Lær deg Middelhavskoden på Tara-weekend
– Middelhavsdietten er ikke bare et kosthold, det er en livsstil, sier legen Fedon Lindberg. Ikke bare er han bokaktuell med hele to bøker, han markerer også 40 år som praktiserende lege i Norge. Nå kommer han også på Tara-weekend den siste helgen i august. Les mer på Taraweekend.no
Det handler om å spise balansert og leve med mindre stress og mer glede. Mat skal være en kilde til helse og nytelse, sier Fedon Lindberg.
I Middelhavskoden – din guide til verdens sunneste mat utforsker Fedon hvordan Middelhavsdietten kan forlenge både levetid (longevity) og helsealder (healthspan). Boken gir praktiske råd for å takle utfordringene med ultraprosessert mat og miljøgifter, og kombinerer vitenskap med tradisjonell matkultur.
– Boken er en kulinarisk kjærlighetserklæring til middelhavskostholdet og et lite spark bak til dem som enda ikke har fått smaken på alle helsefordelene. Hvem hadde trodd at en liten håndfull nøtter kunne bidra til lengre liv? sier han.
Opplevde motstand
Fedon kom til Norge i 1985 som ung lege fra Hellas for å forske på insulinresistens.
– Planen var å bli ett år, men livet ville det annerledes. I dag føler jeg meg like norsk som gresk, sier han.
Fedon har vært i bresjen for å sette lavglykemisk, middelhavsinspirert kost på agendaen. Det har ikke vært uten utfordringer; hans meninger om det norske kostholdet og brød, poteter og ikke minst brunosten, skapte både kontroverser og heftig debatt i helse-Norge. Til tross for motstanden Fedon likevel stått støtt på sitt og vært en pioner for sunnere livsvaner. Mange av hans prinsipper har blitt en del av dagens norske kostholdsråd.
I år markerer også Fedon 40 år som praktiserende lege i Norge.
Dette vil vi i Tara også være med å feire. Derfor har vi invitert ham på Tara-weekend på Vestlia Resort på Geilo den siste helgen i august.
Her vil han gi deltakerne følgende oppskrift:
Hvordan kosthold og livsstil kan gi deg energi, helse og livsglede.
Mange føler seg slitne, stresset og opplever diffuse helseplager – uten å egentlig være syke. Samtidig øker livsstilsrelaterte sykdommer som overvekt, diabetes og hjerte- og karsykdommer. Men hva om vi kunne ta grep som gjør oss kronisk friske i stedet for å kun unngå sykdom?
I dette inspirerende foredraget kombinerer Dr. Fedon Lindberg sin nyeste bok Middelhavskoden – verdens sunneste mat med innsiktene fra foredraget Kronisk Frisk. Her får du konkrete råd og verktøy for å forbedre helsen din – basert på vitenskap, lang klinisk erfaring og middelhavskostens velprøvde prinsipper.
Hva du vil lære:
- Hvordan du spiser i tråd med kroppens behov og gener
- Hvorfor den tradisjonellle middelhavskosten gir energi, sunn vekt og sykdomsforebygging
- Matvalg som stabiliserer blodsukkeret og reduserer betennelse
- Enkle grep for bedre søvn, stressmestring og et liv i balanse
- Hvordan du kan spise sunt – uten å gi opp matglede
Dr. Lindberg viser hvordan små, bærekraftige endringer kan gi deg et langt liv med god helse. Foredraget gir både inspirasjon og praktiske strategier for å ta kontroll over egen helse – med mat som medisin og nytelse.