Tørr hud? Her er superingrediensen du må se etter

Trendingrediensen fra naturlig hudpleie som fortsetter å imponere.

13. november 2018 av Kontent

Du gjettet nok riktig – det er havren. Havren har lenge vært i vinden som hudpleiefavoritt med sine gode egenskaper. Visste du at havremelk har vært brukt av arabere og egyptere siden oldtiden til å beskytte og pleie huden? Havren tilfører nemlig godt med fukt til huden og motvirker rødhet og irritasjon. Havren har også en rensende effekt, og man kan til og med lage egne ansiktsmasker av havregryn på kjøkkenet.

Sliter du derimot med tørr og irritert hud er det muligens nødvendig å ty til tyngre midler. Flere hudpleieprodusenter bruker havre i sine produkter, og det med store fordeler. For å kunne utnytte havrens gode egenskaper på best måte, må havren bearbeides. Det betyr at effekten av havre i hudpleieprodukter vil være høyere enn havregryn man får kjøpt på butikken. 

Fra åker til hudpleie

Hudpleiemerket A-Derma har også lagt sin elsk på den magiske havren. I et laboratorium i Sør-Frankrike, for mer enn 20 år siden, har et knippe forskere valgt ut Rhealba® havren blant mer enn 80 ulike havresorter. Den er utvalgt for sin effektivitet og aktive innholdsstoffer. Rhealba® havren inneholder essensielle fettsyrer, E-vitamin, selen, jern, kobber, sink og mangan. Dessuten har den et høyt innhold av stivelse, som fremmer hudens cellefornyelse og gir godt med fukt. 

Den dermatologiske havren Rhealba® havre, dyrkes 100% sørvest i Frankrike, og den høstes etter svært kort produksjonssyklus, kun tre måneder, og mens den ennå er på kim-stadiet. Forskning kan dokumentere at det er på dette plantestadiet, og på denne delen av havren, at det florerer av de rikeste molekyler. Rhealba® havren høstes før protein-produksjonen utvikles, og er derfor fri for sporbare proteiner og gir ingen form for allergier (glutenallergi etc.). Det er klinisk dokumentert at de aktive stoffene fra Rhealba ® havren har en gunstig virkning på sart, tørr, irritert hud med tendens til atopi.

Rhealba® havre finnes i flere av A-Dermas velkjente produkter, blant annet den plantebaserte serien Exomega Control. Denne serien er ekstra god å bruke nå som det går mot høst og vinter og huden ofte blir påvirket av det kalde været. For å få bukt med irritert hud er det lurt å starte forebyggingen av tørr vinterhud allerede nå. A-Derma Exomega Control dusjolje er et godt alternativ til såpe for å unngå at du vasker ut naturlige fettstoffer i huden. Oljen inneholder Rhealba® havrekimekstrakt som rengjør huden på en ekstra skånsom måte, behandler, og etterlater en beskyttende hinne på huden. 91 prosent av ingrediensene er av naturlig opprinnelse, og dusjoljen egner seg både til barn og voksne med tørr, irritert hud med tendens til atopi. 

Lotion, Cream eller Balm – hva betyr det egentlig?

Serien A-Derma Exomega Control inneholder ingen form for proteiner og gir dermed ikke allergier. Har du tørr, irritert hud og tendens til atopi kan du derfor trygt bruke disse produktene. Her har Rhealba® havren tre hovedegenskaper – den rebalanserer huden, demper irritasjon og gjenoppbygger hudbarrieren. I tillegg gir den rikelig med fuktighet. Hvilken krem som passer for deg og huden din kan variere gjennom året og etter hvilken hudtype du har. Basert på ny teknologi vil nemlig kremene kjennes annerledes på huden og formuleringene kan oppleves forskjellig.

A-Derma Exomega Control Emollient Lotion passer for deg som liker en lettere og flytende konsistens. Du smører den raskt på og den beroliger huden øyeblikkelig takket være 100 prosent naturlig, økologisk, Rhealba® havrekimekstrakt, og har 24-timers fuktighetsgivende effekt.

A-Derma Exomega Control Emollient Cream har en litt tykkere kremkonsistens, men inneholder de samme ingrediensene som lotionen. Beroliger huden selv om du bare smører deg en gang om dagen. Den har også 24-timers fuktighetsgivende effekt.

A-Derma Exomega Control Emollient Balm er en effektiv og fet krem uten at den føles helfet. Passer for deg som har ekstra tørr hud. Beroliger huden og minsker irritasjon med bare en påføring om dagen. Hjelper til med å styrke hudbarrieren og gjenoppretter hudens smidighet og naturlige fuktbalanse og har 24-timers fuktighetsgivende effekt.

A-DERMA er et ansvarlig “Clean & Green”-merke, det vil si bra for huden og bra for miljøet.

A-Derma Exomega Control kan kjøpes på apotek.


Annonsørinnhold: Vi gjør oppmerksom på at dette er en kommersiell artikkel skrevet av Kontent for A-Derma.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...