Du kjenner sikkert eplecidereddik fra før, kanskje fra ditt eget kjøkken hvor du bruker den i dressinger, sauser eller i gryteretter som trenger litt syre i smaken. Men faktisk ser det ut til at eplecidereddik også har flere sunne fordeler når det gjelder helsen din. Blant annet disse:
1. Stabiliserer blodsukkeret ditt
Du vet at det er slitsomt for kroppen når blodsukkeret stadig går opp og ned. Men mye kan tyde på at eplecidereddik både stabiliserer og senker blodsukkernivået.
2. Hjelper deg å gå ned i vekt
Eplecidereddik kan være til hjelp hvis du vil bli kvitt noen kilo for mye rundt magen. Man vet ikke hvorfor, men det kan ha å gjøre med at denne smaksforsterkeren skaper mer tilfredsstillelse og en større opplevelse av metthet, og at du derfor spiser mindre.
3. Bekjemper sopp
Du kan ha soppinfeksjon i munnen, i halsen og i nedre avdeling. Og det er lettere å få det med alderen. Candida er ofte årsaken, og eplecidereddik har egenskaper som hjelper mot lette soppinfeksjoner.
Les også: Fermentering for nybegynnere: alt du trenger å vite
SLIK BRUKER DU EPLECIDEREDDIK
Ha i minimum 1 teskje i 1 glass vann et par ganger hver dag. Hvis du ikke liker smaken, kan du tynne den mer ut. Forsøk deg litt frem. Kanskje smaker den bedre i en smoothie eller rørt ut i en yoghurt?