The Staircase
Krimiserien The Staircase. © HBO Max

12 nervepirrende krimserier for deg som elsker spenning

Disse krimseriene er det bare å sette på listen din! Her er våre 12 favoritter.

20. desember 2022 av Freyja S. Anderberg & Camilla Stubbe

Hvis du er interessert i spenning og etterforskningsarbeid har du kommet til rett sted!

Vi gir deg nemlig listen over 12 spennende krimserier som får deg til å glemme alt rundt deg når du lever deg inn i krimuniverset.

1. The Serpent

The Serpent handler om en kjent gullsmed på 70-tallet. Krimserien finner sted i Asia, hvor vi følger en diplomat som etterforsker drap på flere unge backpackere.

Men hva har en fransk gullsmed å gjøre med alle disse drapene? Vi anbefaler at du finner ut av det selv ved å se denne spennende og utrolige krimserien på Netflix – som også er basert på virkelige hendelser!

Krimiserie The Serpent
The Serpent på Netflix.© Netflix

2. Kastanjemannen

I denne danske Netflix-serien får din indre etterforsker litt å jobbe med. Flere drap har blitt begått, som alle har én ting til felles: en kastanjemann er funnet på hvert av åstedene. 

Nå er det opp til seriens to etterforskere Naia og Hess å finne ut hva koblingen er mellom drapene og de etterlatte kastanjemennene.

Med Kastanjemannen er du garantert flere timers underholdning, hvor det er vanskelig å ikke trykke neste episode.

Krimiserien Kastanjemannen
Kastanjemannen på Netflix.© Netflix

3. True Detective

True Detective er kanskje den perfekte serie for deg som elsker krim. I den første sesongen følger vi de to drapsdetektivene Rustin og Martin, som uten hell etterforsket et drap sammen i 1995.

Nå er det 17 år senere, og de må gjenoppta etterforskningen sammen med flere andre uoppklarte drapssaker.

I den første sesongen, som kan sees på HBO, vil du bli møtt av Matthew McConaughey, mens det er blant andre Colin Farrell, Vince Vaughn og Rachel McAdams du får glede av i andre sesong.

Les også: Dette er de beste seriene på HBO

Krimiserien True Detective
Krimiserien True Detective på HBO.© HBO Max

4. Broen

Den danske serien Broen er en stor publikumsfavoritt. I den første sesongen blir et lik funnet på Øresundsbroen – akkurat på grensen mellom Danmark og Sverige – og derfor må den danske og svenske etterretningstjenesten samarbeide om å oppklare drapet.

Men det er ikke bare et lik, for det er delt i to, og det består faktisk av to forskjellige kvinner. Den øvre delen er en svensk politiker, mens den nederste er en dansk prostituert.

Du kan se Broen på Netflix.

Krimiserie Broen
Broen på Netflix.© Filmlance International AB, Nimbus Film Productions, SVT, Film i Väst, ZDF, DR, Film i Skåne, ZDF Enterprises, NRK, MEDIA Programme of the European Union, Nordisk Film- & TV-Fond

5. Dirty John

Netflix-krimserien Dirty John starter med at den suksessfulle kvinnen Debra begynner å date en mann ved navn John som tilsynelatende jobber på et sykehus.

Alt ser ut til å gå på skinner, men snart begynner John å kontrollere Debra mer og mer. Han oppfører seg ondskapsfullt mot både barna hennes og vennekretsen hennes, og snart begynner noen alarmklokker å ringe – for alle andre enn Debra selv.

Denne krimserien er faktisk basert på virkelige hendelser, og er du mer interessert i saken har Netflix også en dokumentar om Dirty John.

Krimiserie Dirty John
Dirty John på Netflix.© Netflix

6. Truth Be Told

Truth Be Told er en krimserie der podcasteren Poppy begynner å etterforske en forbrytelse begått for mange år siden. Faktisk var hun dengang en etterforskende journalist som hjalp til med å sette gjerningsmannen bak lås og slå. Nå stilles det dog spørsmålstegn ved om det er en uskyldig mann som har havnet i fengsel.

Truth Be Told består av to sesonger, som kan sees på Apple TV+.

Liker du skandinavisk krim? Her er 9 av de beste nordiske krimseriene

Krimiserie Truth Be Told
Truth Be Told på Apple TV+.© Courtesy of Apple

7. Papirhuset

Papirhuset på Netflix handler om et team av kriminelle som sammen med sjefen deres El Profesor, skal rane den spanske nasjonalbanken.

De holder gislene sine brutalt fanget mens de bruker dem til å fullføre oppdraget. Samtidig kommer det naturlig nok følelser, anspent forhold til hverandre og ikke minst politi og flere andre som utfordrer oppdraget.

Krimiserie Papirhuset
Papirhuset på Netflix.© Netflix

8. Marcella

Denne spennende krimserien på Netflix finner sted i London og handler om detektiven Marcella, som drar tilbake til The Met's Murder Squad etter 12 år med fokus på privatlivet.

Hennes første etterforskning er en drapssak som har vært åpen i 11 år og involverer en uidentifisert seriemorder som ser ut til å ha blitt aktiv igjen.

Men hun har også mye kaos på hjemmefronten, som blir en utfordring i kombinasjonen av å være detektiv. For kan man stå midt i en skilsmisse og en varetektssak, og samtidig løse en drapssak uten å ha kontroll over sitt eget liv?

Krimiserie Marcella
Marcella på Netflix.© Netflix

9. Mindhunter

Denne krimserien tar deg med tilbake til Amerika på 70-tallet, hvor ordet «seriemorder» først dukket opp. Vi følger to FBI-agenter som jobber med teorier om såkalte seriemordere, mens de løser andre saker.

I serien intervjuer de to FBI-agentene flere beryktede seriemordere som Charles Manson og Ed Kemper. De prøver å forstå tankene og sinnene til de såkalte seriemorderne.

Serien kan sees på Netflix og er basert på en sann historie.

Les også: Dette er de 15 beste seriene på Netflix

Krimiserie Mindhunter
Mindhunter på Netflix.© Netflix

10. The Undoing

Hvis du ikke allerede har sett The Undoing på HBO Nordic er det en klar anbefaling herfra!

Ikke bare er serien full av mystikk og spenning – du kan oppleve ingen ringere enn Hugh Grant og Nicole Kidman i hovedrollene, som spiller mann og kone.

Serien er svært avhengighetsskapende, så vi kan ikke love at du klarer å stoppe deg selv fra å binge hele krimserien når du først har begynt.

Krimiserie The Undoing
The Undoing på HBO.© HBO Max

11. Defending Jacob

Er du interessert i krimdramaer hvor etterforskningen og oppklaringen av saken byr på mystikk og spenning? Da er Defending Jacob på Apple TV+ en serie for deg!

Serien starter med at en forbrytelse blir begått, med en aktor som forbereder en rettssak som plutselig blir veldig personlig når sønnen hans blir involvert. Og akkurat når du tror du har funnet ut av saken og vet hvem gjerningsmannen er – snus alt på hodet!

Krimiserie Defending Jacob
Defending Jacob på Apple TV+.© Courtesy of Apple

12. The Staircase 

Denne HBO-serien er basert på historien om forfatteren Michael Peterson, som er mistenkt for å ha drept kona si, Kathleen Peterson, da hun blir funnet død på trappene til hjemmet deres. Hele historien er ganske vill og basert på virkelige hendelser.

Det er også en dokumentarserie om saken på Netflix, med samme navn som serien og er absolutt en av de beste true crime-seriene som finnes.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...