Fritert ost servert med søt eplechutney er den perfekte kombinasjon
Utrolig godt! Fritert varm camembert serveres med sprø rosmarin, søt og smaksrik eplechutney og knasende kjeks
Fritert camembert med rosmarin og eple
Tid: 15 min + 30 min i kjøleskap
Antall porsjoner: 4–6
Dette trenger du: 1 liten hel, rund camembertost
(ca. 250 g)
1 egg
1 dl hvetemel
1 dl panko
½ dl strøbrød
Fritering:
8 dl rapsolje
¼ potte rosmarin
Tilbehør:
eplechutney, se oppskrift nedenfor
ostekjeks med smak av rosmarin
Slik gjør du:
- Visp egget i en skål. Hell mel i en annen skål. Bland sammen panko og strøbrød i en tredje skål.
- Vend osten i melet til den er helt dekket. Rist av overflødig mel. Visp sammen egget, og vend osten – sørg for at hele osten er dekket av egg. Bland sammen strøbrød og panko, og vend til slutt osten i blandingen til den er helt dekket. La osten stå i kjøleskapet i ca. 30 min.
- Varm opp oljen til 170 °C i en kjele. Friter osten i ca. 2 min. på hver side til den får en gyllen farge rundt om. Ta opp med en hullsleiv og la osten renne av på kjøkkenpapir. Klipp av kvistene på rosmarinen og friter dem til de er sprø, i ca. 30 sek. Legg dem på et kjøkkenpapir.
- Server osten varm og nyfritert sammen med fritert rosmarin, eplechutney og kjeks.
Oppskrift på eplechutney
Eplechutney er det perfekte tilbehøret til høst mat, og kan brukes til mye!
Tid: 10 min + 10 min koketid
Antall: 2 ½ dl
- 3 små rødgrønne epler med
- syrlig smak
- 1 liten rødløk
- 2 ss rapsolje
- 1 dl sukker
- ½ dl gule rosiner
- ½ dl eplesidereddik
- 3 kvister rosmarin
- 2 laurbærblad
- ½ ts karri
- 1 krm salt
Slik gjør du:
- Kjern ut eplene og skjær dem i små terninger. Finhakk løken.
- Surr eple og løk i olje i en kjele. Tilsett andre ingredienser og la det koke. La det småkoke uten lokk i ca. 10 min., til væsken har kokt ned. Rør av og til. La chutneyen avkjøles
Psst: Chutneyen kan lages noen dager i forveien og oppevares i kjøleskapet.




