland (t.v.) og Hanne Andreassen Hjelmås er de driftige damene bak KlompeLOMPE, en verden av myk strikk til store og små.

Et vestlandsk strikkeeventyr

Torunn og Hanne vokste opp i samme bygd, Kvalavåg på Karmøy, og var bestevenninner frem til ungdomsskolen. Men på grunn av alderforskjellen på to år, mistet de kontakten i mange år.

– I 2012 traff vi hverandre igjen og fant ut at begge var gravid med samme termindato. Da fortsatte vi å møtes til strikkekvelder som endte med at KlompeLOMPE ble startet i 2012.

Først solgte vi bare ferdigstrikkede plagg, men etter stor etterspørsel etter oppskriftene begynte vi å lage egne oppskriftshefter som etter hvert ble solgt i over 100 garnbutikker over hele landet. I 2015 ga vi ut vår første bok, «Strikk til baby, barn og voksen».

Inspirert av Maja Lunde og Lisa Aisatos juleunivers

Som småbarnsmødre flest, har også Torunn og Hanne lest den populære julefortellingen «Snøsøsteren» for sine barn:

– Vi ble helt oppslukt av den fantastiske historien om Hedvig og Julian. Og ikke minst de nydelige illustrasjonene til Lisa Aisato. Først fikk vi en idé om å strikke den karakteristiske røde kåpen til Hedvig. Videre utviklet det seg til at vi ville lage en bok med flere av de fine plaggene som er illustrert i «Snøsøsteren».

Det ble en helt ny prosess for oss da vi til vanlig har full kreativ frihet. Nå måtte vi følge fargevalg og fasong etter Lisa Aisatos illustrasjoner. Men det var spennende og lærerikt å jobbe på denne måten, avslutter Torunn og Hanne som er aktuell med boken «Snøsøsteren strikkebok». 

KlompeLompe gratis oppskrift Mors cardigan fra Snøsøsteren

EGOSTRIKK: Hvorfor ikke strikke en varm og myk cardigan til deg selv? Under får du oppskriften på «Mors cardigan» fra KlompeLOMPE og det magiske universet i «Snøsøsteren».

© Hanne Andreassen Hjelmås

Strikkeoppskrift på «Mors cardigan»

En lett og deilig kosejakke fra KlompeLOMPE som strikkes i ett stykke.


Størrelser: (XS–S) M–L (XL)

Garnforslag: Sandnes Garn Tynn Silk Mohair, farge 6707

Garnmengde: (175) 200 (225) g

Pinner: Rundpinne nr. 5, 80 cm

Strikkefasthet: 16 m på pinne nr. 5 = 10 cm

Mål:

Overvidde: ca. (101) 116 (131) cm

Hel lengde: ca. (57) 60 (65) cm

Arbeidet strikkes i ett stykke, og du begynner nede på bakstykket.


Legg opp (81) 93 (105) m med dobbel tråd på pinne nr. 5. Strikk ribb (1 r, 1 vr) frem og tilbake til arbeidet måler 6 cm. Strikk glattstrikk videre til arbeidet måler (41) 43 (46) cm.

Nå skal du øke til ermer i begge sider. Legg opp 12 m, strikk maskene på pinnen og legg til slutt opp 12 m. Strikk 1 p vr og legg opp 12 m, strikk 1 p r og legg opp 12 m. Gjenta til du har lagt opp 12 m i hver side totalt 6 gngr = (225) 237 (249) m på pinnen (72 masker til hvert erme).

Nå skal de ytterste 9 m på hver side strikkes i riller (= r på alle pinner), mens de resterende maskene strikkes i glattstrikk.

Strikk glattstrikk og riller til arbeidet måler (11) 12 (14) cm helt ytterst på ermet, etter de siste 12 m du la opp og neste pinne er på rettsiden.

Neste pinne: Strikk (94) 100 (106) r med en hjelpepinne, fell 37 m, strikk (94) 100 (106) r.

Legg arbeidet til side.

Legg opp 11 m på pinne nr. 5. Strikk ribb (1 r, 1 vr) til den måler 11 cm. La maskene stå på pinnen og legg til side.

Nå skal du strikke hvert fremstykke for seg, begynn med det venstre.

Strikk 2 p glattstrikk og fell samtidig 1 m mot hals på rettsiden = 1 m felt.

Neste pinne (vrangsiden): Strikk 9 r, strikk vr ut pinnen, strikk ribb på de 11 m fra hjelpepinnen.

Videre strikkes de 11 m mot hals i ribb (1 r, 1 vr) ut arbeidet, resten strikkes i glattstrikk og riller. Strikk til arbeidet måler (22) 24 (28) cm ytterst på ermet.

Videre skal du felle av 12 m i begynnelsen av pinnen på hver pinne til du har felt av alle de 72 ermemaskene i hver side.

Strikk glattstrikk og ribb til arbeidet måler (35) 37 (40) cm fra under ermet, men når du har strikket 5 cm fra under ermet, økes det slik på rettsiden: Strikk til det gjenstår 2 m, øk 1 m, 2 r. Gjenta økningen hver 3. cm totalt (10) 11 (12) gngr.

Neste pinne (vrangsiden): Strikk 2 vr sammen, strikk ut pinnen. Neste pinne: Strikk til det gjenstår 2 m, 2 r smn.

Fortsett å felle 1 m i siden på hver omg til du har 12 m igjen på pinnen (inkludert 11 m ribb). Hent opp masker langs de maskene du har felt, 1 m i hver maske. Strikk 6 cm ribb over alle maskene. Fell av på siste omg.

Lag høyre fremstykke på samme måte, bare speilvendt. Start med å hente opp 11 m på de 11 maskene du la opp i nakken.

Sy sammen jakken under ermene, i nakken og i sidene.

Fest alle tråder. Legg jakken i et fuktig håndkle eller damp forsiktig.

Snøsøsteren strikkebok av Klompelompe strikkeoppskrifter Kagge Forlag

STRIKK FRA MAJA LUNDES MAGISKE JULEUNIVERS: I KlompeLOMPES nye strikkebok, «Snøsøsteren strikkebok», får du oppskriften på plaggene fra Maja Lundes julefortelling ved samme navn. Boken er utgitt på Kagge Forlag, 349 kr.  

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...