Agnes Kittelsen, Nicolai Cleve Broch, Thorbjørn Harr, Sara Korahmi Ellen Birgitte Winther, Kyrre Hellum Jan Gunnar Røise
© Nordisk Film Norge/Trude Westby

«Full dekning» – les Mona B. Riises anmeldelse av filmen

I den stjernespekkede kinofilmen «Full dekning» – som får Mona B. Riise til å både le og bli berørt – er det spesielt en kvinnes skuespillerferdigheter Taras nye kulturspaltist trekker frem.

18. februar 2022 av Mona B. Riise

Strålende Sara!

Sara Korahmi startet som skuespiller med å fremføre tv-replikker for mormoren sin på persisk mens de så på såpeseriene «Glamour» og «I gode og onde dager». Hvis Sara spilte med full innlevelse fikk hun pommes frites og O´boy med knust Paracet som belønning. Det siste høres ut som en barnevernssak, men opplegget til mormor har gitt nydelig resultat! 

Jeg la merke til Sara Khorami for alvor i tv-serien «Heksejakt» hvor jeg måtte gråte så hardt når Sara gråt. Man blir bare så tatt av henne. Sjarmerende, gøyal, naturlig og med rå innlevelse. Det kan man se i den fintriste filmen «Ingenting å le av» hvor hun spiller hovedrollen med Odd Magnus Williamson og ikke minst i den nye dramakomedien «Full dekning» som går på kino nå.

Sara Korahmi  full dekning

Sara Korahmi spiller rollen som Mina i kinoaktuelle «Full dekning».

© Nordisk Film Norge

Full dekning er basert på den italienske filmen Perfetti sconosciuti fra 2016. Den gamle vennegjengen er samlet til årlig rypemiddag. De synes de har blitt litt konforme og kjedelige og når en i selskapet foreslår at de skal legge mobilene på bordet og dele alt som skjer på telefonen høyt, starter dramaet. Jeg var redd det skulle bli for ubehagelig og flaut, men filmen er så velspilt at i det skjulte sannheter tikker inn og forviklinger oppstår, blir det underholdende, jeg ler høyt og blir berørt. Sara spiller den nye i gjengen, Mina, den 10 år yngre kjæreste til Jørgen, spilt av Kyrre Hellum,

Full dekning

Meldingene tikker inn og deles med alle i middagsselskapet. Det er duket for forviklinger i filmen «Full Dekning».

© Nordisk Film Norge

Heftig innspilling

Sara Khorami forteller meg at innspillingen var heftig:

– Det er noe av det mest krevende jeg har gjort. Vi satt ti timer hver dag rundt et middagsbord på et filmsett på Fornebu og var alltid på, i tre uker. Det er helt uvanlig på film.

Sara satt rundt bordet med noen av Norges beste skuespillere; Agnes Kittelsen, Nicolai Cleve Broch, Thorbjørn Harr, Ellen Birgitte Winther, Kyrre Hellum og Jan Gunnar Røise. Det ga fordeler og ulemper.

– Første dagen hadde jeg sinnsykt ærefrykt for alle stjerneskuespillerene rundt bordet, Jeg skalv og rista sånn på hånda da jeg skulle skåle at jeg måtte prøve å skåle med feil hånd, men det gikk jo ikke. Heldigvis fikk jeg brukt frykten og nervene i skuespillet, fordi jeg jo også skulle spille den nye i gjengen. Men for en unik mulighet det var til å studere hvordan de andre skuespillerne jobbet. Sitte i time etter time å se på deres teknikker for å holde energien og måter å variere replikkene på.

Mens filmen «Full dekning» nå går på kino pugger Sara manus til den ni timer lange forestillingen Kristin Lavransdatter regissert av Kjersti Horn som kommer til høsten på Det Norske Teateret. Ni timer som Kristin Lavransdatter høres galskap ut og Sara bekrefter.

– Ja, det eneste målet mitt er at jeg ikke skal bli innlagt. Ha ha!

Filmen kan du se på kino fra 22. februar.

Se traileren på «Full dekning» her!

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...