© Wenche Hoel-Knai

Nina ble modell som 50-åring

Vår coverdame denne måneden tegner til daglig hus – et tilfeldig møte førte til at arkitekten også kunne føre opp modelljobben på cv-en sin. Det er nå snart to år siden arkitekt Nina Dahl ble stoppet på et kjøpesenter av fotograf Julie Pike.

8. september 2021 av Jan Gunnar Svenson

Nina Dahl

ALDER: 51. 

YRKE: Arkitekt og modell. 

FAMILIE: To barn på 18 og 21 år. 

BOR: Oslo.

– Hun spurte om jeg kunne tenke meg å være med på et fotoprosjekt. Som snart 50-åring ble jeg litt overrasket over forespørselen, men jeg syntes det hørtes spennende ut, og takket ja. Det ble en veldig fin opplevelse! Etter at noen av bildene ble publisert på nettet, tok modellbyrået Team Models kontakt, og jeg har hatt flere typer oppdrag siden da. 

I en bransje hvor det er langt mellom voksne modeller, har Nina likevel funnet seg en naturlig plass: 

– Det er fint å få lov til å være en representant for oss voksne kvinner blant alle de unge. Som i samfunnet ellers er det nå et større fokus på mangfold og inkludering, også når det gjelder alder, og det ser jeg på som et sunnhetstegn. Det å bli eldre er en naturlig del av livet, og jeg tror vi alle kan ha godt av å tenke litt mer «pro age», og ikke så mye «anti age». 

– Fotoshooten var utrolig hyggelig og morsom, og det var gøy å bli kledd opp i så mange forskjellige stiler, sier Nina. 

Personlig har Nina en variert stil, og hun er opptatt av bærekraft og gjenbruk: 

– En dag kan jeg føle for å gå med kjole og høyhælte sko, en annen dag kan jeg gå med en skinnjakke fra loppis og svarte Converse. Jeg liker å blande nytt og gammelt, som enten er arvet eller kjøpt brukt.

Her kan du se vår store moteserie med Nina


MODELL I MEDVIND: Over: Nina prydet forsiden på vårt søstermagasin Costume i november i fjor. 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...