10 julekaker fra hele verden
Hva spiser engelskmennene til juleteen, og hva serverer italienerne til dessert med et glass prosecco? Få smaken på andre tradisjoner i år, og server noen av verdens beste julekaker.
Spansk julekake - Churros
Churros blir også omtalt som spansk smultring, og er populær i mange spansktalende land. De dyppes gjerne i en tykk, varm sjokolade, men til julens kosestunder velger vi like gjerne vanlig kakao. Lag deigen kvelden i forveien og server, varme, nystekte churros pudret med sukker og kanel til frokost. Garantert suksess!

Fransk julekake - Croquembouche
Denne fantastiske kreasjonen er opprinnelig en bryllupskake, men lages til alle festlige anledninger i Frankrike, også til jul. Hvem kan vel motstå denne vakre komposisjonen av vannbakkels fylt med vaniljekrem?

Tysk julekake - Stollen
Stollen er en tradisjonell tysk fruktkake laget med tørket frukt og pudret med melis. Til jul kalles den Weihnachtstollen eller Christstollen.

Amerikansk julekake - Red Velvet Cake
Denne kaken er en amerikansk klassiker, myk som fløyel. Med saftig, rød kakebunn med mild kakaosmak og hvit, syrlig ostekrem kommer den til å vekke begeistring på kaffebordet i julen.

Italiensk julekake - Panettone
I Italia kommer man i feststemning med en høy panettone, skåret i tynne skiver. Originalt bakes denne kaken med surdeig og skal henges opp-ned og avkjøles. Denne oppskriften er enklere! Konsistensmessig minner den om brioche. Server den gjerne i tynne skiver med et glass prosecco. Se hele oppskriften her.

Engelsk julekake - Christmas fruitcake
Denne engelske favoritten er en mektig kake, full av tørket frukt og mildt krydret med fersk ingefær, limskall og kanel. Den holder seg god og saftig i flere uker i kjøleskapet. Her bruker vi sukkerpasta til dekor, den fås kjøpt i butikk og på nett fra Panduro. Se hele oppskriften her.

Engelsk julekake toppet med nøtter
I England lager man ofte sin “christmas pudding” flere uker før jul. Dette er en lettere og enklere versjon av denne kaken, som sikker vil falle i smak her hjemme også. Les hele oppskriften her.

Italiensk julekake - Salame di cioccolato
Mest kjent er kanskje panettone, den høye julekaken med frukt. Men for mange blir det ingen jul uten salame di cioccolato – italienernes svar på vår delfiakake. Les hele oppskriften her.

Argentinsk julekake - Pan Dulce
Pan dulce, søtt brød, er den argentinske varianten av vår julekake. Den er fylt med tørre frukter, nøtter og mandler – og like mettet med forventninger. Les hele oppskriften her.

Danske julekake - specier med korinter og appelsin
I Danmark kalles disse småkakene for specier, antakeligvis oppkalt etter mynten specierigsdaler som var omtrent på samme størrelse. Prøv også hakkete mandler og sjokolade i stedet for korinter og appelsin. Korinter er små, tørkede steinfri vindruer, som nesten bare produseres i Hellas. Smaken er kraftigere enn i vanlige rosiner, og konsistensen er mye tørrere.
