Velg riktig øyenskygge til øynene dine

Blå, grønne, brune eller grå øyne? Med disse sminketriksene kan du enklere fremheve øyenfargen din!

3. juli 2017 av Kommersiell redaksjon

Øynene er som regel det første vi legger merke til hos andre, og hvilken øyenskygge du bruker har mye å si for hvordan utseendet ditt fremstår, både alene og helhetlig.

Du kan selvfølgelig bruke akkurat den øyenskyggen du liker best, uavhengig av fargen på øynene dine, men det er noen ting du bør vite om hvilke farger som vil være mest flatterende på akkurat deg.

Ettersom vi er forskjellige, er det absolutt ikke sikkert at øyenskyggen som ser perfekt ut på venninnen din vil være et like godt valg for deg. Det hele handler om farger og kontraster, og i tillegg bør du ta hensyn til hudtonen din (dersom du er lys i huden bør du unngå for mørke og sterke farger, ettersom dette kan få deg til å se blekere ut).

Hva er komplementærfarger?

En komplementærfarge er den fargen som ligger motsatt i fargesirkelen – og ved å velge den fargen som skaper størst kontrast til øyenfargen din vil resultatet bli at øynene dine fremheves.

Vi har tre primærfarger (blå, rød og gul), med utallige nyanser, og for å finne din øyenfarge velger du den som er mest nærliggende. Ingen har røde eller gule øyne, men du kan ha mørke eller lyse toner av brunt, som ligger nærmest gult på fargekartet.

For eksempel:

  • Primærfargen blå har komplementærfargen oransje.
  • Primærfargen rød har komplementærfargen grønn.
  • Primærfargen gul har komplementærfargen lilla.

Du trenger absolutt ikke å gå for en dramatisk farge på øyenskyggen for å oppnå en fin effekt, og du trenger ikke å bruke mye heller. Du kan prøve et veldig lett strøk med farge over hele øyelokket (opp til globallinjen), og duse den godt ut med en øyenskyggekost.

Finn fargene som fremhever øynene dine under!

BLÅ ØYNE:

Få frem intensiteten i de blå øynene dine ved å velge varme farger som har mye gult, oransje og rødt i undertonene. Gå for varme nyanser av brunt, kobber, gull, bronse og lyse ferskenfarger. Varm grålilla og oransje vil gi en dramatisk effekt, som får øynene til å poppe!

BRUNE ØYNE:

Alle toner av lilla vil være flatterende for brune øyne, og få dem til å fremheves enda mer. Dette fordi at brune øyne har mye gult i seg. Brune øyne kler stort sett alle farger, og lilla og metalliske farger er veldig fint. Finn en øyenskygge du liker i kalde farger som lilla, plomme, olivengrønt, indigo, kald rosa, gull eller mørk smaragdgrønn.

GRØNNE ØYNE:

Grønt har mye til felles med både blå og brune øyne (ettersom det er en blanding av gult og blått). For å fremheve øynene dine best mulig trenger du varme lillafarger med mye rødt i seg, lillatoner eller metalliske farger. Varmbrune farger, rødlige toner, lilla, bronse og gull er perfekte farger å bruke på øyenskyggen.

GRÅ ØYNE:

Grå øyne kan fort gi en illusjon av å være enten blå eller grønne, ved hjelp av litt sminke. Du bør unngå gråtoner som er for like øyenfargen din, men velg gjerne sotete farger som svart og sølv, lilla, kalde og dype brunfarger (for å fremheve det grønne), eller gultoner i gull og bronse (om du vil fremheve det blå).

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...