Aperol Spritz
© Helén Pe/ Allt om Mat, Getty Images

Aperol- og rabarbraspritzer

Den klassiske italienske aperitiffen Aperol har her fått en frisk smak av rabarbra.

9. august 2019 av Petra Pettersson

Tid: 30 min.

Antall drinker: 4

Aperol- og rabarbraspritzer

Ingredienser

1 ½ dl Aperol

4 dl prosecco

4 ss mineralvann

isbiter

½ ts havsalt

kvernet svart pepper

Rabarbralake:

300 g rabarbra

3 dl sukker

2 ss vann

Pynt:

1 rabarbrastilk

© Helén Pe/ Allt om Mat

Slik lager du Aperol- og rabarbraspritzer:

1. Rabarbralake: Rens og skjær rabarbraen
i tynne skiver og ha i en kasserolle sammen med sukker og vann. Kok opp og la det småkoke i ca. 15 min. til en ganske tykk konsistens. Sil bort rabarbraen og avkjøl.

2. Pynt: Skjær rabarbrastilken i 15 cm lange stenger. Skjær smale, lange bånd
ved hjelp av en potetskreller.

3. Fyll opp 4 store glass med isbiter og fordel rabarbrabåndene i dem. Ha 1 ss rabarbralake i hvert glass, fyll deretter på med Aperol og prosecco, og topp med mineralvann. Rør om og server.

Ny velkomstdrink? Frisk romdrink med lime og bringebær

Kanskje er du også interessert i...