Koronatest selvstere tåler ikke frost

TÅLER IKKE FROST: Skal du ta en koronatest hjemme, bør du sørge for å ikke utsette den for vinterkulden ute.

© Apotek 1

Vær obs på at selvtestere ikke tåler frost!

Rekordhøye smittetall har ført til at salget av hurtigtester har tredoblet seg den siste måneden, viser tall fra Apotek 1. Har du behov for å ta en koronatest hjemme, bør du ta et par forhåndsregler på vei hjem fra apoteket i vinterkulden.

2. desember 2021 av Cecilie Espensen

Salget av hurtigtester har skutt i været i takt med økende smittetall landet rundt. Men det som mange kanskje ikke er klar over, er at selvtestene vi kjøper på akoteket, ikke tåler det kalde været vi har nå. Det kan føre til at selvtestene for Covid-19 ikke fungerer.

Apotek 1 farmasøyt Maren hoff

FLERE TESTER SEG: – Maren Hoff, farmasøyt i Apotek 1, merker et økt salg av selvtester. Hun oppfordrer folk til å være spesielt oppmerksom på hvordan vi oppbevarer selvtestere i vinterkulden mellom apoteket og hjemmet.

© Apotek 1

- Selvtestene tåler ikke minusgrader. På pakningen står det at laveste temperatur produktet tåler er to grader, og dette kommer av at ulike komponenter i testen ikke tåler frost, sier Maren Hoff, farmasøyt i Apotek 1.

Selvtestere tåler bare plussgrader

Selvtestene vi kjøper på apoteket tåler bare mellom 2 og 30 grader. Farmasøyten oppfordrer derfor alle til å lese pakningsvedlegget nøye og kommer med følgende anbefaling i vinterkulden: 

– Vi anbefaler kundene å frakte selvtestene godt pakket inn dersom de skal være ute, slik at selvtestene ikke blir utsatt for kulde på vei hjem fra apoteket.

Slutt på levering i postkassen

Bestilling av selvtester på nett har også økt den siste tiden, men det er ikke lenger mulig å få levert testene i postkassen på grunn av kuldegradene. Andre leveringsalternativer som hjemlevering på døren eller til hentested vil fortsatt være mulig.

– Dersom selvtestene blir utsatt for minusgrader over tid, vil dette kunne påvirke produktet, sier Hoff.

Selvtester som blir utsatt for lavere temperatur enn 2 grader over tid bør ikke brukes.

Kilde: Apotek 1

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...