Tara.no, Matas.no

Gjør deg klar for denne sommerens fester med disse svette-sikre makeup ideene

Sommeren er tiden for deilige drinker og varme, sene kvelder, men én ting som passer dårlig sammen med hete netter er - sminke. Glinsende overleppe, rennende foundation, maskara som smitter over og øyenskygge som smudger. Vi har alle vært der, og vi skal ikke la sommerens intense varme hindre oss fra å føle oss som en tier.

8. april 2023 av Annonsør

Her får du tips til hvordan du kan gå denne sesongens sommerfester i møte med makeup som holder seg like godt i solsteiken som på et hett dansegulv!

Første steg: En god fuktighetskrem og SPF!

Om du velger å gå for en naturlig look i sommer, eller kanskje ønsker å friske opp ansiktet med solkysset hud og aprikosfarget kinn, bør du alltid starte med en god fuktighetskrem før du påfører makeup og sminke. Velg en ansiktskrem som er oljefri for å unngå svett, oljete look utover dagen.

Like viktig som å tilføre huden fukt, er det å beskytte den mot solen. Bruk solkrem med minst 30 SPF hver eneste dag før du eventuelt legger sminken. For å unngå å bli solbrent eller å skade huden, bør du også påføre solkrem hver andre time. Det finnes det flere triks for å ikke ødelegge makeupen, men likevel ta vare på ansiktet. Velg en solkrem som er mindre seig og lett å påføre. Om du ønsker noe mer lettvint, er en facial mist med SPF som lett kan sprayes over ansiktet et godt alternativ.

Andre steg: Legg et godt grunnlag

For at sminken skal holde seg så lenge som mulig, er det viktig med en god primer. Den jevner ut huden og bidrar til å holde makeupen på plass gjennom hele kvelden. For å forhindre at sminken kaker seg i varmen, anbefales det å bruke færre produkter i sommerhalvåret enn resten av sesongen. En tykk foundation kan byttes ut med en farget dagkrem og concealer på de områdene du føler at du trenger det. Et fast eller løst settingpudder i t-sonen, ved nesevingene og under øynene, reduserer et svettelignende uttrykk og bidrar til makeupen holder seg der den skal. Fest grunnlaget med en god settingspray.

Tredje steg: La festen begynne!

Nå som grunnlaget er klart, kan moroa begynne. Hva skriker vel mer sommerfest enn et solkysset ansikt med friske kinn og poppende lepper? På denne årstiden kan du gjerne velge et solpudder med litt ekstra skimmer i. Ikke vær redd for å legge til ekstra over nesen, øverst i pannen og på kinnbeina. For å få øynene til å poppe, påfører du også solpudder på øyelokkene samt i buen med en ren øyenskyggekost.

Dropp pudderrougen. En kremete rosa- eller ferskenfarget blush, gjerne i form av en stick, er både enkelt å påføre, og hindrer den kakete looken. Om du ønsker litt ekstra farge, finnes det ingen bedre årstid til å leke seg med ulike paletter. Hva med en lilla eller turkis eyeliner? Eller en leppestift som virkelig popper? Sørg bare for å bytte ut den tunge, matte leppestiften med “lip stains” i stedet. Slik bevarer du fargen hele natten. Påfør en vannfast maskara for å forhindre pandaøyne, og avslutt nok en gang med settingspray. 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...