beste museer Oslo
© Guttorm Stilén Johansen © Munchmuseet

Her er de 9 beste museene i Oslo

Klar for en kulturell helg? Disse 9 museene i Oslo byr på fantastiske utstillinger, kunstverk, illusjoner og historier.

14. november 2022 av Ellinor Engelstad

Å dra på museum er en god aktivitet for å få nye impulser, se fantastisk kunst og ikke minst få ny lærdom. I disse 9 museene, som alle befinner seg i Oslo, kan vi garantere at du får opplevd alle disse 3. Oslo er en fantastisk by som virkelig har noen flotte og unike museer - her er våre favoritter. 

yayoi kusama utstilling henie onstad
© Vegard Kleven / Henie Onstad Kunstsenter

Henie Onstad Kunstsenter

Henie Onstad kunstsenter er en privat stiftelse som ligger rett utenfor Oslo, i Bærum på Høvikodden. Beliggende like ved kysten er dette virkelig en skjult perle med fantastisk kunst. Kunstsenteret har blant utstillinger av Yayoi Kusama, en skulpturpark og en egen utstilling dedikert til Sonja Henie. 

Hvor? Sonja Henies v. 31, 1311 Høvikodden

Les mer her 

Naturhistorisk museum botanisk hage oslo
© Naturhistorisk museum

Naturhistorisk museum

Oslos naturhistoriske museum sammen med botanisk hage er virkelig verdt å unne et besøk. Musset passer for store og små, da det er masse å lære om jordas historie, vakker natur, zoologiske utstillinger, nordisk natur og ikke minst interaktive utstillinger om klima og klimaendringer. Ikke glem å besøk botanisk hage mens du er der, en fantastisk oase midt i Oslo med tusenvis av plantearter og vakre planter, blomster og hager. 

Hvor? Sars' gate 1, Oslo
Les mer her

vigelandsmuseet oslo
© Marie Peyre, Kulturetaten

Vigelandmuseet

Det fantastiske vigelandsmuseet billedhugger Gustav Vigelands tidligere atelier og bolig. Her får du sett flere av hans kjente verk, monumenter, byster og gipsorginialer. Ikke minst bør du besøke vakre Vigelandsparken i Frognerparken som kan sies å være Vigelands livsverk med over 200 kjente og flotte skulpturer. 

Hvor? Nobels gate 32, 0268 Oslo
Les mer her

teknisk museum oslo
© Teknisk Museum

Teknisk museum

Hos Teknisk Museum får du en garantert god opplevelse for store og små. Lærerikt, underholdene og spennende - her er det bare å slå seg løs og oppleve alle de unike utstillingene som kombinerer læring og kunst. 

Hvor? Kjelsåsveien 143, Oslo
Les mer her

astrup fearnlet museet oslo
© Getty Images

Astrup Fearnley Museet

Astrup Fearnley er museet for samtidskunst, som inneholder mange ikoniske og kjente kunstverk. Museet byr på flere unike utstillinger, hvor flere av dem skiftes ut jevnlig. Kom på besøk, og se blant annet Astrup Fearnley utstillingen som er en av Europas mest omfattende samlinger av internasjonal moderne kunst. 

Hvor? Strandpromenaden 2, Oslo
Les mer her

paradox museum oslo
© Paradox Museum

Paradox museum Oslo

Paradox museum tar museumsopplevelsen til et nytt nivå. Her finner du over 70 paradoksbaserte utstillinger som vil fascinere og overraske. Museumet har to typer av utstillinger - optiske og interaktive. De optiske utstillingene gjør at du får det vanskelig med å tro det du ser, da illusjonene vil forbause og forvirre. De interaktive installasjonene gjør at sansene utfordres, da utstillingene skaper falske oppfatninger. Ikke bare er dette en unik mulighet til å ha det gøy, du får også lære alt om vitenskapen bak de fantastiske utstillingene.

Hvor? Rosenkrantz' gate 11, Oslo
Les mer her. 

munch museet bjørvika
© Guttorm Stilén Johansen © Munchmuseet

Munch Museet

Kunstmuseumet som kom på plass i 2020, byr på alt det flotteste av Edvard Munchs malerier, tegninger, skulpturer og kreasjoner, fordelt over 13 etasjer. Det er mulighet for en virtuell guide som gjør at du kan fordype deg i historien bak hver enkelt utstilling. 

Hvor? Edvard Munchs Plass 1, Oslo

Les mer her

nasjonalmuseet oslo
© Iwan Baan

Nasjonalmuseet

Norges største museum og Oslos nyeste perle åpnet i 2022 og bør virkelig unnes et besøk. Her finner du utstillinger og samlinger av kunst, arkitektur og design. Ikke bare har de imponerende og flott kunst som kan du kan bruke en hel dag på å oppdage, de har også egen bollebar og et stort bibliotek. 

Hvor? Brynjulf Bulls plass 3, Oslo

Les mer her

beste museum oslo norsk maritimt museum
© Norsk Maritimt Museum

Norsk Maritimt Museum

Norsk Maritimt Museum er et museum som kan besøkes av store og små. Som navnet tilsier formidler, forsker og samler museumet på maritim kulturarv. Her får du både opplevelser, utstillinger og fantastiske utendørs og innendørs utstillinger i unike, maritime omgivelser. 

Hvor? Bygdøynesveien 37, Oslo

Les mer her

Les også: Her er de beste lunsj-stedene i Oslo

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...