Mari Maurstad Aslak Maurstad Scott Maurstad Stinius Maurstad

MARI OG GUTTA: F.v.: Aslak, Scott, Mari og Stinius bak.

© Espen Solli/TV 2

Mari Maurstad om sønnene i «Sofa»: – Brødrene vet hvilke ord som må sies for å trigge de andre.

I denne sesongen av «Sofa» på TV 2 får vi ble med inn i stuen til Mari Maurstad. Sammen med sønnene Scott, Aslak og Stinius kommenterer hun tv-opplevelser i beste sendetid. Her forteller den populære skuespilleren sønnenes kreative krumspring og humoren som de alle deler.

27. januar 2022 av Torunn Pettersen

Mari Maurstad deltar i sesong 3 av det populære tv-konseptet «Sofa» på TV 2 hvor vi får komme inn i stuen til kjendiser og være flue på veggen mens de ser på – og kommenterer det som går på tv. 

Mari, som er en folkekjær skuespiller og medlem av Taras Årets modigste kvinne-jury, har fått med seg sønnene Scott, Aslak og Stinius i sofaen og gleder seg stort over de samles foran tv-en. Vi har tatt en prat med Mari om morsrollen, felleskap og sønnens kreative gener.

Märtha Louise Mari Maurstad

TARA WEEKEND 2021: Märtha Louise og jurymedlem Mari Maurstad under den årlige Tara-turen til fjells. Märtha Louise var konferansier under kåringen av Årets modigste kvinne, som i år ble Eva Aarsand for sin heltmodige innsats etter det fatale skredet i Gjerdrum natt til 30. desember i 2020. Luen til Mari er den samme typen som hun hekler på «Sofa» til inntekt for hjelpeorganisajonen Zulufadder.

© Trude Westby

Du har tre gutter, de er kreative på hver sine måter, hva kjennetegner dem?

– De er veldig forskjellige. Utseendemessig og når det gjelder preferanser. Men alle er kreative, forteller Mari Maurstad og fortsetter:

– Stinius bor i huset vårt. Han er en slags professor. Han er opptatt av språk, fysikk, natur, eksistensielle ting og holder glødende foredrag om dette så ofte han kan. Han er både fiolinist, dubber og oversetter av tegnefilmer. Han har en kropp som ikke ligner på noen andre av oss: høy, langlemmet og tynn og han har disiplin på både fysisk trening og øving på fiolin som ikke avviker ett minutt. Dessuten eksperimenterer han med mat, ofte vegetarisk, noe som gjør at vi spiser uante kombinasjoner av naturens undere.

Scott er ofte midtpunkt, veldig positiv, opptatt av utseendet og klær, digger litt luksus, er alltid i godt humør og er en god venn. Alle liker ham. Han er også skuespiller og instruktør. Er veldig glad i og omsorgsfull mot kjæresten sin, Pernille. Han er også en friluftsmann. Telt og diger ryggsekk, fiskestang og bål langt inn i skauen. Ofte alene. Scott er flink til å overtale folk.

Aslak er den mest uforutsigbare. Han er superlur og setter seg høye, rare mål, involverer masse folk, nærmest tryller dem til å delta på rare ting. For eksempel fikk han med Else Kåss Furuseth på dansematte-konkurranse, Og Magnus Carlsen kommenterte sjakkspillet hans på stream. Aslak er med i mange forestillinger og tv-serier, «Hvite Gutter» og «Beforeigners» balnt annet.  Aslak er nå i stallen til Komplett fordi han er så god til å streame, som nå er det nye store. Han er jo Norges raskeste tekster og har verdensrekord i å runde dataspillet Flåklypa, en koko ide! Aslak fjernet barten sin på stream og loddet den ut … Mange ville ha den …Folk er gærne.

Hvordan vil du karakterisere deg som mor?

– Jeg føler at jeg var litt streng, folk må lære å oppføre seg! Høflighet er en dyd. Og omtenksomhet. Og også litt tøff, kanskje. Nå har DE overtaket på MEG, flirer Mari.

– Hva legger dere vekt på i fellesskapet deres, nå som gutta er blitt voksne?

– Vi er ikke så ofte samlet faktisk. Det blir mest middager eller for å se en forestilling sammen.  Men vi holder oss oppdaterte på hverandre. Vi holder også tradisjonene ved like. Vi har samme humor og deler mange minner. Så på julaften og på hytta og andre slike ting vi har holdt på med opp gjennom årene må vi gjøre AKKURAT som før.

Hva bjudar dere på i «Sofa»?

– Det som er hyggelig med «Sofa» er at vi samles. Det er ikke så veldig ofte ellers. Jeg treffer guttene hver for seg, men de omgås ikke hverandre så mye. Jeg synes de er veldig ærlige på «Sofa» og sitter inne med både kunnskap og gode historier. Og byr veldig på seg selv. Pinlige ting også. Brødrene vet hvilke ord som må sies for å trigge de andre. HUMOR er fellesnevneren for oss alle.

Dukker Aage opp? 

– Nei, han er det ikke plass til. Men det er han vant til!

Hva gjør du ellers nå Mari? 

– Jeg er ikke med i noe på teatret akkurat nå. Jeg var med i en forestilling «Forbrent – Nawals hemmelighet» som ble avlyst, men jeg vet ikke om den kommer opp igjen. Ellers prøver jeg å gjøre så lite som mulig. 

Jeg hekler mange luer til inntekt for Zulufadder. Jeg prøver å SE mye teater, får inspirasjon av det! Dessuten går jeg lange turer både i skogen og i byen. Jeg prøver å oppleve nye steder: Munchmuseet, Deichmann, Kampen, Løren, Sørenga, være litt turist i egen by. Jeg besøker nye kafeer og utstillinger. 

Jeg har plukket ut noen restauranter, som jeg ble anbefalt av noen som kom fra det landet. Der de går for hjemlig mat. Vi går på en ny restaurant en gang i måneden!, det var en julegave til Aage.

Neste høst skal jeg spille i «Spelemann på taket» på Lørenskog. Jeg elsker musikaler, så det gleder jeg meg til og håper selvfølgelig det ikke blir avlyst! 

Mari Maurstad Instagram

PÅ SKITUR I OSLO: – I dag gikk jeg å ski for første gang på to år! Krysset Sognsvann, Gaustadjordet, skriver Mari på Instagram.

© @vetlamauri
Mari Maurstad Munchmuseet Aage Kvalbein

TURIST I EGEN BY: Mari Maurstad og ektemannen Aage Kvalbein, som er cellist og professor, på det nyåpnede Munchmuseet. 

© @vetlamauri

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...