Kvinne legger neglelakk
© Getty Images

4 trinn til lekker neglelakk

Har heller ikke du helt kontroll på hvordan du legger en perfekt neglelakk og jevn neglelakk? Vi guider deg til hvordan du (med litt tålmodighet) kan legge en feilfri neglelakk.

27. mai 2019 av Maria Rothmar

Slik legger du perfekt neglelakk

1. Rens alltid først

Selv om det ikke er lakkrester på neglene dine, er det en god idé å tørke av dem med en neglelakkfjerner først. Den fjerner fett og skitt fra neglenes overflate slik at lakken fester seg lettere og bedre.

2. Beskytt med en underlakk

Det er mange plusser og ingen minuser ved å legge et lag underlakk før du bruker farget lakk. (Med unntak av at det tar litt lengre tid.) Da unngår du misfargede negler, rillene blir utfylt og lakken sitter lenger. 


3. Riktig lakketeknikk

Tørk av penselen på kanten av flasken, og start 1 mm fra neglebåndet. Da unngår du at lakken sprekker opp og flasser av. Legg først et strøk midt på neglen (stortåen trenger nok to) og så et strøk på hver side. Vent til lakken er helt tørr før du legger på et nytt lag.

4. Forsegl med overlakk

Avslutt med ett lag overlakk. Den forsegler fargen, gir den ekstra glans, og beskytter negletuppene mot å bli slitt eller avskallet for raskt. 


Les også: Er føttene dine sommerklare? Se hvordan du får myke sommerføtter!

Kvinnefingre med neglelakk
© Getty Images

Hvordan er det med neglebåndene?

De har et formål

Neglebåndene på både fingrene og tærne fungerer som en slags barriere mellom neglen og huden. De hindrer at bakterier trenger inn, og på den måten beskytter de neglerøttene.

Dytt dem ned hvis nødvendig

Du bør ikke forsøke å fjerne neglebåndene eller dytte dem ned hvis de ikke strekker seg langt oppover neglene og irriterer deg. Og hvis du gjør det, så vær forsiktig!

Ikke lakker dem

Hvis neglebåndene er mye i veien for neglelakken, så dytt dem forsiktig litt nedover. Du må ikke påføre lakk over dem. Det blir ujevnt, og lakken vil sprekke opp og flasse av.

Smør dem gjerne med litt olje

 En daglig omgang med negleolje gir deg både penere og mer elastiske neglebånd. Oljen (du kan også bruke ansikts- eller kroppsolje) trenger også inn i neglene og gjør dem sterkere. 

Seneste

Kanskje er du også interessert i...