Vannbakkels med bærkrem

Ruth Helen fyller sprø vannbakkels med frisk krem laget med bjørnebær eller rabarbra.

5. desember 2013

Vannbakkels:

1 ¾ dl vann

50 g smør

90 g hvetemel (siktet 2 ganger)

2 + ca et ½ egg (pisket lett sammen)

 

Bruk fremgangsmåte etter en vannbakkelsoppskrift du har fra før.

Bruk en sprøytepose og lag den formen på bakkelsene som du vil ha

Stekes 210 grader - ca 20 min. Husk å ha litt vann i steikeovnen når du setter inn vannbakkelsene - dampen gjør vannbakkelsene ekstra sprø.

Vil du være med i Tara Smaks tradisjonsmatkonkurranse? Les mer her!

 

Bjørnebærkrem

400 g bjørnebær (moses gjennom en sikt som er litt grov + noen tas av til pynt)

1 vaniljestang - bruk kornene

Saften av ½ sitron

½ dl sukker

1 eggehvite

2 dl kremfløte + 1 ss sukker

 

Bjørnebær coulisen + resten av ingrediensene kjøres i en blender og blandes med pisket krem.

2 dl kremfløte + 2 ss sukker

Ha kremen i en sprøytepose og fyll vannbakkelsene.

Garnityr: Hele bjørnebær + sjokoladepynt

 

Rabarbrakrem

300 g rabarbra - deles i biter

150 g sukker

1 ss frisk ingefær

Rabarbra, sukker og reven ingefær kokes forsiktig i ca. 10 min og avkjøles.

Tilsett gjerne litt presset sitron etter smak

2 dl kremfløte - piskes og blandes i rabarbramosen.

Ha kremen i en sprøytepose og fyll vannbakkelsene.

Pynt med litt av rabarbramosen, litt friske jordbær og litt sjokolade

 

Smak masse underveis - Lykke til!

 

Kanskje er du også interessert i...