Høstens fineste kåper:
Høstens fineste kåper:

Behold stilen i kulden – og invester i en god og varm kåpe.

© Produsentene

10 fine kåper: Slik finner du kåpen som kler din kropp

Finn din favoritt blant høstens fineste kåper!

1. oktober 2016 av Martine Haug Nysether

Husk at denne kåpeguiden kun er ment som inspirasjon – du kan selvfølgelig gå i hvilken kåpe du vil. Det viktigste er at du føler deg fin – og varm!


Nå er høsten her for fullt og det er på tide å finne frem høstens deilige strikkeplagg, støvletter, skjerf og en varmere jakke. Enten du går for en av høstens største trender eller du vil finne en klassisk kåpe, hjelper vi deg å finne kåpen som passer DIN kropp! 

– Det aller viktigste uansett form eller fasong, er å finne en kåpe som du føler deg skikkelig fin i. Et hett tips er å investere i en tidløs og klassisk modell, slik at du kan ta den frem år etter år uavhengig av trender, understreker stylist og journalist Vibeke Stiansen.

Men av og til er det gøy å kline til med noe som virkelig synes også. 

– Min erfaring er at damer 40+ ofte har blitt tryggere på seg selv, og dermed også tør mer når det kommer til å bruke farger i hverdagen. For det gjør jo utvilsomt noe med humøret. Både ditt eget, og andre du måtte møte på din vei, om du velger en kåpe i for eksempel rødt eller sterk blått.

Stiansen forteller at blant annet bordeaux-rødt og petroleumsblått er to store trendfarger blant årets kåpemodeller denne høsten. 

– I tillegg til de mer klassiske variantene i sort, grått og ikke minst kamelfarget brunt. For ikke å glemme den uniforsminspirerte trenden med militærgrønne frakker og marineblå losjakker, som er veldig i vinden igjen.


Her er Vibekes beste tips for å finne en kåpe som kler din kropp:

Kåpe til deg som er kort (petit):

– Hvis du er liten og petit, er det veldig viktig at du velger en kåpe som sitter godt og ikke er for stor eller for lang.

– Oversizede modeller er med andre ord ikke førstevalget her. En skreddersydd, innsvinget modell med belte i livet, som følger proporsjonene dine, er derimot et svært godt valg.

– Kåpen bør med andre ord sitte godt oventil, og gjerne være litt ettersittende her, og så kan den heller svinge litt utover nedentil for å skape en fin balanse og fasong.

Klassisk:
Klassisk:

Lekker kåpe fra Inwear hos Miinto.no, kr 2450.

© Produsenten
Koksgrå:
Koksgrå:

Kåpe fra Ganni hos Høyer, kr 2699.

© Produsenten

Kåpe til deg som er lang og slank:

– Om du er lang og slank, kan du i utgangspunktet hoppe rett inn i det meste. Du kan fint bruke både rette, minimalistiske frakker, oversizede modeller og kåper med belte i livet.

– Men de rette, formløse kåpemodellene, vil ikke akkurat gi deg mer former. Dersom du ønsker deg det, bør du se etter kåpemodeller med skulderputer, innsvinget midje og A-formet nederdel.

– Eksperimenter gjerne med farger og mønster, siden du ikke trenger å bekymre deg for at dette skal gjøre deg større enn du er. Et belte i livet er også fint for å dele opp helheten, og gi figuren mer fasong.

Oversized kåpe:
Oversized kåpe:

Kamelfarget kåpe fra H&M, kr 1999.

© Produsenten
Formløs:
Formløs:

Vil du skape en illusjon av former eller bare variere uttrykket – kan du bruke et skinnbelte i midjen. Kåpe fra Mango, kr 1190.

© Produsenten

Kåpe til deg som har former (timeglassfigur):

– En timeglass-form er for mange drømmefiguren. Er du å heldig å ha en slik feminin fasong, så fremhev den for alt det det er verdt.

– Kjør på med både skulderputer og innsvinget midje, og fremhev gjerne den smale midjen med et belte i tillegg, for full uttelling.

– Velg rett og slett en kåpemodell som følger og fremhever formene dine. En kåpe i en lekker farge, gjør seg ekstra godt og vil fremheve fasongen ytterligere.

Militærgrønn:
Militærgrønn:

Tøff kåpe fra Bik Bok, kr 849.

© Produsenten
Trendy:
Trendy:

Vi elsker fargen! Kåpe fra Just Female hos Miinto.no, kr 2700.

© Produsenten

Kåpe til deg som er pæreformet:

– En pæreformet figur kjennetegnes ofte med smale skuldre, liten byste og relativ smal midje. Fremhev derfor den smale midjen med et belte, og se etter kåpemodeller som bygger litt ut oventil med for eksempel ekstra skulderputer.

– Kåpemodeller med ekstra slag som danner en V-form, når den er lukket, er et hett tips her. For så skjule brede hofter, en formfull rumpe og eventuelt runde lår, bør du se etter en modell som svinger utover fra livet og ned.

– Å komme litt opp i høyden med hæler og gi inntrykk av lengre ben, er bare positivt for helheten og fin balanse i figuren. Spisse tupper gjør forøvrig at føttene ser smalere ut og bena lengre.

Ullkåpe:
Ullkåpe:

Klassisk kåpe med knyting fra H&M, kr 999.

© Produsenten
Kamelfarget:
Kamelfarget:

Er du lei av sort og grått, kan du gå for en kamelfarget variant. Kåpe fra Riccovero ,kr 3899.

© Produsenten

Kåpe til deg som har eplefasong:

– Dersom du har såkalt eplefasong, er ofte overkroppen tettbygd og rund, mens hofter og ben derimot kan være fine og smale. Fremhev derfor de smale bena ved å velge en kåpemodell som ikke er altfor lang, og suppler gjerne med ankelboots eller støvletter med hæler med litt høyde på i tillegg.

– Til overkroppen bør du velge en modell som er så nett som mulig, og ikke bygger ut og gjør deg større enn du er. Styr derfor unna skulderputer, gjerne også store slag, som bare har en forstørrende effekt. Det samme gjelder prangende farger og mye mønster. Velg heller en nedtonet, gjerne mørk farge som har en slankende effekt i seg selv.

– V-hals og omslagsform er et hett tips for en mest mulig flatterende fasong, og velg gjerne innsvingede kåper som gir en illusjon av et smalere midjeparti. Store belter bør du være litt forsiktig med, og knyt det i så fall heller på siden og ikke midt foran der du er på det bredeste. 
Delikat:
Delikat:

Stilig kåpe fra Mango, kr 1599.

© Produsenten
Formfull:
Formfull:

Plus size kåpe fra Open End hos zalando.no, kr 2495.

© Produsenten

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...