© HBO Max

Mona B. Riise: Jeg er fullstendig hekta på denne nye serien

Jeg regner vel egentlig med at du allerede har begynt å meske deg med korsetter, hatter, lysekroner, overdådige blomsterdekorasjoner, hest og vogn. Det nye kostymedramaet til «Downton Abbey»-skaper Julian Fellowes er jo endelig her.

4. mars 2022 av Mona B. Riise


© Trude Westby

The Guilded Age (HBO Max)

Vi er på slutten av 1800-tallet. Amerika er i rivende økonomisk utvikling med et enormt skille mellom nye og gamle penger, kvinner og menn, svarte og hvite. 

Når unge Marians pappa dør, viser det seg at han er konkurs, og hun må flytte til de rike tantene sine i New York. Den varme peppermøen Ada, spilt av Cynthia Nixon, og den strenge aristokratsøsteren Agnes, fabelaktig spilt av Christine Baranski. 

På veien får hun avgjørende hjelp av Peggy (Denee Benton), som drømmer om å bli forfatter, men som møter mange utfordringer fordi hun er svart. Hos tantene havner Marian midt i krigen mot naboen på den andre siden av gata. Bertha, spilt av Carrie Coon, har bygget et palass med ett mål for øye, å klatre på den sosiale rangstigen. 

Klasseskille og raseskille, forelskelser og høyt pengespill. Stadig brettes nye konflikter og karakterer ut. Deilig underholdende, og for noen kjoler! 

«You will be thrilled! – I haven’t been thrilled since 1865»

Agnes (Christine Baranski) 

HEKTA PÅ KOSTYMEDRAMA Jeg er fullstendig hekta, skriver Mona om den nye serien fra «Downton Abbey»-skaper Julian Fellowes

© HBO Max

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...