© ikea

Ikea lanserer kolleksjon i samarbeid med Marimekko

BASTUA er en kolleksjon som hyller den nordiske badstukulturen. Få en sniktitt på våre favoritter fra kolleksjonen her👇🏻

1. mars 2023 av Cecilie Espensen

Ikea har tidligere samarbeidet med en rekke kjente merker og navn, som blant annet danske HAY, Virgil Abloh, Ilse Crawford, Piet Hein Eek, Swedish House Mafia og nå senest med den nederlandsk-newzealandske designeren Sabine Marcelis med serien VARMBLIXT. Og nå er det altså vår finske nabo sin tur. 

Marimekko, som ble grunnlagt i 1951, er verdenskjent for sine fantastiske mønstre og modige fargevalg. Og med BASTUA-kolleksjonen kombineres Marimekkos DNA med Ikeas kunnskap om møbler – inspirert av naturen og den nordiske badstutradisjonen.

Unike Marimekko-mønstre

Dette er første gang Marimekko har designet mønstre kun ment for et samarbeid, så disse er unike. 

I pressemeldingen skriver Ikea:

Kombinasjonen av det ikoniske printdesignet og det nordiske møbeldesignet, skaper en helt unik kolleksjon som oppfordrer oss til å ta vare på oss selv, og å nyte de vakre tingene i livet.

Kolleksjonen består av møbler inspirert av nordisk møbeldesign, tekstiler med fantastiske mønster, som håndklær, sitteputer og morgenkåper, en egen badstubøtte med øse og glass til forfriskende vann. 

BASTUA-kolleksjon lanseres på Ikeas varehus 9. mars.

Ikea x Marimekko – se våre favoritter her!

Ikea Marimekko kimono brett


© ikea

Til isbaderen (og alle andre badere)

Det vakre rabarbrablad-mønsteret går igjen på flere av produktene fra Ikea og Marimekkos samarbeidkolleksjon og vi elsker det! En finere kimono til å pakke deg inn i etter et forfriskende bad, skal du lete lenge etter!

Ikea Marimekko shopper

XXL-shopper med wow-faktor!

Shopperen er selvfølgelig opplagt til å ha badetøyet i, men også perfekt til alt annet som du måtte frakte fra A til B.

Ikea Marimekko bord glass pute
© Ikea

Brettbord og vakkert glass

Brettbordet der du også kan bruke toppen som brett er typisk skadinavisk og genialt. Og her følger det flotte Marimekko-mønsteret med! Vannglass og vannkanne inspirert av den kalde, klare elven som reflekterer lyset fra solen står også på ønskelisten vår.

Ikea Marimekko benk lampe


© ikea

JAPANDI

Skandinavisk design møter japanske influenser i trebenken og rislampen fra Ikea og Marimekkos samarbeidskolleksjon, og passer perfekt inn i den typiske nordiske innredningen.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...