Eurovision
Er du også en kjempestor MGP fan? © DR TV

14 situasjoner kun en vaskeekte Melodi Grand Prix-fan kjenner til

Du gleder deg hvert år til mai måned, allerede i desember!

20. mai 2021 av Henny Müller Dahl

1. Du gleder deg hvert år til mai - for så er det endelig tid for MGP. Og for deg er MGP uten tvil et av årets høydepunkter - nesten på lik linje med julaften. Eller bedre?

2. Du har med stor sannsynlighet faste tradisjoner i forbindelse med MGP. Om det så er å spise raklett, bake fargerike muffins med glitter eller å gi stemmesedler til hele vennegjengen, så sørger du vel for at feiringen blir akkurat som den pleier. 

3. Du synes at 2020 var et sorgens år - dette fordi MGP ble avlyst for første gang i showets 64 år lange historie. Og du har derfor hatt ekte MGP blues siden 2019. Forferdelig!

4. Det beste er bare når land stiller opp med sanger på eget språk. Om det så er en Balkan-ballade med tradisjonelle instrumenter eller en voldsom rockelåt fra Italia - du elsker alt!

5. Og du elsker når land stiller opp med unike show. Søte, russiske bestemødre? Ja, takk! Uhyggelige monstre fra Finland? Ja, hvorfor ikke? 

6. Du er klar over at du elsker hvite klær, vinger, vindmaskiner og konfetti mer enn den gjennomsnittlige nordmannen. Intet sceneshow uten minst en av disse tingene. 

7. Du gleder deg alltid litt ekstra til å høre om det saftige MGP-dramaet. Hvilket land har i år innsendt en litt for politisk sang? Hvem kommer med en uheldig kommentar i green room'et?

8. Du elsker når det deles ut poeng på fransk. La oss være ærlige - den eneste grunnen til at du kanskje (eller kanskje ikke) kan telle til 12 på fransk er fordi du har sett MGP siden du var fem år gammel. Douze point!

9. Du kan rekkefølgen av vinnerlandene i minst ti år tilbake i tid. Eller femten...

10. Du synes at filmen Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga er en av de beste filmene på Netflix. Også er det jo kult å vite at Will Ferrell angivelig er en like stor MGP-fan som deg. 

11. Hvis du ikke allerede har vært fysisk tilstede under selve showet, så er din største drøm å få være tilstede. Og du forsøker å overbevise venninnen, kjæresten eller moren din om at dere skal gjøre det til en årlig reise å besøke landet hvor finalen avholdes. 

12. Hvert år er du spent på å høre hvilken sang Sverige kommer til å ende i topp fem med... Igjen i år. Til gjengjeld vet du allerede at Storbrittania kommer til å få færrest poeng. Ganske rart, når landet ellers ser ut til å ha rimelig god styr på deres musikkeksport - de gidder bare ikke MGP eller hva? 

13. Du får vondt i magen når de landene du heier på får dårlige plasseringer. Nei, nei, nei. Hva er galt med folks ører?

14. Selv om det er gått et par år tenker du stadig at det er rart at Australia er med. Men du forstår altså likevel gost at de gjerne til være med til den fantastiske fest. 

Les også: Tips til serier: Nye serier og sesonger vi gleder oss til på Netflix, HBO og NRK

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...