© HBO Max

«The White Lotus» – endelig er en ny sesong her!

– Hun har dype lag av sorg, menneskelighet og hjelpeløshet pakket inn i masse penger, skriver Taras kulturspaltist Mona B. Riise om Jennifer Coolidges rolle (Stifler´s mom i «American Pie») i sesong 2 av «The White Lotus».

11. november 2022 av Mona B. Riise

Endelig har det kommet en ny sesong av fantastiske «The White Lotus». Denne overlukusuriøse resorten var åsted for skarp, sosial satire med bitre kommentarer til USAs forhold til urkultur og kolonialisme. I tillegg til en saftig, liten mordgåte.

Serien er en antologi, som betyr at selv om hovedroller byttes ut, og vi er et annet sted i verden, så er det mange berøringspunkter mellom sesongene. Vi er i samme univers som i sesong 1 av «The White Lotus».

Se traileren nederst i saken 👇🏻

Figurene er stort sett byttet ut, vi har byttet feriested og forflyttet oss fra Hawaii til vakre Sicilia, og en annen filial av resorten med samme navn.

Tonen er den samme. Velferdsgapet består. Tjenerne står på pinne for gjestene og tilbyr alt til de rike som helse tiden vil ha noe, de bare vet ikke helt hva.

Jennifer Coolidge The White Lotus

OGSÅ MED I SESONG 2: Jennifer Coolidge ble de aller fleste først kjent med som Stifler´s mom i filmen «American Pie (1999)». 

© HBO Max

Jeg ble utrolig glad for at Jennifer Collidge er gjest ved denne resorten. En av de morsomste og samtidig komplekse rollene jeg har sett på lenge. Hun har dype lag av sorg, menneskelighet og hjelpeløshet pakket inn i masse penger. Som hun sier til en mann hun treffer: «I am a very needy person, and I am deeply, deeply insecure.»

Hun sto ut i forrige sesong som sympatisk styrtrik, men med en døvhet for de andres problemer når det kom til stykket.

Knallgod musikkbruk i forrige sesong av serieskaper Mike White, og nå har han brukt nydelige Este Haim, fra gruppen HAIM, som musikalsk rådgiver. Det ble prisdryss over «The White Lotus» etter sesong 1. La oss håpe den smektende Sicilia-solen lyser opp våre mørke høstkvelder fremover også.

Du kan allerede nå se de to første episodene av sesong 2 av «The White Lotus» på HBO Max.

Se traileren til «The White Lotus» sesong 2: 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...