© HBO Max

And just like that...er vi tilbake

«Sex and the City» var så banebrytende original at den påvirket popkultur, seksualpolitikk og ikke minst motebildet. Serien gjorde Sarah Jessica Parker (56) superberømt som rollefiguren Carrie Bradshaw. Nå er oppfølgeren endelig her. Og gjennom mange av de kjente rollefigurene – og nye – handler det om vennskap mellom kvinner på 50+.

12. januar 2022 av Aud Berggren

«And Just Like That»

Den nye tittelen «And Just Like That» er en setning som ble brukt ofte i «Sex and the City» for å forklare noe raskt. At Kim Cattrall har forsvunnet, forklares med at det er som i livet. Venner kommer og går, og ikke alle vennskap varer livet ut.

"Timing is everything"

Historien om fire venninner i 30-årene som utforsket kjærlighet, sex og vennskap i New York rundt århundreskiftet, ble så populær at serien etterlot seg et stort tomrom da det var brått slutt i 2004. Det hjalp litt at det ble laget to spillefilmer om firkløveret. Men nå, 17 år senere, kommer en miniutgave på 10 halvtimes episoder fra HBO MAX. Nå heter den «And Just Like That», med undertittel «The Story Continues». I en promovideo sier Carrie: And Just like that, I’m back!

Sarah Jessica Parker, ofte forkortet til SJP, tror at seriens suksess skyldes timing.

– Da vi først begynte, var det ikke vanlig å vise at kvinner snakket så åpent med hverandre om livet, om politikk, vennskap, kjærlighet og ikke minst om sex og forhold. Det hadde ikke blitt utforsket på denne måten før. Nå har vi blitt vant til det. Det var også en spesiell tid i New York som tillot et slikt samtaletema. Det hadde vært noe helt annet i dag, sa SJP til Tara ved en tidligere anledning.

Carrie Bradshaw er nå i 50-årene, akkurat som SJP, med grå striper i håret. Venninnene Charlotte og Miranda er også middelaldrende med ungdommer i huset, igjen spilt av Kristin Davis (56) og Cynthia Nixon (55). Mirandas sønn, som nå er en langstrakt ungdom, har morens røde hår, mens hun selv har blitt sølvhvit.

TRE NÅ: Cynthia Nixon (Miranda), Sarah Jessica Parker (Carrie) og
Kritin Davis (Charlotte) er tilbake med ny serie etter 17 år.

© HBO Max

Gammel feide mellom SJP og Kim Cattrall blusset opp igjen

Men nå er de bare tre. Kim Cattrall (65) som spilte sexy Samantha Jones, nektet å bli med. Det førte til at den gamle feiden mellom henne og SJP blusset opp igjen. Den går helt tilbake til seriens andre sesong, da SJP ble executive producer med digert lønnspålegg. Det gjorde at Kim også ba om mer penger.

– Etter seks år syntes jeg at vi alle skulle få ta del i seriens suksess, sa hun den gang, og fortalte den engelske tv-verten Piers Morgan at hun ønsket en million dollar per episode, opp fra 350 000.

Da det ikke skjedde, fikk hun delvis skylden for at serien ble slutt etter seks sesonger og 94 episoder. Men hun ble med i de to spillefilmene «Sex and the City» og «Sex and the City 2» i 2008 og 2010. De var enorme kassasuksesser til tross for lunken omtale, spesielt den siste fikk mye juling.

SJP sa til magasinet Time i 2016 at hun fant historiene om henne og Kim hjerteskjærende, og at de ikke reflekterte sannheten.

– Det var ikke noe katteslagsmål, påsto hun.

Det er imidlertid sant at en tredje film var på trappene i 2016 da Tara traff SJP i anledning tv-serien «Divorce». Hun fortalte entusiastisk at alt var klart for den tredje filmen og at manuset var fantastisk.

Men året etter fortalte hun oss:

– Vi kunne dessverre ikke få filmen i mål.

Nå het det at prosjektet ble avlyst, angivelig på grunn av Cattralls krav.

– Det eneste kravet jeg stilte, var å si nei allerede i 2016, kommenterte Kim tørt.

Uenighetene ble verre. Da Kims bror, Chris Cattrall, begikk selvmord i februar 2018, sendte SJP kondolasjon på Instagram. Kim svarte med å anklage SJP for å utnytte familietragedien til sin egen fordel.

«At du insisterer på å kontakte meg, er en vond påminnelse om hvor slem du var og er. Jeg vil gjøre det klinkende klart: Du er ikke min familie. Du er ikke min venn. Så jeg ber deg for siste gang om å slutte å utnytte vår tragedie for å gjenoppbygge din image som snill pike», skrev Kim på Instagram.

Mindre enn 24 timer etter den bomben sa SJP til bladet People: 

– Jeg har aldri sagt noe mer enn at flere av oss var skuffet fordi den tredje filmen ikke skjedde. Og jeg kommenterte aldri det hun sa til Piers Morgan. Vi hadde en utrolig tid sammen, og ikke noe kan forandre på det. Vi hadde en spesiell kontakt med publikum, med New York og med alle på settet, og med hverandre. Jeg kan ikke forestille meg at noen annen kunne spilt hennes rolle.

© HBO Max

Hvor er SJP og Kim Cattrall nå?

Kim Cattrall er definitivt over krangelen med SJP og vil heller snakke om hvor hun er nå. På en veldig god plass i livet. Etter tre ekteskap har hun vært samboer med engelske Russell Thomas i fem år. Han er en god del yngre enn henne.

– Vi møttes da jeg var hos BBC i London for å gjøre noen programmer, og Russ fikk oppgaven med å ta vare på meg mens jeg var der, forteller Kim som ble født i Liverpool i England og vokste opp i Vancouver i Canada.

– Etter BBC måtte jeg dra tilbake til Canada, til Vancouver Island, der jeg har et hus etter moren min. Russ kom på besøk, og han dro aldri igjen.

Under hele korona-pandemien har de vært sammen på Vancouver Island.

– Vi går så godt sammen og alt er liksom så lett.

Han var verdt å vente på, og jeg blir stadig mer sikker på at han er den rette for meg, sier Kim.

Det ryktes at Kim Cattrall har en formue på 40 millioner dollar.

– Jeg er ikke styrtrik, men jeg har så jeg klarer meg og har investert klokt, så jeg trenger ikke å ta roller for pengenes skyld. Nå kunne jeg ikke tenke meg å gå til en jobb som ikke interesserer meg, sa Kim i fjor. For kort tid siden fikk hun en rolle i den nye utgaven av serien «Queer as Folk».

For SJP ble rollen som Carrie Bradshaw et springbrett til nye muligheter. Hun som satte Manolo Blahniks sko på verdenskartet, har sin egen kolleksjon som selger i butikker og på nett. Blahniks administrerende direktør er en forretningspartner.

– Jeg ville ikke vært i denne posisjonen om jeg ikke hadde spilt en person som har et veldig spesielt forhold til sko. Mine er håndlaget i Italia. Jeg får låne sko når jeg trenger det, for jeg har ikke så mange sko hjemme.

SJP Collection har også flere Carrie-sko, både høye hæler og flate sandaler, pluss sneakers som SJP sverger til når hun er på farten i New York. Hun har en egen SJP-parfyme og selger også vin, Invivo X SJP. Foreløpig en sauvignon blanc og en blush, som begge har fått gode omtaler.

Sarah Jessica Parker er verdt 150 millioner dollar, nesten hele 1,3 milliarder kroner, og hun holder kontroll på imperiet sitt.

– Hvordan får du tid til alt?

– Du må bare finne tid. Sent til sengs og tidlig opp. Nå har jeg hatt den samme manageren siden jeg var 13 år, men som sjef må jeg holde orden i sysakene og være informert. Når det går bra kan jeg også ta æren. Men for meg er alt dette et privilegium.

Det har vært en del kritikk på nettet om at jentene har blitt for gamle. Spesielt har det gått utover SJP personlig, med kritikk fra folk i alle aldre. Men hun nekter å la seg kue av aldersdiskriminering.

– Jeg tenker ikke så mye på alder, annet enn hva det betyr for helsen og velvære. Jeg kan ikke stoppe denne prosessen uansett, så det er bare å «carry on».

Når jeg er eldgammel og sitter og ser på repriser av serien, og hvis jeg har barnebarn rundt meg, vil de helt sikkert ikke tro at jeg var Carrie en gang i tiden, sier Sarah Jessica Parker til Tara.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...