KVISER I VOKSEN ALDER: Munnbind-påbud under koronapandemien har ført til at mange opplever utbrudd av «maskne». Her får du gode råd til å få bukt med uren hud etter munnbind-bruk.

© Getty Images

«Maskne»: Plages du av kviser etter bruk av munnbind?

Etter hyppig bruk av munnbind, er det mange som opplever «maskne». Her er 5 gode råd for å forebygge og behandle kviser som følge av bruk av munnbind.

26. februar 2021 av Cecilie Espensen

5 «maskne»-råd

  1. Rens og forebygg. Det er viktig å holde huden ren for bakterier. Bruk en mild rens uten parfyme hvis du har et mildt utbrudd av «maskne». Har du et større utbrudd av «maskne», kan produkter mot kviser som inneholder benzoylperoxid eller salicylsyre fungere.
  2. Fukt. Smør inn ansiktet med en fuktighetskrem før du tar på deg munnbind. Da minskes risikoen for friksjon. Velg en krem som er ikke-komedogen, det vil si en krem med en konsistens som ikke blokkerer porene ytterligere. Ansiktskremer med ceramider er også bra, de bidrar til å beskytte huden din og lindre kløe og andre hudirritasjoner. Husk at dagkremen din bør inneholde SPF – hele året.
  3. Dropp sminke. Unngå foundation, concealer, rouge og annen makeup ettersom det kan tette porene og bidra til at du ikke får bukt med «maskne». 
  4. Kast brukt munnbind. Kast engangs-munnbind etter hver bruk. Et vaskbart munnbind skal vaskes så snart du har brukt det. Gå for allergivennlige vaskemidler. 
  5. Ta munnbind-pause. Ta av deg munnbindet regelmessig og under smittevernsikre forhold. The American Academy of Derma­tology anbefaler å gi huden en 15 minutters pause fra munnbind hver fjerde time. 

Tips: Slik syr du dine egene munnbind

Seneste

Kanskje er du også interessert i...