En god start etter ferien: Slik kan du enkelt lage nye, gode matretter

Bli inspirert til å lage flere spennende retter som tar mindre enn 25 minutter å lage, og få bl.a. tre tips fra stjernekokken!

30. august 2021 av Benjamin Creative for HelloFresh

Har du kommet hjem fra en flott ferie, hvor du har hatt glede av at maten ble laget og servert til deg? Faktisk trenger det ikke være vanskelig å komme tilbake til gode rutiner etter ferien, hvor du raskt kan lage velsmakende retter selv etter en travel dag på jobben.

Her får du gode råd fra en tidligere Michelin-kokk til å spare tid på matlaging og gi deg i kast med nye retter – samt en enkel oppskrift stjålet fra de smarte HelloFresh-matkassene som gjør matlagingen superlett.

Faktaboks: En matkasse som hjelper deg på vei

HelloFresh er til deg som vil droppe planlegging og innkjøp – og i stedet få levert friske, norske ingredienser og inspirerende oppskrifter rett på døren. Du mottar nemlig matkasser med alt du trenger til lekre middagsretter som kan lages på mindre enn 25 minutter.

Tips 1: Husk å planlegge

Pleier du å bestemme deg for hva slags mat du skal lage når du står på supermarkedet klokken 17.30? Da er det vanskelig å få ideer til god mat, hvis du spør stjernekokk og Head of Culinary hos HelloFresh, Nanna Elisabeth Vestergaard. Her er hennes tips til hvordan du hjelper deg selv med å planlegge: «Du trenger ikke ha alt planlagt ned til minste detalj, men hvis du har gjort deg noen tanker om ukens måltider og sørget for å handle basisvarene, er du godt på vei.»

Som en stor bonus minimerer det også matsvinn hvis du planlegger dine ukentlige måltider og ingredienser på forhånd.

Tips 2: Tenk doble porsjoner

Et annet smart tips fra stjernekokken er å tenke over hvordan du kan gjenbruke maten: «Det er smart å lage mat til flere dager om gangen. Det tar ikke dobbelt så lang tid å lage en dobbel porsjon av en gryterett, men gjør du det en gang i blant og fryser noe, har du mat til en dag hvor tiden er knapp. Du kan også bruke retten over flere dager på forskjellige måter: For eksempel med wraps og grønnsaker den ene dagen og til pasta eller perlebygg den neste.»

Tips 3: Kast deg ut i nye oppskrifter

Drømmer du om å eksperimentere med for eksempel andre grønnsaker eller mer fisk? Da er det viktig å prøve, mener kokken: «Mange er redde for å kaste seg over nye råvarer, men hvor galt kan det gå? Prøv deg frem og aksepter at de færreste ting blir perfekte første gangen. Finn en rett du drømmer om å kunne lage, og lag den hver gang anledningen byr seg. På et eller annet tidspunkt får du det til. Og da kan du finne en ny matrett å prøve deg på. Den største utfordringen er ofte å finne på noe nytt, men start med å bytte ut noen få ingredienser i retter du allerede kjenner. Kjøp en ny grønnsak eller råvare hver uke som du ikke bruker, og se om den fungerer i en av rettene du føler deg trygg på.»

Kom i gang med nye ingredienser

Her får du en enkel oppskrift som du kan prøve allerede i dag. Oppskriften er en del av menyen hos HelloFresh, som hver uke skiftes ut med 17 helt nye oppskrifter. Hvis du vil ha inspirasjon til flere retter med spennende ingredienser, kan du se den ukentlige menyen her.

Oppskrift: Varm kikertsalat med sprø halloumi, bulgur og tomat

De enkle, trinnvise oppskriftene fra HelloFresh kan gjøre alle til stjerner på kjøkkenet – og med matkassene blir alle ingrediensene nøyaktig målt opp og levert på døren.

Ingredienser (2 personer):

 • 1 boks kokte kikerter (230 g)
 • 1 stk. rødløk
 • 2 tomater
 • 1 gul paprika
 • 1 ts. søt paprikapulver
 • 1 nipp spisskummen
 • 1 ts. grønnsaksbuljong-pulver
 • 200 g halloumi
 • 85 g bulgur
 • 60 g spinat
 • 1 håndfull bredbladet persille
 • 2 1/2 ss crème fraîche
 • 1/2 fedd hvitløk
 • 4 dl vann
 • Sukker

Tilberedelsestid: 25 minutter

Slik gjør du det:

1. Sett ovnen på 240 °C / 220 °C varmluft. Skjær paprika og tomat i tre cm store biter. Skyll kikerter under kaldt vann i en sil.

2. Fordel kikerter, paprika og tomat på en stekeplate med bakepapir. Tilsett søt paprika, spisskummen, litt olivenolje og en stor klype salt og pepper, og vend det hele sammen. Stekes i ovnen i 15 minutter.

3. Kok opp vann (4 dl) og grønnsaksbuljong i en kjele. Tilsett bulgur, og kok i 9–10 minutter eller til «al dente». Hell av overflødig vann. Skjær rødløk i tynne, halve skiver. Varm litt olivenolje i en stekepanne på middels varme. Stek rødløk i 5 minutter. Krydre med en klype sukker og salt, og legg i en skål.

4. Skjær halloumi i skiver (2–3 per person). Varm opp litt olivenolje i samme stekepanne på middels varme. Stek halloumi i 2–3 minutter på hver side.

5. Skyll spinat under kaldt vann i et dørslag. Press eller finhakk hvitløk. Finhakk persille. Bland hvitløk, persille og crème fraîche med en klype salt og pepper i en liten skål. Vend kikerter, paprika, tomat og spinat i gryten med bulgur, og krydre med salt og pepper.

6. Anrett kikertsalaten i dype tallerkener. Topp med halloumi, rødløk og dressing.

Prøv HelloFresh med stor rabatt

Vil du gjerne komme i gang med matkassene til HelloFresh? Da kan du som Tara-leser akkurat nå spare opptil 1099 kr på dine fire første matkasser – pluss fri frakt! Bare bruk koden HELLOTARA eller følg denne lenken.

Du velger bare antall matkasser og antall personer du vil lage mat til. Du kan når som helst bytte meny, hoppe over uker eller midlertidig stoppe abonnementet. Du kan også få akkurat den matkassen som passer til din livsstil – velg mellom Kalorismart, Vegetar, Familievennlig, Klassisk, Fisk og grønnsaker eller Raskt og enkelt.


Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...