SPARKET 3DAYSOFDESIGN I GANG: F.v.: Designkritiker Lars Hedebo Olsen i samtale med Tine Casper, Head of Design Rosendahl Design Group og motedesigner Mads Nørgaard om det lekne samarbeidet.

© Cecilie Espensen

Mads Nørgaard i lekent samarbeid

Årets designmønstring, 3daysofdesign i København, åpnet med et brak for designinteresserte. Tara var tilstede!

7. juni 2023 av Cecilie Espensen

Collab er en stor ting både i moteverdenen og designverdenen. Årets morsomste og kanskje søteste collab er en historisk forening av mote og interiørdesign.

Nå fås nemlig Kay Bojesens treape fra 1951 med motedesigner Mads Nørgaards stripete 101 t-skjorte fra 1967.

Samarbeidet mellom Kay Bojesen Danmark og Mads Nørgaard ble lansert i ærverdige omgivelser på museet Den Kongelige Afstøbningssamling.

FÅS KUN I 2023: Samarbeidet mellom Kaj Boyesen Denmark og Mads Nørgaard er et møte mellom to designikoner: Kay Bojesens treape fra 1951 og Mads Nørgaards 101 t-skjorte fra 1967. Treapen vil være i salg ut året og kommer nok til å bli et samleobjekt.

© Cecilie Espensen

Stripens mester

Har du vært i København og ruslet i gågaten, har du sikkert gått forbi - eller vært innom Mads Nørgaard stripete univers på Amagertorv.

Mads Nørgaard er kanskje mest kjent for sine stripete t-skjorter med kort og lang erm i både nedtonede og glade farger, og den den mest ikoniske av dem, 101, har det blitt solgt over 3 millinoner eksemplarer av siden den ble lansert i 1967.

- Du får faktisk bare kjøpt 101 t-skjorten i Mads Nørgaard-butikken på Strøget, forteller norske Tine Casper som er Head of design i Rosendahl Design Group.

Hun og motedesigner Mads Nørgaard har i samarbeid forent to ikoner i dansk designhistorie: Kay Bojesens lekne treape med Mads Nørgaards stripete 101 t-skjorte.

- Den håndmalte T-skjorten på treapen omslutter og hyller kroppsformen - akkurat som den virkelige t-skjorten gjør med mennesker som bærer den, forteller designer Mads Nørgaard som kan avsløre at grunnen til at han forstår norsk så godt skyldes at hans mor er fra Aurdal i Telemark og at han ferierer ofte i Norge!

Treapen Kay Bojesen Danmark x Mads Nørgaard fås i tre størrelser, med 101 t-skjorte med rød halskant, og vil bare være til salgs ut 2023. 

Vi tipper dette blir et samleobjekt for designinteresserte! 

DANSK-NORSK MØTE: Den danske designeren Mads Nørgaard har ingen problemer med å forstå norsk. Til Taras journalist Cecilie Espensen forteller han at det skyldes familie fra Aurdal og mange ferieturer til Norge. Norske Tine Casper til høyre er Head of design i Rosendahl Design Group og har samarbeidet tett med Mads Nørgaard om Kay Bojesens treape som har fått en håndmalt versjon av Mads Nørgaards klassiske 101 t-skjorte på seg.

© Cecilie Espensen

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...