Skuespiller Joan Collins Dynastiet kaftan ektemann Ron Kass kaftan Tory Burch H&M

KULTPLAGG: 70-tallets kultplagg er tilbake! Skuespiller Joan Collins, kjent fra såpeserien Dynastiet, er en av mange kjendiser som elsket den superkomfortable kjolen. Her i en batikkfarget kaftan på 70-tallet sammen med sin mann Ron Kass (1935–1986), som bla. var filmprodusent og manager for The Beatles. 

© Getty Images/Produsentene

Kaftan – den trendy og mest komfortable sommerkjolen

Kaftanen, kultplagget fra 70-tallet, er tilbake og er den perfekte sommerkjolen for late dager hjemme, på hytta eller på tur. Hvem elsker vel ikke en litt glamorøs kjole som ikke strammer? Se våre favoritter som er i butikk akkurat nå!

1. juli 2021 av Cecilie Espensen

Kaftanen gikk fra å være et tradisjonelt plagg båret av menn i bla. Midtøsten til et trendplagg på 70-tallet. Filmstjerner og kjendiser, som bla. Elizabeth Taylor og Joan Collins, omfavnet dette behagelige og «frigjørende plagget» og nå finnes de i alle varianter i butikkene. 

Slik styler du kaftanen:

Glem høye hæler og sneakers, den ofte fotside kjolen er perfekt til et par flate, komfortable sandaler. Så kan du glamme opp kaftanen med sommerlige smykker. Et mer komfortabelt sommerplagg skal du lete lenge etter, som Taras kaftan-frelste reporter Lene Wikander så godt sier:

«Hva klær angår finnes det knapt et mer kvinnefrigjørende plagg enn kaftan. I et slikt plagg er det bare å la valker og mage boltre seg på komfortabel plass mens hele din fremtoning fremstår akkurat så glamorøs eller avslappet som du måtte ønske. Kaftaner kommer i alle farger og varianter.» 

Lene Wikander lanserte nylig, i samarbeid med Sisters in Business og gründer-kollega Merete Stubhaug, en egen fargerik kaftankolleksjon som du kan ta en nærmere titt på lenger ned.

Se våre favoritt-kaftaner lenger ned i saken.

to unge kvinner går ombord på en yacht iført kaftan på 70-tallet saint tropez

SAINT-TROPEZ: Yacht-liv og kaftan var den perfekte match på den franske rivieraen på 70-tallet.

© Getty Images
Elizabeth Taylor (1932–2011) iført kaftan på Sardinia under innspillingen av filmen «Boom» i 1967. Ektemann og skuespiller Richard Burton (1925–1984) sittende.

HOT I HOLLYWOOD: Elizabeth Taylor (1932–2011) iført kaftan på Sardinia under innspillingen av filmen «Boom» i 1967. Ektemann og skuespiller Richard Burton (1925–1984) sittende.

Her er 9 favoritter som er i butikk nå:

kaftan zanzilbility lene wikander


© Trude Westby

Kaftan inspirert av den tropiske naturen og kulturen på Zanzibar fra Zanzibility.no, 3800 kr.

Missoni kaftan Awan


© Produsentene

Militærgrønn kortermet kaftan med lommer laget av mer miljøvennlig lyocell fra norske AWAN, 1690 kr. Strikket kaftan fra Missoni/Fashiola.no i et vakkert gradert fargespill, 7775 kr.  

Kaftan H&M HM Dries Van Noten
© Produsentene

Kaftan i bomull med stripemønster fra Dries Van Noten/Fashiola.no, 4646 kr. Kaften i ren bomull fra H&M, 299 kr.

Victoria Beckham Max Mara Leisure kaftan grønn brun


© Produsentene

Smaragdgrønn festkaftan i ren silke fra Victoria Beckham/Zalando.no, 14.595 kr. Fotsid brun kaftan i modal/polyamid/silke fra Max Mara Leisure/Zalando.no, 3615 kr.

Inwear Tory Burch kaftan

Stripete kaftan med knytebelte fra Inwear, 1095 kr. Blå kaftan med bisebånd og kontrastfarger på ermene fra Tory Burch/Fashiola.no, 4500 kr.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...