dåpsgave tips

8 søte dåpsgaver

Er du invitert i dåp, til navnefest eller velkomstfest, er du sikkert på jakt etter en dåpsgave som er personlig, har varig verdi eller som er nyttig. Men hva gir man en baby i dag? Her er 8 gode dåpsgave-ideer.

3. oktober 2022 av Cecilie Espensen

En ny verdensborger skal ønskes velkommen, men hva gir man i dåpsgave i dag? 

Vår generasjons sparebøsse i sølv er flott, men rimelig utdatert i vårt mer og mer kontantfrie samfunn. Bunadsølv derimot, er ikke dumt, bunad har aldri vært mer populært!

Se våre beste tips til den perfekte dåpsgaven her!

dåpsgave fadderbarn
© Produsenten

Mummikopp 

For alle Mummi-fans er det nærmest en selvfølge å gi en ny verdensborger en Mummikopp! Denne Mummikoppen er utviklet i samarbeid med Røde Kors og er basert på Tove Jansons illustrasjoner for Røde Kors i 1963. For hver solgte Mummitrollet-krus doneres 10 kr til Røde Kors for å bidra til deres lokale humanitære arbeid. 

Mummikopp ABC Mummitrollet fra Moomin by Arabia, 299 kr.

dåpsgave jenter

Armbånd fra Camilla Pihl

Å gi dåpsbarnet et smykke er en fin tradisjon og er en gave som varer. På Love Mini Barn-armbåndet fra Camilla Pihl i forgylt sølv, kan du få gravert forbokstaven på dåpsbarnet på det søte lille hjertet for 250 kr hos gullsmed David-Andersen.

Love Mini Barn fra Camilla Pihl, 1490 kr.

stjernetegn i dåpsgave
© Produsenten

Stjernetegn fra Kähler

Billedhuggeren Malene Bjelke har forent sitt håndverk med Kählers mangeårige figurhistorie i Astro-serien som består av alle tolv stjernetegnene formet som vakre små skulpturer i uglasert stentøy. Hver enkelt skulptur er inspirert av et beskrivende ord knyttet til stjernetegnet og er en gave som vil ha et langt liv. For jomfuen her er det ordet perfeksjon.

Jomfruen fra Kähler, 899 kr.

Dåpsgave eventyrbok
© Produsenten

Eventyrbok fra Gydendal

Å lese eventyr for barna går aldri av moten! «Den store boka med eventyr» inneholder alle klassikerne og er vakkert illustrert av Annine Qvale. La barnets fantasi utvikle seg med eventyr fra Asbjørnsen og Moe, H.C. Andersen, Brødrene Grimm og Tusen og en natt.

«Den store boka med eventyr» fra Gyldendal, 399 kr.

Hardanger bestikk som dåpsgave

Bestikk fra Hardanger Bestikk

Dette elegante barnebestikket fra Hardanger Bestikk er designet av Per Finne og kan følge barnet til det er 8–10 år. Julie består av fire deler: Kniv, gaffel, skje og barneskje og er laget av blankpolert stål.

Julie barnebestikk fra Hardanger Bestikk, 499 kr.

Sølje som gave til dåpen
© Produsenten

Sølje fra Sylvsmidja

Bunad har aldri vært mer populært, så hvorfor ikke gi en vakker sølje i dåpsgave? Denne barnesøljen i hvitt sølv med filigranbunn og seks forgylte løv kan brukes som både barn, ungdom og voksen.

Sølje til barn fra Sylvsmidja, 395 kr.

Myk dåpsgave

Marius-dress fra Marius Kids

Er foreldrene glad i friluftslivet, er denne heldressen med det klassiske Marius-mønsteret den perfekte dåpsgaven. Heldressen i myk, kløfri merinoull har knepping i front og fås i tre andre fine farger også: Navy, lyseblå og lyserosa. 

Marius Ull Heldress fra Marius Kids, 749 kr.

Dåpsgave smykkeskrin Eik
© Produsenten

Smykkeskrin fra Eik

Er det en søt liten jente som skal døpes, går det sikkert ikke lang tid før behovet for et fint smykkeskrin melder seg. Dette i skinnende tinn kan graveres med navn, dato og en personlig hilsen i en av Gullfunns butikker. 

Eik Prinsesse smykkeskrin, 979 kr.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...