Dominic West og Ruth Wilson i The Affair på HBO 5 sesong

Golden Globe-nominerte Dominic West spiller læreren Noah Solloway som innleder et forhold til den yngre Alison (Ruth Wilson).

© HBO

The Affair – siste episode!

I dag sendes siste episode i sesong 5 av tv-serien «The Affair» på HBO. Er du også spent på hvordan oppgjøret mellom det tidligere ekteparet Noah Solloway (Dominic West ) og Helen Solloway (Maura Lynn Tierney) etter en sesong preget av #MeToo?

4. november 2019 av Torunn Pettersen

I dag sendes siste episode i sesong 5 av tv-serien «The Affair» på strømmetjenesten HBO. Helt siden oktober 2015 har vi fulgt denne emosjonelle og dramatiske serien om hva som skjer i relasjoner når ekteskap går i stykker på grunn av utroskap. Hovedpersonene i serien er forfatteren og læreren Noah Solloway (Dominic West som vi kjenner fra bla. serien «Wired» og den svenske spillefilmen «Square») og hans ekteskapsbrudd med kona Helen Solloway (Maura Lynn Tierney) og mor til deres fire barn. Kvinnen han innleder et forhold til er Alison Lockhart (Ruth Wilson), som serverer på den lokale restauranten hvor Solloway-familien ferierer hvert år. Utenom disse tre er det er mange og allsidige karakterer i ulike epoker i serien. Rollene i serien er spennende og mangfoldige og gjennomgående godt fremført, ikke minst av de fire hovedpersonene, og da inkluderer vi mannen til Alison, Cole Lockhart, spilt av sympatiske Joshua Jackson, som vi sist så i dokudrama-serien «When They See Us».  

Prisvinnende serie

Helen Solloway (Maura Tierny) og Noah Solloway (Dominic West), servitrisen Alison Lockhart (Ruth Wilson) og hennes mann Cole Lockhart (Joshua Jackson) i tv-serien The Affair på strømmetjenesten HBO

F.v.: Det tidligere ekteparet Helen Solloway (Maura Tierny) og Noah Solloway (Dominic West), servitrisen Alison Lockhart (Ruth Wilson) og hennes mann Cole Lockhart (Joshua Jackson).

© HBO

Serien har vunnet mange priser, spesielt i de første sesongene, uten at fraværet av priser de siste årene betyr at dramatikken, intrigene og spenningen er borte. Tvert imot føles sesong 5 som en befriende ny oppdagelse hvor deler av serien hopper frem i tid og viser at neste generasjon også tar med seg nåtidens dramaer inn i sine fremtidige liv. I de avsnittene hvor vi er i fremtiden, 20–30 år fra nå, tegnes det et ganske dystert og dystopisk bilde av en verden som virkelig kjenner på det miljøet man har arvet fra tidligere generasjoner.

Det som vekket manges begeistring over serien er hvordan hver episode blir fortalt i to deler, én fra f.eks. Noahs vinkel, mens de samme hendelsene blir fortalt om igjen fra Alison eller Helens opplevelse fra sin vinkel. Dette har blitt en god skildring av hvordan vi mennesker kan oppfatte samme situasjoner med diametralt forskjellig perspektiv og følelse. 

Sesong 5 av «The Affair»

Sesong 5 har mye fokus på et endelig oppgjør mellom det tidligere ekteparet. «MeToo»-bevegelsen har også gjort sitt inntog i denne avsluttende sesongen, og Noah blir, kanskje fortjent, kanskje ikke, hardt rammet av tidligere affærer og nye påstander. Det endelige oppgjøret mellom ekteparet, og vi skal ikke her røpe slutten, viser at det er mye i gammel kjærlighet som ikke helt ruster, i det minste i dette dramaet.

Anbefales! Alle fem sesongene er tilgjengelig på HBO. 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...