Hunskaar-sodd til festlige lag

Elisabeth lager en ny vri på Orkdalssodden - med spanske kjøttboller i!

21. februar 2014
Min oppskrift er en alternativ Orkdalssodd, men for å ikke fornærme noen bør den nok kalles Hunskaar-sodd...
Bakgrunnen er at vi fikk ordentlig Orkdalssodd i Orkdal for noen år siden. Den syntes vi var så god at vi flere ganger har laget tilsvarende hjemme, spesielt ved festlige anledninger som bursdager. Med tida har jeg nøyd meg med kjøttboller og ikke hatt i kokt kjøtt i tillegg. Og jeg lager "spanske" kjøttboller selv.
 
Hunskaar-sodd
6 porsjoner
 
Kjøttboller
400 g kyllingkjøttdeig
1 egg
1 fedd hvitløk - gjennom hvitløkpresse
2 ss revet parmasan
1 ss tørket oregano
3 ss brødrasp
1 ts salt
2 kverninger pepper
 
Ha alt i en bolle og kna sammen. Form så små kjøttboller med hendene og stek med olivenolje i panne. Sett til siden.
 
Melboller
1 egg
0,75 dl fløte
2 ts sukker
1/2 ts salt
1/2 ts kardemomme
2 dl hvetemel
 
Bland alt sammen i en bolle. Form små boller med en skje som du legger på et matpapir, klare til å kokes i kraften sammen med grønnsakene. 
 
Sodd
1 liter hvit hodekål
4 dl gulrøtter i skiver
2 dl sellerirot
2 dl kålrot
1 stor løk
1 liter vann
1 liter kjøttkraft
 
1. Kok opp vann og kraft. Ha i melbollene, men ta de ut når de har flytt opp til overflaten (dette går fort. De skal tilbake på slutten av koketiden til grønnsakene).
2. Ha alle grønnsakene i vannet/kraften og kok til de er møre, dette går fort, kanskje på 10 min. Ha så i alle melbollene igjen, samt kjøttbollene.
 
Vi serverer bare med flatbrød ved siden av, men det kan serveres med poteter til.
 

Seneste

Kanskje er du også interessert i...