Chanel butikk Oslo
© Gunnhild Bjørnsti

Motehuset Chanel åpner i Oslo

I dag slås dørene opp til verdens mest legendariske motehus.

30. mars 2023 av Gunnhild Bjørnsti

«Motebildet endrer seg, men stil forblir», var et av Coco Chanels mange kjente sitater.

Moteinteresserte kvinner i Norge får nå endelig sin drøm oppfylt, en egen Chanel-boutique over 2 etasjer på 345 m². Med tolkninger av klassikere som den lille sorte, tweed-drakter, vatterte vesker med gull-lenker, tofargede sko med sort tupp og kamelia-blomsten. I den nye butikken finner du sesongens ready-to-wear-, Cruise- og Métiers d’art-kolleksjoner og vesker, klokker, smykker og eksklusive parfymer, som ikoniske Chanel no. 5.

Dette er den tredje Chanel-forretningen i Norden og ligger i Nedre Slottsgate nr. 10 i Oslo.

Tara var tilstede på pressevisningen av Chanel-butikken som åpner i dag. 

© Gunnhild Bjørnsti

– Chanel sin nye butikk i Promenaden Fashion District betyr uten tvil mye for utviklingen av Oslo, og viser at Oslo tar nok et steg mot å bli Skandinavias nye motehovedstad. Byen har nå etablert seg som en fullverdig destinasjon for handel, og vi er stolte av å kunne tilby noe unikt både for Oslo-borgeren samt nasjonale og internasjonale turister som besøker byen vår. I Promenaden har vi jobbet i en årrekke med å berike byen vår med spennende konsepter innen handel, mote, mat og opplevelser og vi er uten tvil stolte av at store internasjonale motehus åpner butikk her. Målet vårt er å skape en unik mote- og handelsdestinasjon med eksklusive og spennende merkevarer. Fremover har vi også flere store planer og prosjekter som vi gleder oss til å fortelle om, forteller Annette Lund, CEO Promenaden Management, som forvalter, utvikler og driver utleie av den mest eksklusive eiendomsporteføljen i Oslo sentrum.

Mary Jane Chanel Oslo

Selv skoene er et lite stykke kunst i Chanels verden. 

© Gunnhild Bjørnsti
Chanel veske Oslo

Sommerlig tweed og gull-lenke på vesken fra Chanels ss23-kolleksjon.

© Produsenten
Chanel smykke Oslo

Kameliablomsten er en del av Chanels DNA og er å se på smykkene denne sesongen.

© Produsenten

Chanel er «sist ut» av de franske, kjente motehusene i Nedre Slottsgate, hva betyr det at de kommer til Oslo?

– Jeg går forbi hver dag på vei til jobb, og slutter liksom aldri helt å klype meg i armen når jeg ser alle motehusene som har åpnet i Nedre Slottsgate, med Chanel som siste juvelen i kronen. Hver gang et nytt toppnavn har åpnet i det som kalles Oslo Fashion District har mange spurt: «Når kommer Chanel?» Og nå er butikken altså her. På mange måter er det en bekreftelse på at Oslo nå blir tatt med på kartet over Europas motebyer, påpeker Sissel Hoffengh, motejournalist.

Hvordan opplever Oslofolk og nordmenn luksus, slik du ser det?

– Jeg tror nordmenn som handler merkevarer i denne prisklassen ikke tenker så mye over inflasjonen, høye strømregninger, rentehopp og så videre. De er i en økonomisk klasse for seg selv og shopper uansett. For butikkene gjør det åpenbart bra, ellers ville de neppe blitt liggende der de ligger. De er jo også et plusspoeng for turister og tilreisende som kommer til Oslo, avrunder Hoffengh.

Chanel Oslo

Taras Gunnhild Bjørnsti og Chanels butikksjef Julia Vorbrugg.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...