Aperol- og rabarbraspritzer

Den klassiske italienske aperitiffen Aperol har her fått en frisk smak av rabarbra.

Aperol Spritz
© Helén Pe/ Allt om Mat, Getty Images

Tid: 30 min.

Antall drinker: 4

Aperol- og rabarbraspritzer

Ingredienser

1 ½ dl Aperol

4 dl prosecco

4 ss mineralvann

isbiter

½ ts havsalt

kvernet svart pepper

Rabarbralake:

300 g rabarbra

3 dl sukker

2 ss vann

Pynt:

1 rabarbrastilk

© Helén Pe/ Allt om Mat

Slik lager du Aperol- og rabarbraspritzer:

1. Rabarbralake: Rens og skjær rabarbraen
i tynne skiver og ha i en kasserolle sammen med sukker og vann. Kok opp og la det småkoke i ca. 15 min. til en ganske tykk konsistens. Sil bort rabarbraen og avkjøl.

2. Pynt: Skjær rabarbrastilken i 15 cm lange stenger. Skjær smale, lange bånd
ved hjelp av en potetskreller.

3. Fyll opp 4 store glass med isbiter og fordel rabarbrabåndene i dem. Ha 1 ss rabarbralake i hvert glass, fyll deretter på med Aperol og prosecco, og topp med mineralvann. Rør om og server.

Ny velkomstdrink? Frisk romdrink med lime og bringebær