© Getty Images

Hudterapeuten tipser: Slik tar du BEST vare på huden din i sommer

Merker du forskjell på huden din før og etter en solferie? – Det er vanlig når vi når en viss alder, sier hudterapeut Anki Hansen. Her er hennes 6 beste råd for hvordan du beskytter og pleier huden i sommer.

26. juni 2019 av Cecilie Espensen

Anki Hansen er diplomutdannet hudterapeut med snart 30 år i bransjen.

– Huden vår oksiderer (ruster) litt hver dag, det er det oksygen gjør med oss. Paradoksalt nok er oksygen både livsviktig og en del av aldringsprosessen. Sol og forurensing øker oksideringsprosessen og vi ser stor forskjell på huden før og etter en solferie når vi når en viss alder, forteller Anki, som her kommer med gode tips til hvordan bremse oksideringsprosessen.

Slik beskytter du huden din best i solen:

1. Bruk SPF!

BRA FOR HUDEN OG HAVET: Biotherm Waterlover Sun Mist SPF30 er en lett solspray som er lett å fordele og som ikke etterlater synlige hvite striper – og den er fri for mikroplast som er en trussel for livet i havet. 200 ml, 299 kr.

© Produsenten

2. Bruk et serum med antioksidanter under kremen/solkremen din, det vil styrke hudens eget forsvar mot skadene fra solen. Samtidig kan det reversere en del skade som allerede har oppstått.

RIKT PÅ ANTIOKSIDANTER: SkinCeuticals Phloretin CF er et konsentrert antioksidantserum som skal bidra til en mer jevn og strålende hudtone og er egnet til normal til fet hud. For best resultat, påfør 4–5 dråper hver morgen, etter rens og før dagkrem og solbeskyttelse. 30 ml, 1790 kr.

© Produsenten

3. Sliter du med pigmentflekker? Da bør du i tillegg alltid bruke et produkt på huden som roer pigmentproduksjonen og som virker jevnende på hudtonen.

MOT PIGMENTERING: Elizabeth Arden Skin Brightening Serum (30 ml) inneholder bla. AHA-retinoid-konjugat og klorogensyre som har god effekt på pigmentering og ujevn hudtone. 869 kr.

© Produsenten

4. Fuktighet, fuktighet, fuktighet! Ta med en deilig fuktighetsmaske og en rik og reparerende nattkrem på ferie. På tørr hud blir både fine linjer og pigmentering mer tydelig. 

DEILIG MASKE: Babor 3D Hydro Gel Face Mask er en ekstra fuktighetsgivende sheetmaske med hyaluronsyre og hexapeptid-8 som er spesielt bra for tørr hud. 4 stykk, 580 kr.

PLEIER MENS DU SOVER: Alpha Hydroxy Night Cream fra Environ støtter hudens naturlige pH og hjelper hudens naturlige eksfolieringsprosess slik at du våkner opp med en hud som kjennes mykere og jevnere. 890 kr. 

5. Bruk solhatt hele dagen!

SKJERMER FOR SOLEN: Fedora, stråhatt med ekstra bred brem fra Mango, 399 kr.

© Produsenten

6. Husk hender, lepper og øyepartiet. Det finnes egne solkremer som er utviklet spesielt for den sensitive huden på disse områdene.

TIL LEPPENE: Unngå å bli solbrent på leppene med Labello Sun Protect SPF30, 32,90 kr. 

SPESIELT TIL ØYEPARTIET: Anthelios Ultra SPF50+ fra La Roche Posay er spesielt utviklet for sensitiv hud og renner ikke og er derfor godt egnet til også deg som bruker kontaktlinser, 50 ml, 225 kr.


© Produsenten

Seneste

Kanskje er du også interessert i...