Skuespiller Joan Collins Dynastiet kaftan ektemann Ron Kass kaftan Selected Femme Ilse Jacobsen Arket

KULTPLAGG: 70-tallets kultplagg er tilbake! Skuespiller Joan Collins, kjent fra såpeserien Dynastiet, er en av mange kjendiser som elsket den superkomfortable kjolen. Her i en batikkfarget kaftan på 70-tallet sammen med sin mann Ron Kass (1935–1986), som bla. var filmprodusent og manager for The Beatles. 

© Getty Images/Produsentene

Kaftan – den trendy og mest komfortable sommerkjolen

Kaftanen, kultplagget fra 70-tallet, er tilbake og er den perfekte sommerkjolen for late dager hjemme, på hytta eller på tur. Hvem elsker vel ikke en litt glamorøs kjole som ikke strammer? Se våre favoritter som er i butikk akkurat nå!

8. juli 2020 av Cecilie Espensen

Kaftanen gikk fra å være et tradisjonelt plagg båret av menn i bla. Midtøsten til et trendplagg på 70-tallet. Filmstjerner og kjendiser, som bla. Elizabeth Taylor og Joan Collins, omfavnet dette behagelige og «frigjørende plagget» og nå finnes de i alle varianter i butikkene. 

Slik styler du kaftanen:

Glem høye hæler og sneakers, den ofte fotside kjolen er perfekt til et par flate, komfortable sandaler. Så kan du glamme opp kaftanen med sommerlige smykker eller chucky sølvsmykker. Et mer komfortabelt sommerplagg skal du lete lenge etter, som  Taras kaftan-frelste reporter Lene Wikander så godt sier:

«Hva klær angår finnes det knapt et mer kvinnefrigjørende plagg enn kaftan. I et slikt plagg er det bare å la valker og mage boltre seg på komfortabel plass mens hele din fremtoning fremstår akkurat så glamorøs eller avslappet som du måtte ønske. Kaftaner kommer i alle farger og varianter.» 

Se våre favoritt-kaftaner lengre ned i saken.

to unge kvinner går ombord på en yacht iført kaftan på 70-tallet saint tropez

SAINT-TROPEZ: Yacht-liv og kaftan var den perfekte match på den franske rivieraen på 70-tallet.

© Getty Images
Elizabeth Taylor (1932–2011) iført kaftan på Sardinia under innspillingen av filmen «Boom» i 1967. Ektemann og skuespiller Richard Burton (1925–1984) sittende.

HOT I HOLLYWOOD: Elizabeth Taylor (1932–2011) iført kaftan på Sardinia under innspillingen av filmen «Boom» i 1967. Ektemann og skuespiller Richard Burton (1925–1984) sittende.

Her er 10 favoritter som er i butikk nå:


© Produsentene

ENSFARGET: Beige kaften i viskose fra Arket, 999 kr og maxikaftan i viskose med belte fra Monki, 300 kr.

FARGEFEST: Kaftan i vevd økologisk bomull med engelsk blonde fra H&M, 399 kr og kaftan med belte og v-utringning i polyester fra Ilse Jacobsen, 3625 kr.

SOM I SAHARA: Terracottafarget kaftan i økologisk bomull med knytebelte og 3/4 ermer fra Selected Femme, 799 kr og vid kaftan med kontrastfargede bånd i modal fra Filippa K, 1320 kr.

MED MØNSTER: Stripete kaftan i vevd bomull og tencel fra Arket, 699 kr og brodert kaftan i viskose fra H&M, 899 kr.

SOMMERLIG: Solgul kaftan med kort erm i viskose fra Ellos.no, 449 kr og blomstrete kaftan med knytebelte i bærekraftig viskose fra Lindex, 399 kr. 

Seneste

Kanskje er du også interessert i...